Flash MOB tym razem KRAKÓW, 4.10.2009

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
moni

Flash MOB tym razem KRAKÓW, 4.10.2009

Post autor: moni »

Zainspirowani pięknym i wzruszającym Flasm Mobem w Stolicy (chylę czoła) postanowiliśmy że teraz czas na Kraków. Po burzliwych naradach padła propozycja na (uwaga zmiana daty!)

4 Października 2009 KRAKÓW

godzina oraz miejsce jeszcze do ustalenia – bierzemy pod uwagę Rynek Główny oczywiście oraz Gwiazdę MJ na Bulwarach.

Proszę także śledzić temat na bieżąco bo będziemy ustalać daty prób. Tańczyć będziemy ten sam układ do „Beat it”. Czekam na osoby zainteresowane. Mam nadzieję że Krakówek nie zawiedzie.

Zachęcam do oglądnięcia filmików na youtubie gdzie pokazane są dokładne kroki do układu. Jest na tyle prosty że idzie go opanować w 4 tygodnie – zresztą nie trzeba się stresować aż tak – to nie JU KEN DENS. glupija

Chodzi o to aby było ładnie, w miarę równo no i żeby robiło wrażenie.

Zabierzcie przyjaciół, rodzinę znajomych, męża, żonę, chłopaka. Im więcej nas tym lepiej. Czekam więc na głosy kto zainteresowany i......bierzemy się za naukę.

Obrazek

PIERWSZA PRÓBA

13 września (NIEDZIELA) godz. 18:15!

Spotykamy sie pod Kinem Kijow i idziemy na miejsce próby. Na spóźnialskich czekamy do 18:30 i ani chwili dłużej gdyż teraz sie szybciej ściemnia na polu wiec musimy sie spieszyć a na miejsce próby idzie sie około 10minut..

Jeżeli ktoś wie juz teraz ,że nie zdąży do 18:30 a chce być (o co BARDZO prosze) i cwiczyc to prosze do mnie napisac na pw! Celowo nie piszemy tutaj miejsca proby aby uniknać gapiów, szukamy ludzi do tanca a nie patrzenia:) patrzec na nas beda 4 pazdziernika:)
Ostatnio zmieniony pt, 04 wrz 2009, 1:04 przez moni, łącznie zmieniany 4 razy.
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

aaa, szkoda... zrobilibyście tydzień później, bym dołączyła... Może jeszcze jacyś inni studenci wracający do Krk też... trudno.
Powodzenia:)
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Już to pisałam, ale jakby nie było - Zgłaszam się! ;-) Co do daty, ja osobiście mam wolne bo i tak praktycznie do końca roku przebywać będę w Polsce w stolicy królów, ale może faktycznie warto poczekać na studentów? Może, bierzmy pod uwagę liczbę tych co nie mogą i jeśli przerośnie ona zgłaszających się to przesuniemy nieco datę? Co o tym sądzicie? Tak czy owak, doczekać się już nie mogę prób! :mj:
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
maartuula

Post autor: maartuula »

tak jak już napisałam, sorki, że nie tutaj, mogę pomóc uczyć i załatwić trochę ludzi ;D

a jako kolejne miejsce proponuję pod wejściem głównym do galerii krk (na tym placyku) ;D

i mam prośbę, żeby próby były w weekendy ;))
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Co Wy na to żeby próby organizować pod smokiem? To takie Krakowskie xD
A i nadzór MJ gwiazdy byłby do odczucia haha. Do prób proponuję niedziele - dzień teoretycznie i właściwie praktycznie wolny - biorąc pod uwagę, że niektórzy mają szkołę w sobotę, pracują etc. ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
maartuula

Post autor: maartuula »

myślę też, że potrzeba trochę więcej prób niż 2 czy 3... nie wiem ile mieli w Warszawie, ale na pewno więcej ;)

można jeszcze ogłosić na gronie i dodać jakąś reklamę na youtube'a ( co do filmiku to spróbuje się tego podjąć w weekend) ;D tylko trzeba ustalić już konkretną datę ;) może jednak październik?
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Może z datą poczekajmy na odzew jakiejś okrągłej liczby chętnych - Tak w ciemno to ryzyko. Jeśli chodzi o reklamę też mogę się zobowiązać znam osobę mającą audycję w niezależnym radiu, mogę też spróbować z paroma krakowskimi gazetami, byleby byli wśród Nas chętni! ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

ja to bym chętnie i do krakowa pojechała z Wami zatańczyć kolejny raz :)
ale nie wiem jak mi się z czasem ułoży, w każdym razie życzę powodzenia, układ jest naprawdę banalny :D
maartuula pisze:myślę też, że potrzeba trochę więcej prób niż 2 czy 3... nie wiem ile mieli w Warszawie, ale na pewno więcej ;)
coś koło 6 ale nie jestem pewna w 100%
na pewno było więcej niż 5 ;)
Ostatnio zmieniony pn, 31 sie 2009, 22:48 przez derozje, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
moni

maartuula pisze:może jednak październik?
wiadomo nigdy nie ustalimy daty która by kazdemu pasowała -wychodzę z założenia że już większosc studentów moze wtedy wrócić do Krakowa - poza tym jest jeszcze w miarę ciepło a pogoda jest dosyć istotna (bo jak bedzie padać to kicha)
Optymalnie jest to ostatni weekend września.

maartuula pisze:mogę pomóc uczyć i załatwić trochę ludzi ;D
super - bardzo na to liczymy :)

jesli mozecie to pogłaszajcie to w necie - moze jestescie zalogowani na jakiś forach studenckich, nasza klasa, myspace, grono, facebook itp itp..i oczywiście kazde fora Majkelowe i strony gdzie się da - tylko sprawdzajcie czy juz wcześniej nie napisałam bo część zdązyłam już zaatakować :)))
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Okay, w takim razie zaczynam Naszą zabawę! ;-) Jakie zdjęcie proponujecie na plakat? Jak macie jakiś szczególny pomysł to zgłaszać, wtedy się go opisze i będzie można łatwo oraz profesjonalnie trafić do ów zainteresowanych. ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

paula_SiSi

Post autor: paula_SiSi »

tylko czy każdy jest w stanie poswiecic wolna niedziele?? no bo widomo jak to jest zagoniony czlowiek , ma tylko niedziele na odpoczynek :(

ja sie pisze na próby , byle byly w sesnownym czasie i miejscu , i obawiam sie ,ze potrzebuje wiele prob i cierpliwych nauczycieli he he :)
SiSi
Awatar użytkownika
moni

paula_SiSi pisze:tylko czy każdy jest w stanie poswiecic wolna niedziele?? no bo widomo jak to jest zagoniony czlowiek , ma tylko niedziele na odpoczynek :(

ja sie pisze na próby , byle byly w sesnownym czasie i miejscu , i obawiam sie ,ze potrzebuje wiele prob i cierpliwych nauczycieli he he :)
proszę was.......

nawet jak kogoś zabraknie 2-3 razy albo nawet jak będzie tylko na jednej probie NIC sie nie stanie...ważne żeby ćwiczył systematycznie w domu - jak się słyszy muzykę w ma się w miarę poczucie rytmu to się wszystko da :) a jak ktoś wspomniał układ jest banalny.
Przecież próba bedzie trwała maksymalnie z godzinę - nie bedziemy nikogo siłą trzymać. Ja osobiście pracuję często także w weekend - mam bardzo nienormowany czas pracy i też pewnie nie bedę na każdej, ale jakoś bedę musiała się poświęcić - Ludzie dla Michaela warto !

potem zobaczycie z tego filmik który zostanie WAM na lata i będziecie dumi z jesteście na nim WY, że włożyliście w to swój udział, że trud się opłacał....

bo WARTO!
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Oj tam, przecież nie chodzi o koczowanie i ćwiczenie od świtu po zmierzch, ale jeśli ktoś będzie wymagał pomocy to służę, gdyż przez Moją wadę wrodzoną zwaną tfuuu... perfekcjonizmem, będę ćwiczyć godzinami. ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
moni

tutaj znalazlam chyba moim zdaniem najlepszą lekcje BEAT IT....

http://www.youtube.com/watch?v=cb_tpz-QKzo

to nie jest takie trudne jak sie wydaje - ten układ sklada sie z 6 x 8 czyli 6 części po 8 figur. Potem się juz tylko powtarza caly czas to samo :)

tutaj pełna wersja z liczeniem do 8

http://www.youtube.com/watch?v=ARKFxzimNF0

powodzenia !!! :)
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

http://www.youtube.com/watch?v=lVJVRywgmYM - jak dla mnie magiczne i nieziemskie!

Proponuję wkleić jakiś link, gdzie jest ten taniec prezentowany przez jedną osobę - takie filmiki można znaleźć na jakże słynnym Youtube. ;-)

Połamania nóg! xD
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

ODPOWIEDZ