Urodzinowa piosenka

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply

Jaką piosenke chciałbyś/chciałabyś słuchać w dniu urodzin MJ - łączmy się

Poll ended at Thu, 27 Aug 2009, 19:11

Heal The World
20
20%
Smile
55
54%
Gone Too Soon
4
4%
Man In The Mirror
23
23%

Total votes: 102

M.J.[*]

Urodzinowa piosenka

Post by M.J.[*] »

W tym temacie wybieramy piosenke w urodziny Michaela którą chcielibysmy słuchać o danej godzinie (najprawdopodoniej będzie to godz.23.40 - przypuszczalnie o tej godzinie urodził się mały Król 51 lat temu )
czas trwania ankiety do 28.08.2009

Jeszcze pare słów ode mnie :
Pomyślmy dokładnie jaką piosenke wybrać przed naciśnięciem.Zastanówmy się nad jej sensem :
Smile to piosenka aby mimo bólu serca uśmiechać się - Michael zawsze pragnął by ludzie byli szczęśliwi , była to Jego ulubiona piosenka
Pamiętajmy ,że uśmiech dla Michaela byl szczególnie ważny w życiu.
Heal The World - zaś ta piosenka ma głębsze przesłanie ...m.in.
stała się nazwą dla słynnej Michaelowskiej fundacji.
Jak sam tytuł mówi -Wyleczyć Świat . Co lepsze...Michael napisał ją na swoim Drzewie Darów .Słuchając ją mam wrażenie iż kontnuuje działanie Michaela w jakiś sposob.Jestem za Heal The Worl ponieważ chciałabym aby Michael zobaczył z góry lepszy, uleczony świat, taki jakiego zawsze pragnął
Gon Too Soon - piękna piosenka o odejściu , myśle ,że również pasuje ''Urodził się by radować, by zachwycać, by uszczęśliwiać
W dzień jeszcze tu
A pewnej nocy znika ''
Man In The Mirror - jest piosenką o człowieku w lustrze więc odnosi się bardzo do naszego wnętrza
''Zaczynam od człowieka w lustrze
Proszę go, by zmienił swoje poczynania ''

zastanówcie się :)
Last edited by M.J.[*] on Sun, 23 Aug 2009, 8:41, edited 3 times in total.
Image
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
MJ_Angel

Post by MJ_Angel »

ja myślę że to powinno być właśnie "Smile" ponieważ to data URODZIN!!! tak wiec to dzień uroczysty i bardzo wesoły. Na dzień pogrzebu który ma sie odbyć tego 3 września ( i całe szczęście) możemy włączyć w naszych odtwarzaczach "Gon Too Soon" bo tak niestety się stało...
Image
MJ4everify

Post by MJ4everify »

Ja tez była za Smile:) Nie dosć, że Michael lubił tą piosenkę to ma jeszcze taki magiczny nastrój "akuratny". No i nie zapominajmy o słowach:)
Image
hubertous

Post by hubertous »

Jestem za Smile (chociaż w ogóle nie lubię tego słuchać;P), ponieważ była to Jego ulubiona piosenka oraz tak jak zaznaczyła MJ4everify
MJ4everify wrote:magiczny nastrój "akuratny". No i nie zapominajmy o słowach:)
Image
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Marie

Post by Marie »

A ja wybrałam Man in the mirror przede wszystkim dlatego, że przesłanie jest idealne i takie zawsze słał Michael, a z drugiej strony chciałabym Gone too soon bo to niestety okrutna i smutna prawda.
Estrella

Post by Estrella »

Heal The World
W takich sytuacjach składa się życzenia, w tym przypadku to będą życzenia(aby zobaczył z góry lepszy, uleczony świat, taki jakiego zawsze pragnął)
i obietnica (iż razem przyłożymy się do tworzenia tego lepszego miejsca). Moim zdaniem idealnie.

Smile - wg mnie nie, piosenka jest o tym aby uśmiechać się pomimo bólu, a to chyba ma być dla niego.. a liczę iż On się bardzo szeroko uśmiecha tam gdzie jest ;-)
Gone Too Soon - dobra propozycja ale... rozkleimy się strasznie, tego dnia mamy się cieszyć.. Michael nie chciałby łez na swoich urodzinach nenene
Man In The Mirror - jakoś mi ta piosenka nie pasuje..
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
angelamw

Post by angelamw »

Chciałabym aby w dniu urodzin Michaela fani włączyli piosenkę pt."Smile" ponieważ jest ona radosna a w dniu urodzin Naszego Króla Popu trzeba się radować. Mimo że wiemy jak jest i że nie spotkamy już Michaela tu na ziemi to trzeba się cieszyć, że 51 lat temu przyszedł na świat a z czasem dawał nam radość na scenie :)
Natomiast jeżeli chodzi o datę 3 września (dzień pogrzebu) to piosenka pasującą tutaj jest "Gone Too Soon". Same tytuły mówią same za siebie....
Image
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
littleme

Post by littleme »

Podbijam Will You Be There.
To piosenka, która według mnie łączy to co ziemskie z tym co boskie. Pełno w niej bezpośrednich zwrotów do odbiorcy. Dla mnie ten utwór jest modlitwą.
Moim kolejnym typem, który nie pojawił się w ankiecie jest Music and me. Dlaczego? Bo ma tekst taki jaki ma i Michael spiewał ją jako małe dziecko. Wtedy, kiedy jeszcze nie był dotknięty ludzkim okrucieństwem. Ta piosenka kojarzy mi się z niewinnością.

A jeżeli wybierać spośród typów w ankiecie to Man in the Mirror, ponieważ daje nadzieję na przyszłość. Jeżeli wszystko zależy odemnie to zaczynam już dzisiaj.
To hołd dla Michaela- człowieka, który nie bał się zmieniać świata i który nie złamał się podczas największych wichur. Człowieka, który głosił miłość nawet jeżeli wiedział, że zostanie za to wyśmiany. Bravo
Solange

Post by Solange »

Wybieram MITM, ponieważ jest pozytywna i zachęca do zmieniania siebie i świata na lepsze, czyli tego, czego Michael by sobie życzył na urodziny.
(Ew. HTW z tego samego powodu.)
A 'Smile'..no cóż...wiem, że M. kochał tę piosenkę, ale jej słowa zbytnio przypominają, że stało się coś smutnego, dlatego uważam, że to nie jest piosenka na urodziny tylko dla pocieszenia (a to często wywołuje jeszcze większego doła). Taki śmiech przez łzy.
'Gone too soon' - ewidentnie na rocznicę śmierci.
Image
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Mroczuś

Post by Mroczuś »

Mam rozdarne myśli pomiędzy : ''SMILE'' a ''MAN IN THE MIRROR''. Obydwa utwory są piękne i według mnie odpowiednie na urodziny naszego Geniusza. Skoro trzeba podjąć decyzję, głosuję na '' MAN IN THE MIRROR''. Michael, chciał zmienić świat i zrobił to, prócz świata zmienił ludzi. I my zmieńmy siebie, zastanówmy się nad sobą - od czegoś trzeba zacząć a najlepiej od siebie samego :)
akaagnes

Post by akaagnes »

Żadna z powyższych.
Każdy ma swoje osobiste upodobania, w zależności nawet od nastroju w danej chwili. Mniej więcej w dniu moich urodzin ukazał się singiel The Girl Is Mine, więc to mogłoby być też w dniu Jego urodzin, ... Speechless, You Are Not Alone, Human Nature - bo tekst oddaje to, o czym myślałabym w danej chwili. Ogólnie w radiu zawsze jak coś to lecą klasyki - Billie Jean i Black Or White. Osobiście skłaniałabym się ku Black Or White, ale żeby ludzie wiedzieli o czym on tam naprawdę śpiewa, żeby do jasnej anielki pojęli te słowa. A zaraz potem Music and Me. ................
patriszja21

Post by patriszja21 »

Ja zapewne przez cały dzień będę słuchała piosenek Michaela(co robię każdego dnia).Nie mam absolutnie bladego pojęcia,jaką piosenkę ustawić na 23:40 :(.Wiem jedno-jakakolwiek by to nie była,będę ryczała jak bóbr :(.Chociaż coraz bardziej zastanawiam się nad Heal the world(jest to piosenka pełna nadziei).W końcu 29 urodził się cudowny Człowiek,który chciał uzdrowić świat(i udało Mu się!),więc będę tego słuchała.Niech Michael wie,że mam zamiar iść w życiu za Jego słowami i żeby był ze mnie dumny,Nasz Aniołek.
,,Just call my name and I'll be there '' ... So I call You - MICHAEL !!

Yes,I'm Believer :) L.O.V.E

PT <3
... POT jest HOT :D
Image
Post Reply