Przedstaw się - okej, okej, już to robię! ;)

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
zabiłamślimaka

Przedstaw się - okej, okej, już to robię! ;)

Post autor: zabiłamślimaka »

Witam wszystkich.
Nazywam się Marta, w listopadzie będę miała szesnastkę na karku (nie, żebym się chwaliła, ależ skąd), żyję w Żaganiu (takie małe miasto obok Zielonej Góry, województwo Lubuskie, jak ktoś chce wpaść - nie ma sprawy)
i.. hm. No i jestem. ;)

Czekajcie, muszę dać tą emotikonkę, bo jest mega sympatyczna: :mj: dobra, teraz mogę zaczynać. glupija

Hm. A więc, z twórczością Michaela po raz pierwszy spotkałam się, gdy oglądałam teledysk 'Thriller', który pokazał mi tata, jednak był on dla mnie zbyt przerażający, i zamiast słuchać muzyki, zamykałam tylko oczy, kiedy Michael odwracał się i miał te takie oczy i te wszystkie potwory zaczynały tańczyć, a jeszcze wcześniej jednemu odpadła ręka... Nie wiem, ile miałam wtedy lat, nie pamiętam. Chyba byłam w podstawówce.

W drugiej klasie gimnazjum, czyli dwa lata temu ( czy coś w tym stylu) jeszcze raz obejrzałam 'Thrillera', co prawda z koleżanką u boku i zapalonym światłem, ale obejrzałam do końca.
Pierwsza myśl - "fajnie tańczą". Druga - "niezła piosenka!".
Obejrzałam też Billie Jean, którego teledysk znałam wcześniej - dzięki starszemu bratu - a potem jeszcze występ w Motown 25 czy coś takiego.
Oczywiście, chciałam umieć moonwalk. Uczyłam się, uczyłam, łydki bolały, brat się śmiał, a ja po jakimś czasie zrezygnowałam, ale w moim Winampie na stałe zagościł zarówno 'Thriller' jak i 'Billie Jean'.

We wrześniu tamtego roku, brat mówi 'chodź, pokażę ci fajne teledyski, najlepsze w historii muzyki' na co ja : 'taa, jasne."
Brat pokazał mi 'Remember the time'. No i zaczął się michaeljacksonizm, jak to nazywa moja koleżanka ;) Wiecie, jak to jest. 24 godziny na dobę, wszystkie piosenki, próbujesz kopiować jego ruchy... wiadomo.
Po jakimś czasie nie słuchałam Michaela już cały czas - słuchałam go razem z innymi artystami, czasami często, czasami wcale.

I tutaj przypadek: parę dni przed jego śmiercią słuchałam Thriller Megamix (takie fajne cudeńko, zlepek jego piosenek dołączony do płyty King of pop) a potem, koleżanka pisze mi smsem - 'Wiesz, że Michael Jackson nie żyje? :( "
Ja: "Niezły żart, Magda. Nabieraj kogoś innego."
Nie mogłąm się do tego przekonać, koleżanka wytraciła do mnie całą kasę na smsy, które miały na celu zmienić moje zdanie.

Włączyłam MTV, a tu leci 'Tribute to Michael Jackson'. Płakałam przez parę dni. A przecież nie byłam jego największą fanką, ba, nie słuchałam go all the time !

A teraz go nie ma, a w moim Winampie ciągle leci jego muzyka. I czuję się tak źle, kiedy zgłębiam jego życie i słucham wszystkich tych bzdur, jakie o nim wypisują.

Witam jeszcze raz, mam nadzieję, że nie śpicie przeze mnie i życzę dobrego dnia ;)

:mj: :mj: :mj: :mj:

Raju, ale fajna ta emotikonka! ;))

Aaaa no i śledziłam Was od jakiegoś czasu, ale nie wiedziałam, czy dam radę być aktywna, więc się nie rejestrowałam. :-/

PS Z nickiem to długa historia się wiąże ;)
Ostatnio zmieniony pn, 10 sie 2009, 12:51 przez zabiłamślimaka, łącznie zmieniany 1 raz.
BettyBlue1982

Post autor: BettyBlue1982 »

witamy na pokładzie:) jaki Ty masz zwariowany nick :mj: :smiech: Ja na forum zalogowałam się w maju choć jestem fanka MJ szmat czasu... od momentu śmierci MJ zalogowało się tu chyba niecałe 1000 osób! :knuje:
"Możesz być, czymkolwiek chcesz
Po prostu przemień się w to czym myślisz, że zawsze mogłeś tym być
bądź wolny ze swoim tempem, bądź wolny,
Zrzeknij się swego ego - bądź wolny, bądź sobą!"

I love you MJ :*...
Awatar użytkownika
zabiłamślimaka

BettyBlue1982 pisze:witamy na pokładzie:) jaki Ty masz zwariowany nick :mj: :smiech:
Cieszę się, że Ci się podoba ;)) :happy: dziękuję za powitanie japrosic
Awatar użytkownika
moonwalker-streetwalker

Post autor: moonwalker-streetwalker »

witaj wśród swoich ;)
Obrazek
Betti

Post autor: Betti »

Jestem tez nowa , moj drugi post. Witam ;) Ja tez sledzilam forum za nim sie zdecydowalam zarejestrowac;) Zatem wiatjmy sie nawzajem:P
Obrazek

I won't forget you!
Awatar użytkownika
anulek

Post autor: anulek »

zabiłamślimaka po pierwsze bardzo pomysłowy nick :smiech: , po drugie WITAM SERDECZNIE wśród fanów Michaela ! :mj: ( specjalnie ta emotikonka bo wspólnie ją bardzo lubimy ;-) )
Obrazek

See you , Michael ! I love you..
Awatar użytkownika
zabiłamślimaka

Dziękuję wszystkim za takie miłe powitanie ;) Aż chce się pisać :mj:
Kiedyś Wam opowiem tą historię o nicku, bo widzę, że wzbudza zainteresowanie, haha :happy:
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

To masz też ode mnie: :mj: :mj: :mj: :-D
Witam serdecznie!
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Witaj, witaj, po tekście mam wrażenie,że jesteś mega zakręconą laską ;-) Super!
BettyBlue1982 pisze:Ja na forum zalogowałam się w maju choć jestem fanka MJ szmat czasu...
no ja w lutym co nie zmienia faktu mojej miłości od 1990/1991 ;-) lol

zabiłamślimaka - coś dla Ciebie, po tym jak już oswoiłaś Thrillera:
:D
http://www.youtube.com/watch?v=QaGoKczNndc
- tylko wieczorem, zgaś światło, najlepiej na słuchawkach,
w pełnej głośności.... wtedy są efekty !!! :party:

jeja... znowu mam fazę na to?:
are we going somewhere? ha ha, it's too late, you're my guests!....
KOCHAM TO !! :love:

hha....hha...

Pozdrawiam ciepło!
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Dzien dobry, witam serdecznie.

Milego 'Michaelowania' ;)
Awatar użytkownika
zabiłamślimaka

akaagnes pisze:Witaj, witaj, po tekście mam wrażenie,że jesteś mega zakręconą laską ;-) Super![
bo wiesz, ja taka krejzi jestem glupija
po prostu lubię dużo gadać.. i tak jakoś samo wychodzi ;))

dziękuję wszystkim cieplutko za powitanie, naprawdę jest ekstra! :mj:
Awatar użytkownika
moonwalker-streetwalker

Post autor: moonwalker-streetwalker »

cieszymy się że tak szybko się oswoiłaś :] miłego pobytu życzy MJPT
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum.
Obrazek

Post autor: Ania R. »

Witaj i powodzenia!
"May we continue to remember not to judge man by the color of his skin, but the content of his character." Michael Jackson
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Witamy ciepłooo ;)
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
ODPOWIEDZ