I have this dream - singiel charytatywny

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

MJKasia pisze:to ściema mam ten kawałek. Ten utwór nagrał R.Kelly (Every Nation) a MJ słychać tam tylko w chórkach. Piosenka ta została nagrana po śmierci Diany bodajze w 1997 roku

A więc to jest Mj w tych chórkach :knuje: ??
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
MJKasia

Post autor: MJKasia »

na forum niemieckim smieją się do łez tego niby "dema" :smiech:
ktos zmiksowal jęki z muzyką ze strony 2seasrecords.com i tyle :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech:
jacek1985

Post autor: jacek1985 »

No nawet jak to zmiksowal to i tak respekt dla tego kogos bo ładnie mu to wyszlo :mj:
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

tancerz pisze:
MJKasia pisze:to ściema mam ten kawałek. Ten utwór nagrał R.Kelly (Every Nation) a MJ słychać tam tylko w chórkach. Piosenka ta została nagrana po śmierci Diany bodajze w 1997 roku

A więc to jest Mj w tych chórkach :knuje: ??
Ja tam nic nie słysze chociaż tu jest wymieniony:
http://www.music.com/release/every_nati ... l_stars/1/
ale jak się tak przyjrzeć tym wykonawcą to okazuje sie że są to artyści którzy znaleźli się na płycie z ktorej pochodzi ta piosenka:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... les#disc_2
whoisit1

Post autor: whoisit1 »

prawda,prawda.fajne to wyszłó .szybko wpada w ucho,ale zbyd słychać w tym songu udzial r,kellego,to jego styl .ale brawa się należą.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Niedawno szukałem jakiegoś dema "From the bottom of my heart". I czego ja nie znalazłem! I "You were there" (część osób może rzeczywiście i dałoby się na to nabrać...) , i fragmenty jakiejś piosenki hip-hopowej... Dlatego też powątpuję w to, że i te pliki mają jakiekolwiek powiązania z utworem, nad którym pracuje Michael.

A jeżeli nawet... Melodia jest zbyt mdła - czyli jednak coś wspólnego z R. Kelly ma! :] Ale w wykonaniu dwunastki wybrańców, wśród której miejmy nadzieję Ciary zabraknie, dobrej produkcji może i coś by z tego było...

Ostatnia wiadomość Bain trochę poprawiła mój stosunek wydania tej piosenki: może i na Boże Narodzenie się doczekamy? Ale coś o gdybaniu wspominałem...
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

Pank pisze: Ale w wykonaniu dwunastki wybrańców, wśród której miejmy nadzieję Ciary zabraknie, dobrej produkcji może i coś by z tego było...
a dlaczego "miejmy nadzieję zabraknie" że się tak skromnie zapytam?

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

billie_jean pisze:a dlaczego "miejmy nadzieję zabraknie" że się tak skromnie zapytam?
To obiektywne może nie będzie. Nie sądzę, że głos Ciary jest tak wybitny... Porównując do kilku innych artystów, których zauważyłem na zamieszczonej dość dawno liście... A może to też z powodu mojej niechęci do tanecznego r&b? Może to i dobre do tańczenia?

I nic więcej odkrywczego nie wymyślę.
Awatar użytkownika
@Pusia@

Post autor: @Pusia@ »

MJKasia pisze:na forum niemieckim smieją się do łez tego niby "dema" :smiech:
ktos zmiksowal jęki z muzyką ze strony 2seasrecords.com i tyle :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech:
ale i tak jest ok nenene
MIke is the best!!!! Kocham Cię MIke!! ;-*
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

Pank pisze:To obiektywne może nie będzie. Nie sądzę, że głos Ciary jest tak wybitny... Porównując do kilku innych artystów, których zauważyłem na zamieszczonej dość dawno liście... A może to też z powodu mojej niechęci do tanecznego r&b? Może to i dobre do tańczenia?

I nic więcej odkrywczego nie wymyślę.
no obiektywne to nie jest a głos wcale nie musi być wybitny żeby stworzyć coś fajnego. ale taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. ;-)

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Ciara wygadała sie się że nowa charytatywna piosenka będzie nosić tytuł "I Have A Dream".

Michael Jackson's all-star charity single has a new name, according to Ciara, who's just recorded her part on it. Though Jacko's rep insists that "the name of the song will be announced" only when MJ's ready, Ciara revealed that "From the Bottom of My Heart" is now called "I Have a Dream." "It's a very beautiful record," she said. "The cool thing is that it has a message behind it and it's for a good cause." The single, once released, will benefit victims of Hurricane Katrina.

Source: mtv.com

http://www.mtv.com/news/articles/151347 ... lines=true
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Title of Jackson’s Charity Single Revealed

The much anticipated hurricane relief single from pop superstar Michael Jackson has finally been named.

In a recent interview, recording artist Ciara revealed that the track title is “I Have a Dream”.

Jackson’s spokesperson, Raymone Bain, confirmed earlier this month that the King of Pop had rewritten the song and changed the original title, “From the Bottom of My Heart”.

Ciara, who recently recorded her part of the single, divulged "... it's a very beautiful record. The cool thing is that it has a message behind it and it's for a good cause."

Proceeds from the single will go to the hurricane victims of the gulf coast. The disaster relief is to be provided through the Bill Clinton-George Bush Katrina Fund, the Push-Excel Hurricane Katrina College Relief Fund and the National Association of Recording Arts and Sciences.

Source: MTV News/AP/MJJForum
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Nowe doniesienia

Brytyjsko- azjatycki muzyk Pandit Dinesh współpracował z MJ nad piosenką "I Have a Dream".

„ Zaangażowałem się w nagranie bo pracowałem z producentem Chris’em Porter’em, który wiedział, że MJ szukał azjatyckiego muzyka do współpracy nad piosenką charytatywną.” Powiedział P. Dinesh.

„MJ był niezwykle miły chociaż jak dziecko. Nie trwało to długo (spotkanie), nagraliśmy osobno nasze partie ale mimo wszystko miło było go widzieć.” Powiedział P. Dinesh

Nagranie miał miejsce podczas ostatniej wizyty MJ w Londynie w studiu nagraniowym Metropolis w dzielnicy Chiswick.

Pełny tekst.
http://www.mjni.com/news/details.aspx?ArticleNo=1648
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Z tego, co zrozumiałem, to singiel ma wyjśc pod koniec roku, i po źrudle, można powedziec, że moze to byc nawet pewne na 98%.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Informacja podana na stronie Wikipedia.org jakoby singiel charytatywny miał się ukazać 20 grudnia jest nie prawdziwa. Plotka ta została zdementowana przez rzeczniczkę prasową Raymone Bain, która również dodała, że piosenka nie nosi tytułu „I Have a Dream” jak sugerują różne źródła. :wariat:

http://www.mjni.com/news/details.aspx?ArticleNo=1664

Źródło: MJNI
ODPOWIEDZ