Szeroko Pojęta Muzyka Rozrywkowa - QUIZ

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Mandey

Szeroko Pojęta Muzyka Rozrywkowa - QUIZ

Post autor: Mandey »

A więc tak. Małe zasady na początek.

01. Zabawa potrwa do ostatniego dnia września.
02. Pytania obejmują muzykę rozrywkową XX i XXI wieku.
03. Zadane pytanie powinno być dokładnie sprecyzowane.
04. Jeśli padną trzy błędne odpowiedzi zadający pytanie musi udzielić podpowiedzi.
05. Kolejne pytanie zadaje osoba, która uprzednio poprawnie odpowiedziała na zadane pytanie.
06. Za poprawną odpowiedź nagradzamy jednym punktem.
07. Za błędną odpowiedź nagradzamy jednym minusowym punktem.
08. Osoba, która błędnie odpowie musi odczekać "kolejkę" i może odpowiadać dopiero przy kolejnym pytaniu.
09. Uprzejmie prosi się o jak najmniej pytań związanych z osobą Michaela Jacksona.
10. Po uznaniu dobrej odpowiedzi w treść posta wpisujemy również tabelkę, tak jak miało to miejsce w Quizie z MJ.
11. Nad prawidłowością zabawy czuwać będą moderatorzy a zwłaszcza ten z niezbyt zadowoloną miną w avatarze.
12. Przy dłuższym zastopowaniu zabawy zastrzegam sobie prawo do zweryfikowania odpowiedzi i zadania kolejnego pytania.

:diabel:

Nagrodą za zgromadzenie największej ilości punktów na koniec września będzie singiel CD.
Jaki? Dowiecie się w ostatnim dniu zabawy.

Myślę, że na ten czas wszystko jasne.
Start około godziny 18-stej.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Zapowiada się ciekawie...:-) Do boju :rocky:
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
spider865

Post autor: spider865 »

heh, szkoda że za Quiz MJ nie było nagród... ;-)
Awatar użytkownika
natpoznan

Post autor: natpoznan »

Świetny pomysł :)
Szkoda tylko, Mandey, że napisałeś o przewidywanej nagrodzie - teraz jeszcze trudniej będzie zdążyć z odpowiedzią ;-)
A do quizu o MJ kiedyś powrócimy?
Mandey

natpoznan pisze:Szkoda tylko, Mandey, że napisałeś o przewidywanej nagrodzie - teraz jeszcze trudniej będzie zdążyć z odpowiedzią
To po to by zachęcić uczestników do zabawy.
Quiz ma za zadanie poszerzanie wiedzy muzycznej userów.
A do quizu o MJ kiedyś powrócimy?
Kiedyś tam zapewne tak... ;-)

Co do nagrody, to przeglądałem właśnie stojaki z płytami i wpadła mi w ręce fajna nagroda. Duet pewnej parki... Oboje artystów uznane firmy, światowej klasy.
Mandey

No to lecimy z pierwszym pytaniem:

W 1984 roku po kilku latach od rozwodu z mężem na scenę powróciła Tina Turner. Nagrała przebojowy album, którym pomógł jej wrócić na listy przebojów. Jednym z pomagających jej w powrocie był lider pewnego znanego zespołu, który napisał dla niej wielki przebój.

Podaj imię i nazwisko tego pana, zespół z którego pochodzi oraz tytuł utworu?
Awatar użytkownika
wiśnia1994

Post autor: wiśnia1994 »

Mark Knopfler, zespół Dire Straits utwór: "What's love got to do with it"

??
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Miałam się w to nie bawić (jak mi dasz karne punkty to nie będę ;p), ale strzelam;] -->
Mark Knopfler, Dire Straits, "Private dancer" ??
Mandey

Miałam się w to nie bawić (jak mi dasz karne punkty to nie będę ;p), ale strzelam;] -->
Mark Knopfler, Dire Straits, "Private dancer" ??
To jest poprawna odpowiedź. Twoja kolej.

01 pkt. - anialim
-1 pkt. - wiśnia1994
Ostatnio zmieniony czw, 03 wrz 2009, 17:36 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wiśnia1994

Post autor: wiśnia1994 »

ajj ta moja ślepota.. czyli,że mam ujemny?? ;-) ale to nic nie zrazam się
Awatar użytkownika
anialim

na wstępie - podpowiedź: poza MJem słucham muzyki, którą (by za wiele nie podpowiedzieć) określę "geograficznie specyficzną". Dlatego się namęczyłam, żeby coś łatwego dla Was wymyślić
Jest pewien pan - aktor, autor i piosenkarz, z przebogatą dysko- i filmografią, krytycznie nastawiony do polityki, boleśnie doświadczony przez życie i planujący uruchomić własne linie autobusowe nenene
W 2007, przy okazji pewnego politycznego wydarzenia, spotkał się na scenie z innym politycznie zaangażowanym i bardziej znanym panem (wokalistą doskonale znanego zespołu) z którym wspólnie zaśpiewał jeden ze swoich największych przebojów.
Pytanie: O kim mowa? Z kim i gdzie zaśpiewał? Przy okazji jakiego wydarzenia miało to miejsce? O tytuł nie pytam, ale można oczywiście się pochwalić ;)

Nie wiem, czy przez to, że bardzo precyzyjna chciałam być, nie namotałam bardziej... przepraszam i postaram się już więcej nie zgadywać ;)
Awatar użytkownika
anialim

Dobra, dostało mi się... myślałam naprawdę, że to proste:) Godzina prawie mija, tu cisza, więc wideo-podpowiedź, wprawne oko dostrzeże tam odpowiedź na wszystkie podpytania
Pozdrawiam Moda z groźną miną w avatarze:)
Awatar użytkownika
adi82

Post autor: adi82 »

Znalazłem to bez podpowiedzi ;) Chodzi o Bob Geldof, spiewal z Bono na 25 leciu w Polsce. To było dla Wałęsy z okazji 25 rocznicy pokojowej nagrody Nobla ;) Ale nie jestem pewny czy to jest to.
Awatar użytkownika
spider865

Post autor: spider865 »

Herbert Groenemeyer zaśpiewał z Bono utwór Mensch z okazji szczytu G8, koncert był k. Rostock (Heiligendamm)
Ostatnio zmieniony czw, 03 wrz 2009, 19:43 przez spider865, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
anialim

spider865 pisze:Herbert Groenemeyer zaśpiewał z Bono utwór Mensch z okazji szczytu G8, koncert był k. Rostock (Heiligendamm)
Bardzo dobrze:) Twoja kolej
Punktacja:
01 pkt. - spider865
01 pkt. - anialim

-1 pkt. - wiśnia1994, adi82
ODPOWIEDZ