JoannaTempest pisze:]Proszę o krytykę, bardzo mi zalezy i cwiczę cały czas ;D
A od kiedy rysujesz? Bo na pierwszy rzut oka widać, że wiesz już co i jak.
Wiem, jak ważna jest konstruktywna krytyka przy rysowaniu, więc powiem jakie ja tu błędy widzę.
JoannaTempest pisze:Ja Wam zaraz powiem co jest nie tak, uwaga:
1) za wąska dolna szczęka
Ale czemu tak uważasz? Przecież szczęka jest jak najbardziej proporcjonalna do reszty twarzy!

Bardzo podobają mi się oczy, świetnie oddałaś dolny kształt nosa, usta oraz kształt oczu. Ogólnie jest całkiem podobny do MJ. Natomiast delikatnie siadła perspektywa (z naciskiem na bardzo delikatnie), gdyż pobródek i usta są nieznacznie przesunięte w naszą lewą stronę (od czubka nosa powinno dać się wyrysować linię prostopadłą, która przetnie usta i podbródek w połowie - na Twoim rysunku musiałaby być to linia pod kątem). Poza tym, Jego lewy brzeg dolnej szczęki jest troszkę za szeroki i również nieznacznie łamie perspektywę. Jeśli chodzi o cienie - są świetne, ale wkradła się mała niedoskonałość - cień który wydobywa Jego lewą kość policzkową, sprawia że wygląda ona zupełnie inaczej, niż ta po prawej. Hm, o nosie już wiesz, więc nie mam co pisać

A jeśli chodzi o oczy, przydałoby się troszkę połysku, bo zbyt matowe są. Poza tym - naprawdę kawał dobrej roboty! Ile zajęło Ci rysowanie?
Jeśli chodzi o drugi obrazek, kość policzkowa po naszej lewej stronie różni się od tej po prawej - nie jest tak samo wypukła. Poza tym chyba nie widzę już żadnych błędów. Podsumowując - także dobra robota. Faktycznie trochę mniej przypomina Michaela, ale i tak świetnie wygląda.
Nie masz może konta na deviantArt? Chętnie bym favnęła te rysuneczki :D