Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
gregoryfx

They Don't Care About Us - Michael przewrócił się... ?

Post autor: gregoryfx »

Witam, gdy oglądam teledysk do piosenki They Don't Care About Us to za każdym razem nakłada mi się pytanie, gdy kobita rzuca się na ramiona Michael'a a policjanci próbują ją odciągnąć to w tedy Michael, traci równowagę i się przewraca... Czy to było zaplanowane czy nie ? A może tak wyszło i Michael'owi się to spodobało i tak zostało ?

Szukałem informacji na forum ale nic podobnego nie znalazłem.

Pozdrawiam.
Michael Jackson - KING OF POP

Michael Jackson żyje, zawsze będzie żyć w naszych sercach...
xSMITHx

Post autor: xSMITHx »

super dzieki wielkie
Awatar użytkownika
intelmet

kurtka chłopaki

Post autor: intelmet »

tak rozpykaliscie ten temat, ze i tak trzeba wszystko po kolei zrobić. Może mi sie uda zorganizować cos gruntowniejszego.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
tancerz

Re: They Don't Care About Us - Michael przewrócił się... ?

Post autor: tancerz »

gregoryfx pisze:Witam, gdy oglądam teledysk do piosenki They Don't Care About Us to za każdym razem nakłada mi się pytanie, gdy kobita rzuca się na ramiona Michael'a a policjanci próbują ją odciągnąć to w tedy Michael, traci równowagę i się przewraca... Czy to było zaplanowane czy nie ? A może tak wyszło i Michael'owi się to spodobało i tak zostało ?

Szukałem informacji na forum ale nic podobnego nie znalazłem.

Pozdrawiam.
Osobą która między innymi ratuje MJ przed Kobietą był reżyser tego videoclipu pan Spike Lee i faktycznie nie było to zaplanowane. MJ pewnie się to spodobało bądź Spike'owi i tak zostało. Polecam ten filmik reżyser to ten pan z plecakiem ;) widać go w momencie jak ratuje MJ przed Kobietą ;)
http://www.youtube.com/watch?v=0BBM-Z5hhi4
Ostatnio zmieniony śr, 19 sie 2009, 0:42 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
mrs_ewa

Post autor: mrs_ewa »

jeszcze raz, prosze
mrs_ewa pisze:czy to prawda ze w dniu urodzin Michaela ma sie odbyć koncert upamiętniający Jego osobe, na koncercie ma być wizualizacja Jego w 3D?
jeszcze jedno, mógłby mnie ktoś oswiecić jak to w końcu jest MJ napisał Man in the mirror czy nie, bo juz nie wiem, raz czytam że tak,a raz ze nie,
Mandey

Post autor: Mandey »

Co do pierwszego pytania.. nic na ten temat oficjalnie nie wiadomo. Pojawiają się tylko plotki.
Odpowiedź druga: Man In The Mirror napisali Glen Ballard i Siedah Garrett. Michael go tylko zaśpiewał.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
MJLadies

Czy ktoś wie?

Post autor: MJLadies »

Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi powiedział, skąd jest urywek od 1:40 do 1:47 http://www.tekstowo.pl/piosenka,michael ... smile.html !!! :surrender:
Z góry dziękuję :mj:
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

MJLadies, Captain EO.
Ostatnio zmieniony sob, 08 sie 2009, 20:26 przez Solange, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Maverick

Post autor: Maverick »

Captain Eo - film nakręcony dla Disneylandu.
Awatar użytkownika
agus1011

Pytanie....

Post autor: agus1011 »

Sorka jesli nie w tym temacie w ogóle ale nie wiedzialam gdzie to zamiescic...
Więc wszyscy najczęściej mówia że Michael mial dwie kobiety w swoim życiu ale to przecież nie prawda było ich więcej i nawet on sam o nich wspominał w wywiadach.Z tego co wywnioskowałam po ogladaniu wszystkich wywiadów itp to mial ich 4 lub 5...
A co Wy o tym sądzicie?

A i mam jeszcze jedno pytanie do najwierniejszych fanów.Co z włosami Michaela? Mial loczki a potem nagle proste...Prostował je czy jak? I przepraszam za takie głupie pytanie ale nurtuje mnie to....
Pozdrawiam :-) :-)
...na zawsze w moim sercu...[*]
:mj:
...I need you...:'(

1958-2009.....gone too soon...
LenkaLoveMJ

Post autor: LenkaLoveMJ »

Ile oktaw miał głos Michaela? Czy ktoś to kiedyś ustalił? I jak to się robi tzn. w jaki sposób można zmierzyć skalę czyjegoś głosu?
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Mówi się o ok. 3 i 3/4 oktawy, ale trudno powiedzieć jak było naprawdę (nie wiadomo o jaki okres chodziło, bo skala także może się zmieniać z upływem czasu). A skalę się mierzy śpiewając po kolei dźwięki grane na jakimś instrumencie, np. pianinie (od najniższych jakie się jest w stanie zaśpiewać, do najwyższych).
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

nie wiem czy piszę w dobrym temacie, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć z jakiej sesji tudzież zdjęcia jest baner tego forum [po lewej na samej górze]? jeśli się powtarzam to przepraszam.
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Z teledysku do piosenki "Childhood" ,album History,1995r.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

och Maro wielkie dzięki. chciałam, żeby to zdjęcie przerobione na rysunek otwierało wystawę w mojej szkole poświęcone jemu. bardzo bardzo dziękuję ;-)
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
ODPOWIEDZ