Wierzyć czy nie wierzyć?

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
Mike

Wierzyć czy nie wierzyć?

Post by Mike »

Michael Jackson: Inny tytuł singla

Raymone Bain, rzeczniczka prasowa Michaela Jacksona, poinformowała media, iż charytatywny singel przygotowywany przez gwiazdora nie będzie nosić tytułu "From The Bottom Of My Heart".

Niedawno w Conway Studios, w Los Angeles, przez dwa dni nagrywano napisaną przez Jacksona piosenkę, z której dochód przeznaczony będzie na pomoc poszkodowanym przez huragan Katrina.

Jak poinformowała Bain, piosenka nie będzie nosić tytułu "From The Bottom Of My Heart". Jaki? To w najbliższych dniach ma ujawnić sam artysta.

Michael na początku października pracował nad piosenką w Londynie. Następnie rozesłał nagrane partie do różnych artystów, którzy gościnnie pojawią się w piosence. Jednak jak się później okazało, Jackson zmienił już nagrane partie i doszedł również do wniosku, iż nie jest konieczny udział zbyt dużej liczby gości. Ilu ich będzie, tego też jeszcze nie wiadomo, aczkolwiek źródła podają Ciarę, Snoop Dogga i Shirley Caesar.

Michaela Jacksona nie było w Los Angeles. Ze studiem łączył się najprawdopodobniej przez satelitę bądź telefonicznie.

Michael Jackson ma nagrać chórki w piosence. Znając perfekcjonizm artysty, trudno powiedzieć, kiedy utwór będzie gotowy. Pani Bain powiedziała: "Musimy jeszcze zrobić dwa lub trzy kroki zanim piosenkę można będzie wydać".

Łonet.pl
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Image
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
SUNrise

Re: Wierzyć czy nie wierzyć?

Post by SUNrise »

Mike wrote:Jackson zmienił już nagrane partie i doszedł również do wniosku, iż nie jest konieczny udział zbyt dużej liczby gości. Ilu ich będzie, tego też jeszcze nie wiadomo, aczkolwiek źródła podają Ciarę, Snoop Dogga i Shirley Caesar.
Wiem, że nie mam prawa oceniać czegoś czego jeszcze nie słyszałam, ale... mam wrażenie, że Michael "zrezygnował" z tej dużej ilości gości ponieważ ich nie znalazł. 10 dni temu ukazał się charytatywny singiel "Tears in Heaven" (z którego dochód jest przeznaczony dla ofiar Kathriny), singiel w Stanach sprzedaje się rewelacyjnie. W nagraniu utworu wzięli udział m.in. Bono, Elton John, Steven Tyler, Ozzy Osbourne, Mary J. Blige, Rod Stewart, Andrea Bocelli, Phil Collins, Gwen Stefani, Pink, Ringo Starr, Velvet Revolver (którzy napisali i skomponowali muzykę do tej piosenki) i inni. Jak widać po nazwiskach, w ten projekt zaangażowali się sami najwięksi tego świata, i wszyscy zebrali się szybko, bezproblemowo i do studia przyjeżdżali na własny koszt, nikt nie musiał im biletów kupować czy samolotów przysyłać. Wysuwa mi się z tego taki wniosek (może nieco ironiczny, ale jednak), że Michael, ograniczył liczbę gości na swojej piosence, bo tak naprawdę nie miał kto tam zaśpiewać. A ci którzy się zgodzili wziąć w tym udział: Ciara, Snoop Dogg :wariat: ...naprawdę życzę MJ'owi powodzenia z tą piosenką :-/ .
ImageImage
MJJ

Post by MJJ »

Producentami piosenki Michaela są / mają być Kenneth "Babyface" Edmonds oraz R. Kelly.
Image
SUNrise

Post by SUNrise »

MJJ wrote:Producentami piosenki Michaela są / mają być Kenneth "Babyface" Edmonds oraz R. Kelly.
Babyface, R.Kelly czyli starzy dobrzy znajomi, którzy nigdy nie odmówią mu w potrzebie. Jeśli ta piosenka to znowu będzie coś w stylu słodkiego r'n'b jak ballady na Invincible... ludzie, to nudzi!
ImageImage
ghoust

Post by ghoust »

szkoda ze piosenka dla ofiar Katriny zostala jush nagrana bo wiadomo ze single charytatywne sprzedaja sie lepiej ciekawe jaki tyttul bedzie miala ta piosenka i na jaki cel charytatywny zostanie przekazany dochod ze sprzedarzy singli :)
Image
Mike

Post by Mike »

Nie będę już komentował, wszych posów, ale może poczekajmy jeszcze, tak czy inaczej, bo wszystko sie zdazyć może.... a po za tym, czekajmy także na nowy Album Michaela, bo pewnie po tej dla ofiar bedzie pracował nad nowym albumem , jesli już tego tez w miedzy czasie nie robi..
Image
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

MIke ty naprwde wierzysz w garbate aniołki???/
KIedy miał już byc ten singiel??
A o albumie albo o czasie w jakim on powstanie aż boje się pomyslec.. :nerwy: :nerwy: :nerwy:
Image

Post by Mike »

Jeanny100 wrote:MIke ty naprwde wierzysz w garbate aniołki???/
A o albumie albo o czasie w jakim on powstanie aż boje się pomyslec.. :nerwy: :nerwy: :nerwy:
Optymistaka...
Image
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

Mike wrote:
Jeanny100 wrote:MIke ty naprwde wierzysz w garbate aniołki???/
Optymistaka...
Jak zawsze... nenene
Image

Post by MJKasia »

trzeba poczekac :happy:

Image
@Pusia@

Post by @Pusia@ »

ja myślę że jak powstanie porywająca ludzi piosenka to album to już kwestia czasu. a kasa Mj'owi by się niewątpliwie przydała. ;-)
MIke is the best!!!! Kocham Cię MIke!! ;-*
Post Reply