A więc, zastanawiają mnie ksywki Michaela, upraszczając. My go nazywamy Mike, nazywamy MJ a poza tym mamy te wszystkie swoje prywatne określenia, typu "Misiu" czy coś takiego hehe:P
Tym razem chodzi mi jednak o przezwiska, jakie nadawali Michaelowi ludzie z Jego otoczenia, którzy znali go osobiście i w ogóle. Z tego co pamiętam z PHM, Mike nazywany był "apple-head" (jabłko-głowy) przez małego M. Culkina i chyba przez jakiś tam jeszcze chłopców. Ale co zresztą?

Dzisiaj natomiast przeczytałam w książce "Freddy Mercury - Życie prawdziwe" wzmiankę, dosłownie zdanie, w którym przewijał się Michael. I było to zdanie dotyczące przezwiska, jakie Freddy mu nadał! Przetaczam fragment:
"Zawsze mówiono na mnie Gambo, [...] natomiast Freddy oznajmił, że od tej pory mam być nazywany Gina. [...]Dzięki Bogu, nikt oprócz Strakera nie podjął tego pomysłu i nigdy nie musiałem przeżyć publicznego chrztu. Z drugiej strony muszę powiedzieć, że jego pomysł nazwania Michaela Jacksona "Mahalią" był genialny" Są to wspomnienia jakiegoś przyjaciela Freddiego.
Hmm..

Kieruję do Was zatem pytanie: czy Wy coś wiecie na ten temat?? I czy w ogóle wiecie o jakiś interesujących przezwiskach Mike'a nadanych mu przez Jego znajomych. Podzielcie się tą tajemną wiedzą!