News 03.11.05 / MJ uczestniczył w pogrzebie Rosy Parks

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

MJPTNewsTeam

News 03.11.05 / MJ uczestniczył w pogrzebie Rosy Parks

Post autor: MJPTNewsTeam »

Michael Jackson uczestniczył w pogrzebie Rosy Parks!
Obrazek

Wczoraj odbył się pogrzeb legendarnej aktywistki, która bardzo się przyczyniła do walki o prawa obywatelskie czarnej społeczności w USA. W 1955, w okresie silnej segregacji jaka panowała w tamtych czasach, Rosa Parks wsiadając do autobusu miejskiego w miejscowości Montgomary (Alabama) odmówiła ustąpienia swojego miejsca białemu mężczyźnie co było wbrew prawu. W następstwie, jej aresztowanie doprowadziło do bojkotu autobusów miejskich, który był prowadzony przez aktywistę Martina Luthera Kinga. Na skutek tych wydarzeń Sąd Najwyższy zniósł prawo segregacji w Montgomary.

Rosa Parks umarła 24 października, a pogrzeb odbył się wczoraj 2 listopada w Detroit, w którym uczestniczyło wielu przywódców politycznych, religijnych i sławy. W śród nich pojawił się Michael Jackson, który siedział w miejscu przeznaczonym dla rodziny. Dla Rosy Parks śpiewała Aretha Franklin!

Obrazek
http://www.mjni.com/news/details.aspx?ArticleNo=1624

Źródło: MJNI / Associated Press

/dzina/
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

A są może jakieś zdjęcia Michaela?
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Samego Michaela nigdzie nie znalazłam, jak dotąd. Ale znalazłam inne zdjęcia, a także co nieco o samym wydarzeniu... Może ktoś gdzies jeszzce na cos trafi...Wypatrzy MJa w tłumie...

http://www.usatoday.com/news/washington ... OE=NEWISVA
http://www.nytimes.com/2005/11/02/natio ... r=homepage

Obrazek
Awatar użytkownika
mjfan1000

Post autor: mjfan1000 »

wg. rzecznika prasowego Michaela nie bylo go na pogrzebie:

"Received from Raymone Bain:

Rosa Parks Funeral Was Yesterday
Michael Jackson was NOT there.

USA Today reported that Michael Jackson was at Rosa Parks funeral yesterday and after speaking to Raymone K. Bain, Michael Jackson's PA she says that Michael Jackson was NOT there. Once again the media reported wrongly. Raymone then said in a joking way "... but Jesse Jackson was there"
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

A możesz podać link? Jestem ciekawa skąd masz wypowiedz Raymone Bain :/ ja nigdzie nie mogę znaleść!
Jest całkiem możliwe, że rzeczywiście MJ nie uczestniczył w pogrzebie, w tym momencie trudno stwierdzić bo ta informacja pochodzi jednak z wiarygodnego źródła, ale na dobrą sprawę oni też się mogli rąbnąć... :wariat:
Awatar użytkownika
mjfan1000

Post autor: mjfan1000 »

no wlasnie tu jest problem bo wypowiedz jest z innego forum (Jacksonworld) ... ja tez nie moge nigdzie znalezc tej wypowiedzi :/
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

mjfan1000 pisze:no wlasnie tu jest problem bo wypowiedz jest z innego forum (Jacksonworld) ... ja tez nie moge nigdzie znalezc tej wypowiedzi :/
Tym bardziej, że najbardziej wiarygodne źródło, czyli MJJsource, znów od wczoraj nie działa.... :smutek:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

M.Dż.* pisze: Tym bardziej, że najbardziej wiarygodne źródło, czyli MJJsource, znów od wczoraj nie działa.... :smutek:
U mnie nie działa już od środy rano.
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

MJJ pisze:
M.Dż.* pisze: Tym bardziej, że najbardziej wiarygodne źródło, czyli MJJsource, znów od wczoraj nie działa.... :smutek:
U mnie nie działa już od środy rano.
W środę nie miałam czasu lukać ;-)
W każdym razie... nie działa :surrender:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

M.Dż.* pisze:W każdym razie... nie działa :surrender:
Wciąż nie działa :podejrzliwy:
Obrazek
katie

Post autor: katie »

no własnie....nie działała :surrender: ta stronka dosłownie przytrzymywała mnie przy życiu ....a teraz czuję się jakby mnie od niego odłączyli... :smutek:
ODPOWIEDZ