Płyta MJPT

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Którą piosenkę chciał(a)byś usłyszec na płycie, jako zaśpiewaną WSPÓLNIE przez wszystkich fanów biorących udział w projekcie?

Heal the world
102
27%
We are the world
181
48%
inną...
38
10%
jestem za stworzeniem zupełnie nowej, "naszej" piosenki dla Króla...
57
15%

Liczba głosów: 378

Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

iza89 rezygnujesz z Music and me ?
może mogłabym ja ?

POMOCY ! nie mam podkładu : ( ani do Music and me ani to who's loving you....
Ostatnio zmieniony pt, 28 sie 2009, 11:17 przez M.J.[*], łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
iza89

Post autor: iza89 »

Z tego co widzę masz już zarezerwowaną piosenkę Who's Lovin' You, a zaśpiewać można tylko jedną (tak informowała speechless). 100% decyzję podam wieczorem

speechless pytanie odnośnie nagrywania w studio. Nagrywanie będzie odbędzie się w 1 dniu czy przedłuży się? Czy to będzie weekend? Niektórzy jadą z daleka, więc weekend lepiej by pasował..
Obrazek
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

iza89 pisze:Z tego co widzę masz już zarezerwowaną piosenkę Who's Lovin' You, a zaśpiewać można tylko jedną (tak informowała speechless). 100% decyzję podam wieczorem

speechless pytanie odnośnie nagrywania w studio. Nagrywanie będzie odbędzie się w 1 dniu czy przedłuży się? Czy to będzie weekend? Niektórzy jadą z daleka, więc weekend lepiej by pasował..
O tym już było... ;)
speechless26 pisze:Kochani, chciałabym tylko wstępnie się zorientowac w kwestii wspólnego nagrania dwóch utworów w studio.

Otóż dostałam kuszącą ofertę od miłego pana ze studia nagrań Apollo Records mieszczącego się w Białymstoku. Jako że sam bardzo ceni twóczosc Michaela, spodobał mu się pomysł naszego projektu... Zaoferował nam udostępnienie studia po promocyjnej cenie. Tzn:

możemy nagrac dwa utwory za 200-300 zł (całośc) i tu (ważne)- bez względu na czas, jaki będziemy musieli na to poświecic. czyli nie za godziny, ale całościowo tylko tyle by to nas wyniosło. Jest to korzystna oferta, gdyż:

godzina nagran kosztuje od min. 30 zł, max. dużo więcej. A na pewno na zarejestrowanie dwóch utworów potrzebowalibyśmy ich trochę...

Nie stawiam jeszcze żadnych kropek, bo to jeszcze plany myślę, że co najmniej na październik/ listopad.

Wiem, że może was dziwic pomysł studia w Białymstoku, ale moge tu na pewno więcej niż w innym mieście. Spróbowałabym załatwic jakąs salę prób, jakieś noclegi. Wzielibyście śpiwory i dalibyśmy rade:)

Kto ew. mógłby przyjechac do Białegostoku w któryś ustalony weekend?
Odp: weekend. (pt-niedz)
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

Dziś albo jutro powinienem skończyć Will You Be There :mj:
JPP

Post autor: JPP »

a ja sie powstrzymam od głosowania , mi wszystko jedno co będziemy śpiewać grupowo ;)
Pytanko, jak uzgodnimy kto będzie w grupowym utworze śpiewał zwrotki ?
Awatar użytkownika
chrisbern

Myślę, ze wyjdzie to w praniu na miejscu w studio, bo ustalanie tego wirtualne byłoby chyba dość skomplikowane (przesyłanie próbek, dyskusje...). Osobiście liczę na samokrytycyzm uczestników i mądre decyzje dobrej wokalnie Speechless jako przewodzącej przedsięwzięciu (mnie przy nagrywaniu niestety nie będzie). Kazdy powinien być w stanie ocenić w miarę rzetelnie własne możliwości. Wiadomo, ze nie chodzi nam o bóg wie jak wysoki poziom wokalny, ale trzeba będzie ustalić jakiś poziom minimum.
Ogólnie mówiąc liczę na zdrową mądrość całej grupy. blabla
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

Dostałam odpowiedź od natki.

Tak więc odstąpiła mi man in the mirror (dziękuje z całego serca!).

Więc jeżeli można jeszcze zmienić to:
hope - man in the mirror

Do kiedy można wysyłać nagrania?
Obrazek
kasikMJJ

Post autor: kasikMJJ »

cholera mam nadzieje ,zebd moglabyc. jakby co to moge z mama bo samej mniena drugi koniec polski pusci xD a wiadomo ,ze mi zalezy
Keep The Faith
Awatar użytkownika
chrisbern

Ok, czyli co śpiewa Natka? Hope, dostałaś już mój podkład on Natki?

Will You Be There gotowe. Wezmę sie za You Are Not Alone. Na stronie 16 zaktualizowana lista z gotowymi podkładami.
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

chrisbern pisze:. Wezmę sie za You Are Not Alone.
dziekowac dobry czlowieku japrosic
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

Dogadałam się z akaagnes, która uprzejmie odstąpiła mi Bena :calus:
To już mój ostateczny utwór i obiecuję, że już nie będę go zmieniać ;-)
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
chrisbern

OK, to Natka i Akaagnes, co śpiewacie?
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

z tego co mi napisała póki co natka, to nie wie czy w ogóle da radę coś nagrać.

Podkładu nie dostałam, ale mogę wykorzystać ten studyjny dostępny chociażby na YouTubie:

http://www.youtube.com/watch?v=VrU684HmDWU

Ważny jest dla mnie termin, do którego należy wysłać nagrania.
Od tego zależy czy uda mi się nagrać piosenkę w studio czy w warunkach domowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Teresa

Post autor: Teresa »

Na forum jestem niecały tydzień, w związku z tym wolałabym zapytać... Czy mimo wszystko mogłabym zgłosić się do projektu?
Obrazek
Awatar użytkownika
chrisbern

hope pisze:Podkładu nie dostałam, ale mogę wykorzystać ten studyjny dostępny chociażby na YouTubie:

http://www.youtube.com/watch?v=VrU684HmDWU
Fatalna jakość audio, wiec sugeruje mój. Jednak ten, co dałaś link pozwoli mi dopracować jedna ścieżkę mojej wersji (gitara), którą pod wokalem nie moglem dobrze wyslyszec.

Moja wersja: (będę jeszcze dopracowywał, jak wyżej pisałem)
http://www.youtube.com/watch?v=J0R9-ZQwATE
Ostatnio zmieniony ndz, 30 sie 2009, 23:24 przez chrisbern, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ