Czy macie coś wspólnego z Michaelem? Ile tego jest? ;)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

Wypowiadając się na temat co mam wsólnego ,a jakie istnieją różnice między mną a Michaelem to rozpocznę może od tego że każda osobą ma inną osobowość , a moim skromnym zdaniem klaruje je Nasze najbliższe otoczenie , przebyte doświadczenia życiowe , upodobania , poglądy itp. Odnoszę także wrażenie że fani Michaela mają dość podobne cechy charakteru oraz pogląd na otaczajacy Nas świat , może właśnie dlatego wkradł się do Naszych serc.

Wracając do tematu :
Od strony fizycznej doszukałam się takiego podobieństwa że jestem posiadaczką takiego samego koloru włosów i są one rónież kręcone , oraz mam także takie samo zabarwienie tęczówki oka.
Natomiast od strony moich cech charakteru czy pogladu na świat to:
- również nie wypbrażam sobie życia bez miłości matczynej,
- również lubię towarzystwo dzieci,
- również lubię zwierzęta,
- również nie toleruję zakłamania , obłudy, hamstwa,
- również jestem osobą religijną ,
- również głęboko wierzę w swe ideały , zasady pozostając im wierna,
- również naiwnie wierzę w dobroć ludzi w Ich pozytywne nastawienie wobec mnie , a w rzeczywistości nastepuję rozczarowanie,
- również w mym sercu istnieje wiele niezabliźnionych powstałych w mym dzieciństwie i w poźniejszym okresie mego życia , co i także w mym przypadku wywarło wpływ na mą psychikę,
- również czasem odczuwam poczucie osamotnienia w tłumie , niezrozumienia przez otoczenie,
- również przeciwności losu nie poddaję się,
- rónież kieruję się zasadą że jeśli coś robię to powinno się włożyć dużą cześć swego serca , aby osiągnąć wytyczony cel podczas pracy,
- również mam w sobie wrazliwość na piekno , poczucie empatii na ludźką krzywdę,
- również w zależności od sytuacji w której się znajduję przejawia sie u mnie ogromna nieśmiałość lub poczucie pewności siebie.

Jeśli chodzi o różnice to:
- niestety nie mam tak pieknego usmiechu jak Michael,
- niestety nie jestem utalentowana ani tanecznie , ani muzycznie,
- nie jestem bogata więc tylko w bardzo małym stopniu nieść pomoc ludziom , zwierzętom , czy Naszej planecie,
- niestety nie potrafię także tego, aby we wszystko co wykonuję przeobraziło się w diament.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Awatar użytkownika
rusałka

Post autor: rusałka »

Uważam tak samo jak nice girl, że fani Michaela Jacksona właśnie dlatego nimi są, bo jakieś cechy charakteru, natury są identyczne.

Podobieństwa:
1. Nieśmiałość :-(
2. Wrażliwość na krzywdę innych.
3. Wrażliwość na piękno w muzyce, poezji, ludziach.
4. Często jestem określana jako "inna".
5. Łatwo mnie skrzywdzić słowem, czynem.
6. Skora do płaczu.
7. Moim ulubionym kolorem jest czarny.
8. Nigdy nie miałam prawdziwego przyjaciela.
9. Czasami zdarzy mi się stworzyć wiersz.

A teraz czas przyszedł na różnice:
1. Nie mam tyle rodzeństwa.
2. Nie umiem śpiewać, tańczyć.
3. Nie lubię czerwonego koloru, czuję się w nim za bardzo "widoczna".
4. Nie kochają mnie miliony, najwyżej kilkanaście osób :-)
5. Mam proste włosy i zielone oczy.

To by było na tyle.
Awatar użytkownika
Trust in me

Post autor: Trust in me »

Coz nie wiem czy w ogole moge porownywac sie do Michaela, ale napisze kilka slow....

Cechy wspolne:
-uwielbiam muzyke i taniec
-kocham dzieci
-uwielbiam zwierzeta
-zawsze mowie, ze nawet wsrod milionow ludzi mozna czuc sie samotnym i tak bardzo czesto sie czuje
-lubie kolory bialy, czarny, czerwony
-nie moge zniesc widoku ludzkiej krzywdy, jestem bardzo wrazliwa na punkcie ludzi chorych, sierot, wojen, rasizmu, nietolerancji
-uwielbiam pomagac innym jesli tylko moge i przynosi mi to wiele radosci
- kocham zakupy, chociaz w przeciwienstwie do Michaela moge je robic kiedy chce
-mam bardzo jasna cere
-nie nawidze plotek, klamstwa, oszczerstw, etc
-uwazam ze zeby zmienic swiat na lepsze trzeba zaczac od siebie i to staram sie robic
- aha chcialabym zrobic sobie nosek :)
-bardzo razi mnie cudza krytyka na temat czyjegos wygladu (przeciez to natura nas tak wyrzezbila)
- wbrew pozorom jestem bardzo niesmiala i bardzo latwo mnie zawstydzic
-uwielbiam horrory
-lubie zabawy z woda ;-)

Przeciwienstwa:
- nie umiem spiewac, chociaz ponoc moj glos nie jest zly, brakuje mi czasu i motywacji do nauki
-nigdy nie balam sie latac samolotami
-nie jestem utalentowana
-nie nosze juz bialych skarpetek do czarnych butow i tego nie lubie, jedynym wyjatkiem jest oczywiscie Michael u ktorego mi to kompletnie nie przeszkadza :)

Z pewnoscia wiecej by sie tych cech znalazlo, ale to narazie na tyle :)
Ostatnio zmieniony wt, 18 sie 2009, 12:51 przez Trust in me, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Post autor: mimi-yoshi »

Hm. Tak właściwie to MJ był osobą, której nikt z nas nie znał i nigdy nie będzie miał okazji poznać, choć bardzo byśmy tego chcieli. Wiemy tylko o tym, czym chciał się z nami podzielić i na podstawie tego mogę coś stwierdzić, jednak tak jak Trust in me, mam wątpliwości, czy w ogóle mogę się do Michaela porównywać (;, ale powiem, co myślę, że w pewnym sensie mnie z nim łączy.

1. Jestem bardzo nieśmiała i mam ogromne problemy z nawiązywaniem nowych znajomości.
2. Czasem za bardzo ufam ludziom.
3. Także mam problemy z dostrzeganiem miłości ze strony mojego ojca, który obawiam się, że raczej zbytnio się mną nie interesuje i tak było całe moje życie.
4. Mam problemy z zaakceptowaniem swojego wyglądu.
5. Też mam pewnego rodzaju problemy natury kosmetycznej, których w 100% nigdy się nie pozbędę- w każdym bądź razie nie przy dzisiejszym poziomie medycyny.
6. Kocham zwierzęta i kocham dzieci- nawet, jeśli nie będę miała pełnej rodziny, to chcę zaadoptować dziecko.
7. Kocham sztukę, muzykę, kino (;.
8. Nienawidzę plotek, brzydzę się nimi.
9. Często odczuwam samotność. Tez mi się wydaje, że znam niewielu ludzi, których mogę określić terminem "przyjaciel", jeśli w ogóle takie są...
10. Jestem słaba psychicznie i podatna na to, co mówią o mnie inni.
11. Nienawidzę mało zabawnych żartów nt czyichś wyglądu, koloru skóry czy orientacji seksualnej.

Różnic jest bardzo wiele, oczywiście, wymienię kilka:
1. Ja nie tylko nie akceptuję swojego wyglądu. Czasem wręcz się nienawidzę.
2. Czasem wydaje mi się, że jestem wielką egoistką i to mnie przeraża.
3. Potrafię być okrutna i kląć jak szewc, kiedy ktoś mnie zdenerwuje.
4. Czasem jestem bardzo ambitna, ale zazwyczaj to jedynie słomiany zapał. Szybko tracę entuzjazm.
5. Jestem beztalenciem. Nie umiem śpiewać (choć uwielbiam), tańczyć. Kocham rysować- ale tego też nie umiem.
6. Odczuwam samotność bardzo często- ale ja ją lubię.

Jest tego wiele i można by pisać i pisać, ale oszczędzę Wam tego (;. Niektóre z Waszych postów są naprawdę ciekawe i świetnie się je czyta. Miło jest się trochę o Was dowiedzieć.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Wiecej jest napewno roznic niz podobienstw ale mimo wszystko napisze kilka. Przepraszam za brak polskich znakow, pisze na austryjackiej klawiaturze.

Podobienstwa:

1. Trudne dziecinstwo, a raczej zawile i skomplikowane. Klotnie rodzicow, zamykanie sie w ciemnym pokoju ze strachu przed ojcem. Ciagle oddalanie sie od niego. Z biegem czasu nasz kontakt zupelnie sie urwal, a raczej zakonczyl swiadomie.

2. Nie moge patrzec na cierpienie ludzi i zwierzat, a szczegolnie dzieci.
3. Kocham muzyke, jednak sama nie posiadam tak wielu talentow jak Michael.
4. Lubie sie bawic i szalec, skakac do basenu, bawic sie w wesolym miasteczku, czuc sie dzieckiem, wiem, ze nigdy z tego nie wyrosne.
5. Nie nawidze plotek, wmawiania komus wyssanych z palca rzeczy, nie znosze brukowcow, plotkarskich portali i tego typu rzeczy.
6. Jestem otoczona ludzmi, jednak mimo to czuje sie samotna, czuje brak zrozumienia.
7. Chcialabym pomagac ludziom, ktorzy naprawde potrzebuja takiej pomocy.
8. Uwazam, ze nie wazne czy jestes bialy czy czarny, przede wszystkim jestes czlowiekiem.
9. Lubie zakupy, lubie kupowac dziwne przedmioty, ktore niekoniecznie przydadza mi sie w zyciu codziennym.
10. Uwazam sie za osobe silna, wiem, ze dam sobie rade i nie zalamie sie ale czasami latwo jest mnie zranic glupim slowem, ktorego znaczenia nie do konca rozumiem.
11. Nie podarzam za moda. Ubieram sie jak chce, uwielbiam koszule :love:

Roznice:
1. Nie mam tylu zer na koncie.
2. Pomaganie ludziom w moim przypadku jest ograniczone.
3. Nie umiem spiewac.
4. Nie wygladam jak on. Nie mam nawet takiego koloru oczu.
5. Klne. Po prostu. Wiem, ze nie ladnie ale tak juz mam.
6. Pije alkohol (nie nalogowo!) Zwyczajnie, lubie czasami wyjsc ze znajomymi do baru, wypic drinka, napic sie piwa z sokiem, ogladnac mecz w tv. Pale takze papierosy, a raczej hmm.. 'podpalam' bo potrafie zapalic 7 dziennie, a czasami jednego i nie odczuwam zadnego glodu nikotynowego.
7. Czasami jestem wredna, nie potrafie byc taka slodka i skromna jak on. Zawsze mu tego zazdroscilam. Tej takiej wrodzonej 'slodkosci'. Tych 'cieplych' oczu.
Madame Tussaud

Post autor: Madame Tussaud »

Podobieństwa?:-)
- nie dzielę wrażliwości na krzywdę ludzi i zwierząt,
- jestem empatyczna,
- doskwiera mi brak prawdziwej bratniej duszy
- raczej różnię się od rówieśników,
- kręcą mnie horrory,
- kocham muzykę i taniec, w ogóle sztukę,
- jestem uduchowiona,
- nie cierpię nietolerancji i rasizmu oraz nieuzasadnionej nienawiści,
- mam pewne hmm...skoki w mojej wierze,
Różnice :-/
- mimo pkt1 z podobieństw - jednak egoizm,
- dzieci może nie to, że nie lubię, ale do takiej miłości jaką okazywał im Michael baaaaardzo mi daleko,
- mściwość,
- nie zawsze zaczynam zmieniać świat zacznając od siebie,

Jestem jedną wielgachną skrajnością ;-)
,,Miał dom i rodzinę, spokojnie mógł żyć
Lecz często uciekał, by stanąć przed wami
By znów nabrać sił, by znów nabrać sił
Bo czasu miał mało, przeczuwał to(...)
[*]
Awatar użytkownika
Michael.

Post autor: Michael. »

1. Trudne dzieciństwo, trudno ogólnie i cały czas pod górkę.
2. Jestem utalentowana muzycznie (nie tak jak on, ale zawsze coś tam :P)
3. Mam czarne kręcone włosy unoszące się do góry w dziwne afro :P
4. Lubię horrory :>
5. Uwielbiam mundury :>
6. Mam problem ze swoim wyglądem.
7. Jestem wrażliwa na cudzą krzywdę, na krzywdę niewinnych najbardziej, strasznie mi żal biednych dzieci i najlepiej bym je wszystkie uratowała :P
8. Uwielbiam zwierzęta :>
9. Mam jasną cerę (mam wredne uczulenia jak np. na mleko i słońce)
10. Kocham tańczyć.

Różnic jest tyle, że nie chcę opisywać :P Skupmy się na mojej Michaelowej stronie! ;p
Obrazek
Love The Cure! :banan:
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

Hmm... Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. No ale spróbujmy.
Biorę oczywiście pod uwagę charakter, bo wspólnych cech fizycznych może być wiele. Ja też mam 10 palców u nóg :smiech:

Podobieństwa:
*kocham zwierzęta, możliwe, że nawet bardziej niż innych ludzi; zawsze chciałam wspierać organizacje działające na rzecz zwierząt, uważam, że to co ludzie robią tym biednym istotom, jest straszne, a usprawiedliwienia, że Bóg stworzył je by były nam posłuszne, jest wręcz żenujące, bo to wcale nie oznacza, że możemy je głodzić, torturować i zabijać dla własnych zachcianek;
*uwielbiam dzieci, zawsze je kochałam; zarówno jako dziecko jak i teraz uwielbiam obserwować małe dzieci, uśmiechać się do nich i obserwować jak zawstydzone obracają głowę i tak słodko się uśmiechają, bo czym same robią wszystko by zwrócić na siebie uwagę ;)
*chęć posiadania dzieci; taak... już teraz myślę o tym w jaki sposób będę wychowywać swoje dzieci, już teraz martwię się, że temu nie podołam, a zarazem pragnę tego tak bardzo... Marzę o tym by teraz mieć rodzeństwo, młodszego brata lub siostrę. Jej pożyczać sukienki i bawić się lalkami, a z nim tworzyć wielgachne tory wyścigów samochodowych.
Lecz nie chcę być w przyszłości opiekunką do dzieci, albo przedszkolanką. Chcę mieć dzieci lub rodzeństwo by mieć na nich wpływ, uczynić ich lepszymi ludźmi poprzez przekazanie im mojego doświadczenia, rad... Poza tym chciałabym być obdarzona tą wielką miłością jaką dziecko darzy swoją mamę, a młodsze dziecko swą dobra starszą siostrę...
*perfekcjonizm; może i nie zawsze robię wszystko idealnie, ale gdy już coś robię, CHCĘ to zrobić i mam na to czas, przykładam się to tego tak bardzo, iż potem nie mogę stwierdzić, że 'mogłam się bardziej postarać'
*miłość do muzyki; zawsze ją kochałam, jako dziecko już śpiewałam i moim marzeniem było tworzyć i stanąć kiedyś na scenie... Zawsze sobie mówiłam, że nie chcę robić tego dla sławy, pieniędzy, tylko dla innych, by pokazać im siebie, przekazać im swoją muzykę;
*nie podobam się sobie; zawsze było w moim wyglądzie coś co mi się nie podobało; teraz wciąż tak jest, ale zaczynam to zmieniać ;-)
*wielka wrażliwość; kiedyś bita przez brata płakałam, co było uzasadnione, ale teraz jako nastolatka, mimo, iż już nie stosuje przemocy fizycznej, rani mnie każde jego złe słowo, przekleństwo w moją stronę, krzyk, obelga... Rani mnie jego brak szacunku do starczych, jego obojętność wobec cudzego cierpienia, żądza pieniędzy; a wrażliwości na ludzkie cierpienie i zło na świecie nie muszę tłumaczyć ;)
*samotność; otoczona przez wielu ludzi, ale przez kogoś z kim mogę naprawdę porozmawiać, na kim mogę polegać, możliwe, iż ja po prostu, po tylu cierpieniach, nie potrafię się otworzyć i komuś zaufać;
*nikt nie wie jaka jestem naprawdę, nawet ja sama; w podstawówce starałam się być kimś innym, przystosować się do grupy... Dopiero po jej skończeniu zaczęłam się bardziej otwierać na świat i poznawać sama siebie;

Różnice:
*nie wierzę w siebie; mogę czegoś naprawdę bardzo, bardzo chcieć, ale nie potrafię się przemóc i zacząć DZIAŁAĆ, zawsze mam nadzieję, że ktoś mi w tym pomoże, zrobi to za mnie;
*nie potrafię wybaczać i kochać każdego człowieka; pamiętam wszystkie urazy, świństwa i cierpienia, które sprezentowali mi inni ludzie, i mimo upływającego czasu nie potrafię im wybaczyć; nie potrafię też kochać człowieka, który mieszka ze mną pod jednym dachem, ani zauważyć w nim żadnych dobrych cech;
*brak zaufania do ludzi; zawsze boję się skrzywdzenia przez inną osobę, nie potrafię się otworzyć;
*nie mam żadnych talentów i pasji, naprawdę! do niedawna było to dla mnie naprawdę dużym problemem;
*zdecydowanie nie jestem nieśmiała ;D

I coś co nie wiem czy jest podobieństwem czy różnicą nenene:
*bycie dzieckiem; do dziś pod łóżkiem mam lalki, które w każdej chwili mogę wyjąć i zacząć się nimi bawić (choć ostatnio coraz rzadziej, bo własnego pokoju brak, a rzadko jestem sama w domu) jak za starych dobrych czasów, niestety często jestem zła na siebie, że moja wyobraźnia z roku na rok jest coraz bardziej ograniczona, bo jedna lalka to za mało by bawić się cały dzień i tuziny pluszaków, które wciąż mieszkają w moim łóżku, nie spełniają już moich życzeń i nie rozmawiają ze mną przed każdym zaśnięciem; ale z drugiej strony, choć bardzo chcę, nie potrafię być tym dzieckiem wewnątrz, nie potrafię być tak szczera, niewinna, nie potrafię nie przejmować się przyszłością tylko cieszyć tym co jest tu i teraz...

Wiem, że na pewno o czymś zapomniałam... Ale jakoś teraz nie potrafię sobie tego przypomnieć...
Najwyżej dodam to później ;)
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

Podobieństwa:
1). Kocham muzykę, nie wyobrażam sobie bez niej świata.
2). Nie znoszę udawania, pozowania na kogoś, kim się nie jest - cenię naturalność (głównie tą dziecięcą).
3). Lubię nosić swetry :).
4). Jedną z najważniejszych osób w moim życiu jest Mama.
5). Jestem nieśmiała.
6). Chciałabym zmienić świat, a co za tym idzie - siebie. Jednak to trudniejsze niż mi się wydawało :).
7). Jestem osobą wierzącą.
8). Mam uczulenie na brak tolerancji, głównie religijnej i związanej z rasizmem.
9). Kocham taniec (choć sama nie tańczę) i brak mi go strasznie w życiu.
10). Najswobodniej czuję się w swoim towarzystwie.
11) Przyklejony wiecznie uśmiech
12) Brak pełnego zaufania do ludzi
13) Kiepskie dzieciństwo swoista popularność alians przezwisko "Wako -Jako" u niego u mnie głupia haba _ ż**A ( resztę sobie dośpiewajcie)
14) Łowienie butów i masa kompleksów.
15) umiłowanie pracy z dziećmi
16) budowanie własnego świata fantazji
17) ogromna samotność
18) izolowanie sie od ludzi, małomówność
19) infantylizm do bólu
20) kiepska rodzina ( chodzi o mojego dziadka - alkoholik i tłuk swoją córkę, ona mnie nie)
21) Przepadam za zabawami z lat dziecinnych np nacieranie śniegiem, oblewanie wodą itp.
22) zbieram wszystko co ma dla mnie jakiś sentyment choć to śmieszne
23) ufff mogłabym tak jeszcze długo wymieniać, choćby upór (Mj też był uparty weźcie chociażby próby namówienia go na zmianę skarpetek)
24) bałaganiarstwo ( czyli rozrzucanie wszedzie różnych rzeczy)
25) zamiłowanie do białych skarpet :wariat:

Różnice:
1). Jestem z natury pesymistką:).
2). Szybko się poddaję, brak mi w wielu wypadkach charyzmy.
3). Mam kochającego Tatę.
4). Nie potrafię TAK śpiewać i TAK się ruszać.
5). Mam niebieskie oczy i proste włosy w odcieniu ciemnego blondu.
6). Nie porywam tłumów.
7). Brak zasobów finasowych
A kończąc ten post nigdy sie nie utażsamiałam z nim i dopiero teraz nad tym tak sie zastanowiłam zatrzymałam. a tak przy okazji przepraszam pewne osoby że wykorzystałam ich post ale po prostu formułowały moje myśli choć nie wszystkie japrosic :surrender:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
Katarina

Post autor: Katarina »

chyba każdy z nas, będąc fanem MJ widzi w nim ( lub jego twórczości) coś z siebie...
Jeśli chodzi o mnie to żałuje, że nigdy nie miałam okazji poznać takiego człowieka osobiście i normalnie porozmawiać o wszystkim i o niczym.
Ale jeśli chodzi o podobieństwa to na pewno zwierzęta. Mnie absolutnie nie dziwi to, że tyle ich posiadał. Sama jakbym dysponowała takimi możliwościami to też chciałabym mieć tyle zwierzaków. Tak jak to Michael kiedyś powiedział: zwierzęta są zawsze szczere i nie oceniają człowieka po wyglądzie czy też po portfelu tylko po charakterze...
Z innych podobieństw to czytałam gdzieś, że MJ lubił horrory. No jeśli to prawda to mielibyśmy co razem oglądać;)
A tak na poważnie to w wielu sprawach jego postawa do ludzi oraz podejście do świata i wielu spraw jest zbliżona do mojej, dlatego to chyba jest najważniejsze podobieństwo jakie ja odkrywam.
Z różnic to przede wszystkim nie jestem takim talentem jak On i co tu dużo pisać: nic wartościowego nie daje światu a po mojej śmierci to nawet nikt nie wzruszy się nad moim żywotem więc nawet nie mam co się porównywać do takiej osoby.
Ale za to cieszę się, że mogę żyć w takich czasach jak MJ:)
Pozdrawiam
One day in your life
When you find
That you’ll always longing
For the love we used to share
Just call my name, and I’ll be there
kasikMJJ

Post autor: kasikMJJ »

Hmm co ja mam wspólnego z MJJ ? Może znajdzie się coś...

Słuchajcie nie znam sie na horoskopie a różnie to bywa w gazetach to Mike jest panna czy waga? bo ja jestem waga więc jesli on też to jets to pierwszą naszą wspólną rzeczą. ;p

1. Znak zodiaku choc pewna nie jestem;p
2.Miłośc do zwierząt.
3.Miłość do osób chorych , bezdomnych id nie wiem czemu może to głupio zabrzmi , ale jak ja widzę tych ludiz to naprawdę chciałabym im pomóc i czuję ,ze ich kocham ... nie wiem czemu...
4.Nie wiem czy to jest powiązane zbytnio z Michaelem , ale ja i jego mama mamy tak samo na imie :)
4.Nieśmiałość choć zalezy od sytuacji.
5.Pewność siebie tak samo jak w punkcie powyżej ;p
6.Dziecinność ;p
7.Uwielbienie do gier zabaw itd;p
8.Kocham karuzele!!!!!!
9.Lubie kolekcjonować zabawki xD
10.Naiwnosc i jeszcze raz nawinosc!!!
11.Za bardzo idealizuje świat;/
12.Może nie powinno byc na 12 , ale ja teog nie robie od najważniejszego do najmniej ;p a więc uwielbiam dzieci :) jak na nie patrze to te zbym juz chciala miec choc mam dopiero 15 lat xD
13. Miłosc do muzyki i tanća;p i filmu!!! teatru itd;p

byc moze jets tego wiecej?;p hmm nie wiem ,a różnice? pozostalosci po tmy czego tu nie wypisalam;p
Keep The Faith
Awatar użytkownika
złotko

Post autor: złotko »

-LaToya pisała w swojej książce że Mike jako jedyny potrafił sie przeciwstawić swojemu ojcu ja też to robię do tej pory jak starszemu coś nie podpasuje ;)
-nieśmiałość (chłopak z którym sie umówiłam mówił że coś brałam tylko że ja nic nie brałam a szłam nic nie mówiąc i trzymając palec przy buzi xd)
-ciekawość (gdy jestem gdzieś u kogoś zaglądam tam gdzie sie tylko da ;) )
-zamiłowanie do dzieci (wyniańczyłam już 2 rodzeństwa ciotecznego i sąsiadki córeczkę z którą do tej pory się bawię ;) )
-zamiłowanie do zwierząt (mam psa, papugę, chomika.Miałam więcej zwierząt no ale cóż starość nie radość ;( )
-LaToya pisze też że Mike był bałaganiarski to też moja cecha jednak w moim zagraconym pokoju wiem gdzie co leży i zawszę potrafię to znaleźć i kilka sekund ;)
-wyobraźnia (ta moja nie ma granic jak coś co sobie wymyślę i mi sie to spodoba przelewam to na papier tworząc opowiadanie)
-dziecinność (niektórzy znajomi co mnie za dobrze nie znają pytają sie mnie czy jestem pijana albo czy coś brałam bo moje zachowanie nie jest normalne a mianowicie jestem w lesie i sie bawię w władce pierścieni xd)
-straciłam jedno ze swojego rodzeństwa ;( (nawet go nie znałam bo mama poroniła ;( )
-ma siostrę i 2 braci (uwielbiam z nimi jeździć na działkę tyle sie wtedy dzieje xd)
no i tyle ;)
Ostatnio zmieniony czw, 20 sie 2009, 14:38 przez złotko, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael you are not alone.!
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

czytam i czytam, co napisaliście i ...
nie czuję się szczególnie podobna do MJ :)
tzn nie bardziej niż do większości ludzi, bo w prawie każdym człowieku jednak jakies podobienstwa można odnaleźć
prędzej znajdę różnice:
- niespecjalnie lubię dzieci
- muzykę, zwierzęta lubię na poziomie standardowym raczej
- wizualnie zero podobieństwa
- nie czuję się samotna ani nieśmiała
- nie jestem religijna
- umiem grać na pianinie ;)

a tak juz zupelnie serio, to z podobieństw:
otwartość na różnice między ludźmi, działania które mają na celu ulepszenie świata (choćby i na skalę lokalną i metodą małych gestów i kroków), bliski mi jest też pewien typ wrażliwości, który wyczuwam w MJ.
Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

hmm no to może z takich podobieństwo to:
1. miłość do muzyki i tańca
2. miłość do zwierzaków
3. nieśmiałość w pewnym stopniu
4. uwielbienie do bajki o Piotrusiu Panie (moja ukochana bajka z dziecinstwa) do dziś mam obraz na ścianie :P
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
natasha007

Post autor: natasha007 »

Troche jest no alee... nigdy nie moge powiedzieć że wszystko :smiech:

-wrażliwość na krzywdę i okrucieństwo
-kocham dzieci
-nieśmiałość
-religijność
-pewność siebie
-żadko uległość ale zawsze jest
-jestem samotnikiem, samotna jak palec bo jestem dziwna...
nikt nie slucha takiej muzyki jak ja, nikt jak ja sie nie ubiera, nikt nie czyta tego co ja, nie oglada, ani też poprostu nie myśli jak ja....
-nienawidze swojego ciała, chodź uczę się z nim zyc
-Moja mama jest najwspanialsza na świecie
-posiadam brata [w liczbie jeden ;D] za to Michael miał ich kilku...
-ludzie nie znaja mnie, ani mojej duszy, ani mojego charakteru
-uwielbiam ciągła zabawę, bez końca...
-nie pale, nie biorę, piję okazyjnie
-jestem bardzo tolerancyjna
-tyle samo liter w imieniu
-kręcone włosy

różnice:
-talent - ani nie umiem śpiewać - ani tańczyć ;D
-doświadczenie zyciowe
-wytrwałość
-nie jestem tak bogata
-nie mam wielodzietnej rodziny
-mam troszkę inne cele zawodowe niż on ;D (Ciągle nikt mi nie wierzy ze zostane Antropologiem Sądowym...)
-przeklinam
-nie jestem perfekcjonalna w tym co robię
-nie jestem juz dziecinna, chodź zdarza się ;P
-nie mam krainy w której czułabym się bezpiecznie
-kooocham mleko i świata poza innym jedzieniem nie widze xd
-nie pomogłam ani nie zmieniłam tylu ludzi co on
-nie pokochali mnie ludzie za moje dokonania
-nie pomagałam tak dzieciom w Afryce (chodź jestem w takie akcje zaangażowana)
-mam spokój od hien dziennikarskich
-nie choruję na bielactwo
-nie jestem tak opanowana
-nie jestem takim czlowiekiem jak Michaelem Jacksonem (i to chyba największa różnica)
ODPOWIEDZ