Szeroko Pojęta Muzyka Rozrywkowa - QUIZ
- Damianos60
Czy to jest zespół Scorpions.A o jaką piosenke chodzi to nie wiem 

Ostatnio zmieniony czw, 03 wrz 2009, 23:11 przez Damianos60, łącznie zmieniany 1 raz.
pLaYmAn masz rację. I niech to będzie kluczową podpowiedzią.
Dodam tylko, że drugi zespół pochodzi z Niemiec.
Jeżeli do południa nikt nie odpowie poprawnie, podam odpowiedź i zadam kolejne pytanie.
A więc:
Tak więc mowa o zespole z naszego rodzimego kontynentu powstałym pod koniec lat 60tych, którego jeden utwór pod zmienionym tytułem scoverował zespół z naszego rodzimego kraju. Ponadto pewien Polak zaprojektował okładki dwóch płyt tegoż zagranicznego zespołu, który przeszedł szereg zmian personalnych i jedynym jego stałym członkiem pozostał lider i zarazem gitarzysta.
O jakie zespoły chodzi i tytuły utworów poproszę.
Dla podpowiedzi podam, że ten nasz rodzimy zespół miał w swojej
historii, trzech różnych wokalistów i współpracował niekiedy również z wokalistkami choć nigdy nie zostały one członkiniami tej zacnej kapeli.
Dodam tylko, że drugi zespół pochodzi z Niemiec.
Jeżeli do południa nikt nie odpowie poprawnie, podam odpowiedź i zadam kolejne pytanie.
A więc:
Tak więc mowa o zespole z naszego rodzimego kontynentu powstałym pod koniec lat 60tych, którego jeden utwór pod zmienionym tytułem scoverował zespół z naszego rodzimego kraju. Ponadto pewien Polak zaprojektował okładki dwóch płyt tegoż zagranicznego zespołu, który przeszedł szereg zmian personalnych i jedynym jego stałym członkiem pozostał lider i zarazem gitarzysta.
O jakie zespoły chodzi i tytuły utworów poproszę.
Dla podpowiedzi podam, że ten nasz rodzimy zespół miał w swojej
historii, trzech różnych wokalistów i współpracował niekiedy również z wokalistkami choć nigdy nie zostały one członkiniami tej zacnej kapeli.
Widzę że ciężko Wam pogooglować. Ok.
Chodziło mi o Budkę Suflera w utworze Noc Komety.
W oryginale wykonywała to niemiecka grupa Eloy.
Tytuł ich wersji brzmiał Time To Turn.
Padły dwie błędne odpowiedzi więc po -1 pkt.
02 pkt.- Mandey
01 pkt. - anialim , spider865, Speed Demon, Smooth_b
-1 pkt. - wiśnia1994, MJ fan, adi82, Damianos60, pLaYmAn
A oto kolejne, myślę, że proste pytanie:
Kim jest ta urocza pani i w jakim zespole śpiewała?

Chodziło mi o Budkę Suflera w utworze Noc Komety.
W oryginale wykonywała to niemiecka grupa Eloy.
Tytuł ich wersji brzmiał Time To Turn.
Padły dwie błędne odpowiedzi więc po -1 pkt.
02 pkt.- Mandey
01 pkt. - anialim , spider865, Speed Demon, Smooth_b
-1 pkt. - wiśnia1994, MJ fan, adi82, Damianos60, pLaYmAn
A oto kolejne, myślę, że proste pytanie:
Kim jest ta urocza pani i w jakim zespole śpiewała?

Pewna brytyjska grupa powstała pod koniec lat sześćdziesiątych. Najbardziej znany jest ekstrawagancki wokalista tej grupy. Jakiś czas temu w TV leciało reality show z udziałem jego rodziny. Jego córka jest piosenkarką, a żona jest jurorką w popularnych programach rozrywkowych.
Pytanie: Jak brzmi imię i nazwisko tego wokalisty?
Pytanie: Jak brzmi imię i nazwisko tego wokalisty?
no ok - John Michael Osbournespider865 pisze:tak,
chociaż Ozzy to nie jego "dowodowe" imię...![]()

Do klasy o jakim profilu (w liceum ogólnokształcącym) uczęszczał aktualny wokalista Zespołu Dżem?
Ostatnio zmieniony pt, 04 wrz 2009, 12:00 przez Larsi, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciej Balcar uczęszczał do klasy fortepianu.
EDIT: Ale wstyd - ja, fanka Dżemu i nie wiem
A na ten portal społecznościowy nie mam dostępu w pracy (poblokowane strony grr), więc już się pogodziłam z porażką.
EDIT: Ale wstyd - ja, fanka Dżemu i nie wiem

A na ten portal społecznościowy nie mam dostępu w pracy (poblokowane strony grr), więc już się pogodziłam z porażką.
Ostatnio zmieniony pt, 04 wrz 2009, 12:21 przez agusiaa_w, łącznie zmieniany 1 raz.