Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Urszula

Post by Urszula »

Smile Mike był na diecie wegeteriańskiej żeby utrzymać wagę i zdrowiej się czuć. Lubiał mięsko z kurczaków to je sobie podjadał. ;-)
Moonwalk_Girl

Post by Moonwalk_Girl »

Smile wrote:No i jeszcze jedna sprawa - wegetarianie nie jedzą żadnego mięsa - także rybiego. Na temat ryb nic nie znalazłam, Mike je jadł czy nie ?
Michael nie jadł ryb :) Bodajże w "Moonwalku" Mike mówi, że wyeliminował z diety mięso i ryby również.
Image
Paula25

Post by Paula25 »

Chciałabym się dowiedzieć, czy Michael musiał opuścić USA, czy wogóle była mowa o tym kiedykolwiek, słyszałam taką teorię, chciałabym wiedzieć czy to plotka.Z drugiej strony był na pogrzebie Jamesa Browna więc zapewne jakiś wymysł ale proszę o odp. Dzięki
Image
I love you I miss you Michael
I can't live without you
A-g-A

Post by A-g-A »

A dlaczego musiałby opuścić USA? Ja tam słyszałam, że po procesie wręcz chciał wyjechać ze Stanów i dlatego wylądował w Bahrajnie.
O jakiej teorii dokładnie mówisz? ;-)
Image
Run, Forrest! RUN!
Paula25

Post by Paula25 »

Właśnie dotyczyło to procesu. Podobno w porozumieniu z sędzią odstąpiono od wyroku skazującego w zamian za tymczasowe opuszczenie Stanów: czytałam gdzieś, że był wywiad na ten temat z jednym z ławników,ale jak napisałam wyżej: nie wiem jak to było dlatego zadałam to pytanie.Czy ktoś coś wie na ten temat.
Image
I love you I miss you Michael
I can't live without you
alouuu

Post by alouuu »

ja mam pytanie.

Czy ktoś wie jak Michaelowi szła nauka? czy gdzieś kiedyś opowiadał coś o szkole, może o przedszkolu? o swoich wspomnieniach? interesuje mnie jakie miał oceny i czy ojciec też się do nich czepiał? czy nauka sprawiała mu przyjemność? czy miał jakies szkolne miłości? irytował nauczycieli, czy oni jego? [/b]

wie ktoś??
A-g-A

Post by A-g-A »

Z tego co wiem to nauka nie sprawiała mu problemów. W Moonwalku bodajże wspominał o tym, jak po długiej nieobecności w szkole ze względu na pracę w zespole wrócił do szkoły i czekała na niego masa zadań domowych. Również z tego co wiem, to lekcje sprawdzała mu mama. Później, gdy kariera chłopców nabrała tempa miał prywatnego nauczyciela. Na dodatek chyba też w Moonwalku mówił o tym, że w nocy do późna nagrywali z braćmi w studio piosenki, a rano musiał iść do szkoły, więc nie obce mu było spanie na ławce podczas lekcji. ;-)
Image
Run, Forrest! RUN!
spider865

Post by spider865 »

czy ktoś może wie kiedy MJ pojawił się po raz pierwszy w miejscu publicznym w masce na twarzy? od kiedy zaczął je nosić?
A-g-A

Post by A-g-A »

Hmmm... Kiedy po raz pierwszy, to nie wiem, ale z jego wypowiedzi wynika, że zaczął je nosić od momentu, kiedy dentysta zalecił mu noszenie przez jakiś czas maski dentystycznej w celu zapobiegnięcia powstania jakiejś infekcji po zabiegu... Maseczki spodobały mu się i od tamtej pory zaczął je chyba nosić.
Image
Run, Forrest! RUN!
spider865

Post by spider865 »

tego nie słyszałem,
można prosić o jakiś link do tej wypowiedzi? ;-)
A-g-A

Post by A-g-A »

Nie chciałabym skłamać, ale mówił, a w zadadzie pisał o tym bodajże w Moonwalku. Jeśli ktoś nie przeczytał tej książki, to naprawdę warto, bo jest to naprawdę, duża kopalnia wiedzy o MJ. ;-)
Image
Run, Forrest! RUN!
karolinaonair

Post by karolinaonair »

Ja też to czytałam. Gdzieś w jakimś wywiadzie też go o to ktoś zapytał i mówił właśnie o zębie.

Ja jeszcze czytałam taką wypowiedź, że Michael był zafascyowany Howardem Hugesem, który nosił właśnie takie maseczki z powodu fobii przed zarazkami i jakoś tak to go zainteresowało.
I inną jeszcze, że Michael dzięki maseczce miał poczucie jakiejś izolacji od świata, intymności.
Image

"Kłamstwa biegną sprinty, prawda biegnie maratony" - Michael Jackson
spider865

Post by spider865 »

Według powszechnej opinii MJ też cierpiał na bakteriofobię. Czy MJ jakoś w wywiadach odnosił się do tego stwierdzenia?
Kacmurka

Post by Kacmurka »

Kochani mam pytanie odnośnie Smooth Criminal,a mianowicie, w którym mieście podczas Bad World Tour utwór został wykonany poraz pierwszy na żywo? Na początku nie było go na trackliście- sprawa wiadoma. To samo pytanie tyczy się Dirty Diany.
Image
karolinaonair

Post by karolinaonair »

spider865 wrote:Według powszechnej opinii MJ też cierpiał na bakteriofobię. Czy MJ jakoś w wywiadach odnosił się do tego stwierdzenia?
EEE tam. Taki obraz meda stworzyły. Jak wiele innych podobnych opinii, które nie są prawdziwe.

Michael widocznie założył ją pierwszy raz i po prostu mu się spodobało. Zawsze mógł ukryć sie za tą maseczką.
Image

"Kłamstwa biegną sprinty, prawda biegnie maratony" - Michael Jackson
Post Reply