WROCŁAW - Spotkania w miejscu pamięci na Solnym

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

Jestem pod wielkim, wielkim wrażeniem tego co stworzyliście w swoim mieście i co stale pielęgnujecie. Super to wygląda. W Warszawie składaliśmy kwiaty, znicze i zdjęcia na placu przy metrze, ale tam służby porządkowe wszystko szybko sprzątały...

p.s. co jest napisane na tej kartce 'Złodzieju...'?
Awatar użytkownika
ulaeska

Post autor: ulaeska »

Juz mówię : " Złodzieju w trakcie Twojej działalności zginęło już kilkanaście zdjęć. Jeżeli już kradniesz zdjęcie to zostaw w jego miejsce 5 wkładów" No mogłam coś pomylić, ale to nie ja pisałam tylko dziewczyny, które zapewne od początku opiekują się tym miejscem.
Odchodząc zabrałeś moje serce.
Awatar użytkownika
DirtyDiana4.41

Post autor: DirtyDiana4.41 »

W niedługim czasie będe we wroc. i napewno zostawie tam (ala'ołtarz mj)jakąś pamiątke po sobie.
Jestam taki sam jak inni - kiedy sie skaleczę, krwawię...
Maverick

Post autor: Maverick »

ulaeska pisze:Aha gdzie wyrzucacie wypalone znicze, bo tam nie bardzo można gdyż kubły jak sie dowiedziałam są prywatne.
Wypalonych zniczy NIE WYRZUCAMY, codziennie są wymieniane w nich wkłady! Przedwczoraj było prawie 50 zniczy, dziś jest o 20 mniej! Do wypalonych zniczy albo kupujcie wkłady, albo odkładajcie jest pod kwiaty w największym wiadrze, po lewej stronie pomnika.

Kilka fotek z dziś nad ranem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I z przedwczoraj. przed nawałnicą, która wczoraj w nocy unicestwiła większośc zdjęć :/ :

Front:
Obrazek

Tył:
Obrazek

Tłumy ludzi nawiedzający to miejsce o każdej porze dnia i nocy:
Obrazek

I nasz apel:
Obrazek
Awatar użytkownika
ulaeska

Nie ma sprawy Maverick.
Rozumiem, że coś zrobiłam nie tak. Wydawało mi się, że niktóre do niczego sie już nie nadają. Następnym razem poprawię się (ale wydaje mi się, że nie do wszystkich zniczy da radę włożyć nowe wkłady).
Pozdrawiam Ula.
Maverick

Nie chodzi o to, że coś jest nie tak, tylko o to, żeby jak najbardziej ograniczać koszty bo inaczej nie wydolimy z tym miejscem :] Do każdego znicza który nie jest pęknięty, da się włożyć wkład, np. bez plastiku, no chyba że się całkiem nie da, no to wtedy wywalamy.

Acha, białe wiadro na róże, dziewczyny (nie wiem jak się nazywacie, ani czy jesteście z forum, niestety nie przedstawiłyście się ;) ) pożyczyły od kwiaciarza więc po zwiędnięciu róż trzeba je oddać.

Ołtarzyk po nawałnicy ucierpiał ale wygląda znów bardzo ładnie. Dzięki!

Niedługo zawiesimy znów nowy plakat, być może tym razem nikt go nie zwinie, bo wybrałam najbrzydszy jaki się dało ;P

Do zobaczenia na Solnym :]
Awatar użytkownika
ulaeska

Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy. Dziękuję za rady Ula.
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Zdjęcia z 04.08.2009. Z dnia na dzień coraz piękniej. Pozdrowionka dla dziewczyn ze Strzelina, które nas dziś bardzo miło zaskoczyły. ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Maverick

No pięknie, pięknie :)

Tylko tego E'Casa trzeba ściągnąć moim skromym zdaniem ;)
dorciamazaczek29

Post autor: dorciamazaczek29 »

dzisiaj rano byłyśmy pod pomnikiem i niestety zgineły dwa zdjęcia to z Micky Mouse i czarno-białe co przyniosłyśmy we wtorek. A apropo wtorku wieczorem zapaliłyśmy napis i było poprostu megaa! słuchałyśmy sobie GIve in to me nawet sie popłakałyśmy i ludzie troszke nam pomagali zapalac swieczki i podziwiali. wrzuce nieldugo zdjecia z wtorku :D a dzisija rano wymieniłyśmy wode pozapalałysmy świeczki i kupiłyśmy kwiatki :D trzymajcie sie :D niedlugo wpadne :D
NO ja powiem tylko tyle : MICHAEL ... rZĄDZISZ!! WYMIATASZ!! ZABIJASZ MNIE SWOIM TALENTEM!
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

Dzisiaj napisali o Waszej pracy w Tygodniku Wrocławskim. ;-)

Jeśli ktoś nie widział, to dodaję skan.
Obrazek

Są na forum te dziewczyny, które się tam wypowiadają? :-)
Awatar użytkownika
giovanedonore

Post autor: giovanedonore »

Zniknął nawet apel do złodzieja - poszły też kolejne zdjęcia...
Podgrzewaczy też nie ma, ale podejrzewam, że wypaliły się i zostały wyrzucone?
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Podgrzewacze rzeczywiście przepięknie wyglądaja, jak się je zapali wieczorem. Problem jednak polega na tym, że wielu ludzi nieostrożnie przechodzi obok nich, co powoduje rozlewanie wosku. Nieźle się naszorowałyśmy, żeby go usunąć. Apeluję o niezapalanie podgrzewaczy, bo jest potem z nimi więcej roboty, niż to tego warte...

Wczoraj w nocy pozapalałyśmy wypalone wkłady i wszystko wyglądało ślicznie.
dorciamazaczek29

Post autor: dorciamazaczek29 »

dokładnie jak wieczorem we wtorek zapalalismy te podgrzewacze to ludzie co chwile chodzili i je stracali wiec stwierdzilysmy ze zaplalimy tylko MJ ale racja nie ma sensu ich zapalac.
NO ja powiem tylko tyle : MICHAEL ... rZĄDZISZ!! WYMIATASZ!! ZABIJASZ MNIE SWOIM TALENTEM!
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Witajcie,

dostałem taką wiadomość:

"Szukam kontaktu do fanów MJ we Wrocławiu, szczególnie interesują mnie ci, którzy opiekują się miejscem pamięci na pl. Solnym. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka Grzegorzewska (Gazeta Wrocławska)"

Osoby, które opiekują się tym miejscem proszę o kontakt ze mną w celu skontaktowania Was z tą panią.

Telefony i imiona słać na mój e-mail epmusic@xhp.pl.

Pozdrawiam
Erwin
Obrazek
ODPOWIEDZ