Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Speed Demon
-
- DirtyDiana94
1995 MTV Music Awards Performance,
bo już nie mam na co.
Kocham Majkela z Grammy 88' mogę to oglądać non stop... Nie, zastanawiałam się nad tym ale w koncu uznałam, że to jest gorsze...
Dirty Diana- uwielbiam, ten zapomniany, wymamrotany tekst... :33. Wgl całość, kocham tą piosenkę i kazde jj wykonanie byłoby genialne.
Another part of me zaś, to według mnie jego NAJLEPSZY występ na żywo
nie MTV 10th anniversary, bo koachm Will You be there.
;].
Drogą wyboru więc,
1995 MTV Music Awards Performance
Pomyliłam się wcześniej
Ostatnio zmieniony czw, 13 sie 2009, 19:59 przez DirtyDiana94, łącznie zmieniany 1 raz.
Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
- polishblacksoul
Piekniej czy nie piekniej, ale to w "MITM" jest prawdziwy kawal gospel. Totalnie niepodobny do Michaela, ukazyjacy swiatu jego totalnie 'czarna' strone. Boskosc! "WBT" to zaden gospel, no chyba ze mowimy o fantastycznym, "ostatnim" wykonaniu Jennifer Hudson. To bylo cos!kaem pisze:No i mamy po raz drugi w jego karierze chóry gospel- tu brzmią dużo piękniej, niż na Man In The Mirror.
> > > Po prostu dobra muzyka
Ojej, ojej. Will You Be There z 10MTV jest piękne. Inny by po prostu to zaśpiewał, a Michael do tego utworu stworzył układ choreograficzny. I jak mnie pamięć nie myli, to jedyny utwór w takim tempie i z tych podniosłych, do których Michael miał choreografię. I jest ona bardzo wymowna, poruszająca. No i mamy po raz drugi w jego karierze chóry gospel- tu brzmią dużo piękniej, niż na Man In The Mirror.
Dirty Diana, pomimo swojego pomroku śpiewania w ciemności i solo gitarowego, nie dostarcza tylu wrażeń. A na 10 MTV też jest solo gitarowe, które wymiata- i to Slasha! 10MTV oferuje dużo, dużo więcej, niż sama Dirty Diana live. Zapomnijmy o piosence, myślmy o występie.
Przeczytałem wczoraj w Rolling Stone wspomnienie Slasha o Michaelu. Przywołuje on historię, jak wystąpił na jego dwóch koncertach na trasie i jak Jennifer, gitarzystka Michaela, powiedziała mu, by grając robił kroki taneczne razem z ekipą. Dla Slasha tańczenie na scenie w ogóle nie wchodziło w grę. Slash: "Byliśmy w garderobie, a ona narzekała na mnie przy Michaelu. To był pierwszy raz, kiedy widziałem go tak błyskotliwego, stanowczego i władczego. Powiedział jej by się odpieprzyła i zostawiła Slasha w spokoju".
Mając doświadczenia z Motown narzucania innym co i jak mają robić, rozumiał Slasha i miał szacunek dla wolności artysty. A Slash to gitarzysta, nie tancerz.
Tak przy okazji, mała anegdota, w obronie występu na 10MTV.
Dirty Diana, pomimo swojego pomroku śpiewania w ciemności i solo gitarowego, nie dostarcza tylu wrażeń. A na 10 MTV też jest solo gitarowe, które wymiata- i to Slasha! 10MTV oferuje dużo, dużo więcej, niż sama Dirty Diana live. Zapomnijmy o piosence, myślmy o występie.
Przeczytałem wczoraj w Rolling Stone wspomnienie Slasha o Michaelu. Przywołuje on historię, jak wystąpił na jego dwóch koncertach na trasie i jak Jennifer, gitarzystka Michaela, powiedziała mu, by grając robił kroki taneczne razem z ekipą. Dla Slasha tańczenie na scenie w ogóle nie wchodziło w grę. Slash: "Byliśmy w garderobie, a ona narzekała na mnie przy Michaelu. To był pierwszy raz, kiedy widziałem go tak błyskotliwego, stanowczego i władczego. Powiedział jej by się odpieprzyła i zostawiła Slasha w spokoju".
Mając doświadczenia z Motown narzucania innym co i jak mają robić, rozumiał Slasha i miał szacunek dla wolności artysty. A Slash to gitarzysta, nie tancerz.
Tak przy okazji, mała anegdota, w obronie występu na 10MTV.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you