Tupac Amaru Shakur

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Post autor: KarolinaMandolina »

Od 0:50 zaczynaja sie ciekawe wypowiedzi 2Paca o massprogramingu przez dzisiejsza bezduszna musyke rozrywkowa, to tylkow yrywek tego o czym mowil przez cale swoje krotkie zycie ( to jest to co MJ porusza w they don't care about us)
http://www.youtube.com/watch?v=lZNjVb4rodQ
http://www.youtube.com/watch?v=u2ke-SSJ9UI
Awatar użytkownika
.krzywcia.

Post autor: .krzywcia. »

Mental pisze:zamurowało mnie
co Cie tak zamurowalo Mental?
zdziwiony ze az tyle dziewczyn sie tu udziela? nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

zobacz Karolina ten wywiad

http://www.liveleak.com/view?i=803_1223411846

Polecam. Zwłaszcza końcówka. Właściwie z Michaelem było podobnie. Media najpierw wypychały człowieka na sam szczyt, a potem wywołały różne sensacje i niszczyły go dla podniesienia oglądalności oraz lepszej sprzedaży gazet. Na lewo i na prawo rzucane bezpodstawne oskarżenia, szerzenie plotek itp. Wiele osób nie zorientowanych w temacie kupowało te wszystkie rewelacje. W końcu ludzie lubią sensacje. To jeszcze bardziej determinowało media do nakręcania tematu. Przecież media swoim działaniem w 2005 roku prawie zrujnowały psychicznie Michaela. Jak to się skończyło wszyscy wiemy. 2Pac też był w pewnym sensie ofiarą mediów. Chyba każda znana i kontrowersyjna osoba nią jest, ale nie wszyscy w takim samym stopniu. :/
.krzywcia. pisze:
Mental pisze:zamurowało mnie
co Cie tak zamurowalo Mental?
zdziwiony ze az tyle dziewczyn sie tu udziela? nenene
zdecydowanie
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Mental..oglądając ten wywiad miałama taka mine jak MJ na tym wideo :)
http://www.youtube.com/watch?v=SZKnI-np2Dk
To wszystko to złudzenie, iluzja, programing, kontrola...totalitaryzm funkcjonuje ale pod pięknym kapitalistycznym płaszczem.
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Na koncu jest cytat z Tupaca:)
http://www.youtube.com/watch?v=8HSNeHHuQA4
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

Mental pisze:A 13 września, czyli w 13 rocznicę śmierci rapera ma wyjść kolejny album zatytulowany Shakurspeare.
Przełożono wydanie albumu na 39. urodziny Paca, 16.06.10.
Shakurspeare, an audio documentary/LP featuring the true "Lost Tapes" of the earliest recordings ever of MC New York when he formed the rap group Born Busy back in 1988. The album will be released on Tupac Shakur's 39th Birthday. Shakurspeare, originally scheduled to be released on September 13, 2009 will be delayed to June 16, 2010.
źródło: http://www.shakurspeare.com/
To sobie jeszcze poczekamy :ziew:
Poza tym trzeba pamiętać, że wydawnictwo jest nieautoryzowane przez Afeni, która zapowiada podjęcie kroków prawnych, więc tym bardziej...poczekamy :/
Ostatnio zmieniony sob, 22 sie 2009, 1:28 przez Solange, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
raspberry140

Post autor: raspberry140 »

uwielbiam 2paca. ;)
ulubione kawałki to : all eyez on me , hail marry , california love , changes , hit em up . ;)
` You're just another part of me [...]

Obrazek
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

13.09.1996 - 13.09.2009
but Life Goes On...
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

[*] Rest In Peace.... We Remember.
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Od zawsze - na zawsze...
Legenda Rapu wiecznie żywa...
[*]
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
Ashiya89

Post autor: Ashiya89 »

Bardzo lubię 2Paca, poznałam go zaraz po Eminemie, dzięi któremu przekonałam się do rapu.

Ulubiony kawałek z wielu powodów to Me Against the World‎ <3
Michael
We DO care about You..
You are another part of us.

R.I.P… in “place with no name”..
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

Kilka dni temu wpadłam na taką informację, która wcześniej mi jakoś umknęła: 23. czerwca 2010 roku, czyli kilka dni po 39. urodzinach 2Pac’a, piosenka ‘Dear Mama’ została włączona do Narodowego Archiwum Nagrań Dźwiękowych Biblioteki Kongresu Stanów Zjednoczonych (w którym od 2008 roku znajduje się ‘Thriller’ naszego Mike’a :-)). Powstałe w 2000 roku Narodowe Archiwum Nagrań Dźwiękowych to lista nagrań ważnych kulturowo, historycznie lub estetycznie oraz odzwierciedlających życie w Stanach Zjednoczonych. Utwór ‘Dear Mama’ nazwano poruszającym i elokwentnym hołdem zarówno dla matki zamordowanego rapera, jak i dla wszystkich matek walczących o utrzymanie rodziny w obliczu uzależnienia, biedy i obojętności społecznej. W uzasadnieniu napisano też, że ‘Dear Mama’ udowadnia, że hip hop jest muzycznie wyrafinowanym i zróżnicowanym gatunkiem, który umiejętnie obejmuje szerokie spektrum tematów i wpływów muzycznych ( http://www.loc.gov/rr/record/nrpb/regis ... 09reg.html ). Kawałek ‘Dear Mama’ znalazł się na wydanym w 1995 roku albumie ‘Me Against the World’ i stanowił pierwszy single. Przez pięć tygodni utrzymywał się na liście Billboard Hot Rap Singles i zdobył platynę po pięciu miesiącach od wydania. W teledysku do piosenki pojawia się matka 2Pac’a, Afeni oraz sobowtór rapera.
Bardzo się cieszę z tego faktu, bo ten utwór pokazuje innego wrażliwego Pac’a, ale też jest w jego stylu: prawdziwy, życiowy. Odważny ekshibicjonizm dla człowieka o takim image’u, obracającego się w takim a nie innym środowisku. 2Pac, którego od małego życie nie rozpieszczało, potrafi powiedzieć matce: ‘and all my childhood memories are full of all tha sweet things ya did for me’, a przecież nie było kolorowo. Przywołam jeszcze takie fragmenty tekstu: ‘I finally understand for a woman it ain't easy - trying ta raise a man’, ‘there's no way I can pay ya back’, ‘and I appreciate how ya raised me and all tha extra love that ya gave me’. Wspaniały hołd.
'Dear Mama': http://www.youtube.com/watch?v=JNcloTmvTeA
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

Tupac to mój ulubiony raper, zdziwiłam się widząc ten temat. Cenię go.

Mówił to samo co MJ w piosenkach, tyle że przekazywał to bardzo ostro co było świetnie. Mówił, co myślał. japrosic

Jego piosenki, które uwielbiam, to :
-CHANGES,
-HIT EM UP
-POINT THE FINGA
-HAIL MARY

,,Gdyby Tupac żył, 90 % raperów pracowałaby w McDonaldzie'' - Demotywatory :smiech:

REST IN PEACE
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Kiedyś oglądałam program poświęcony Tupacowi, gdzie były włączone różne wywiady z nim. W jednym z nich powiedział, że nienawidzi/nie lubi osób, które wypierają się tego, że są czarne i tu przykładem był m.in. Michael. Trochę mnie to zirytowało, ale nie o tym chciałam napisać.

Lubię twórczość tego rapera, chociaż jako takim fanem rapu ani kultury hip hop nie jestem, to jednak uważam, że jego album If I Die 2nite jest naprawdę dobry. Widać zresztą było, że to całkiem inteligentny artysta, który niestety trochę się pogubił i popełnił nieco błędów w swoim życiu, ale to zdarza się każdemu. Bardzo podziwiam jego osobę i uważam go za legendę muzyki rap. Myślę, że warto się na nim wzorować tworząc ten rodzaj muzyki. ;)
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

2pac ! Stare dzieje. Bożesz, do mnie jeszcze nie dochodzi, że on nie żyję. Absolutnie uwielbiam go i zawsze uwielbiałam. Mój ulubiony kawałek to zdecydowanie:
Susie<3 pisze:HIT EM UP
;-)
ODPOWIEDZ