Upadek moralności

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Ashiya89

Post autor: Ashiya89 »

Jessi pisze: uwazam, ze w naszym swiecie wszystko sie wyrownuje. i dobra i zla jest tyle samo. moze to brzmi faktycznie paradoksalnie, bo jenak wiekszosc wydarzen ,ktore dochodza do naszych uszu, to te zle, jak np. ataki terrorystyczne, samobojstwa, morderstwa... ale pomyslmy, gdyby we WIADOMOSCIACH, czy TELEEXPRESIE mowili o samych pozytywych rzeczach, jak np. ktos zalozyl nowa fundacje, ktos pomaga biednym i takie tam, to wowczas ludzie nie ogladaliby takich "pozytywnych wiadomosci"! mimo, ze czlowiek lubi sluchac o dobrych rzeczach, to jednak bardziej ciagnie go do tych zlych... nie wiem czemu, taka juz jego mentalnosc! :/ a tak, zwroccie uwage (jak nawet ostatnio byla ta afera co odebrali dzieci sila dla ojca,na polsacie) ijak Ci z "wydarzen" chwalili sie ile to tysiecy osob ogladalo ich! a dlaczego/ bo przedstawili Cos zlego, kontrowesyjnego, nie na miejscu! nie skonczylam jeszce, ale musze leciec. dokonce potem...
W zasadzie zgadzam sięz tobą.
Ludzie są różni. Jak zawsze znajdzie się jakiś cham, tak zawsze znajdziemy kogoś wartościowego.
A z tym upadkiem moralności to jest tak, ze owszem jest coraz więcej ludzi, którzy są 'niemoralni' ale jest coraz więcej ludzi, którzy są bardziej (a niekiedy nawet bardzo) konserwatywni. Wszystko się wyrównuje. Tylko od nas zależy do jakiej grupy chcemy należeć.

Najbardziej dobijają mnie artykuły o prostytucji wśród nieletnich. Temat jest tak wyolbrzymiony, że to woła o pomste do nieba. Sama pamiętam doskonale czasy gimnazjum, nie dawno bylam w liceum, jestem na studiach. Mam brata w gimnazjum i wiele znajomych różnym wieku, gimnazjalnym, licealnym i tak dalej. Nigdy nie zaobserwowałam żadnej patologi. A prostytucja była zawsze, jest i będzie.
Młodzież jest bardziej wykształcona i dojrzalsza (a wyjątki potwierdzają regułę ;)) niż kiedyś, ale oczywiście o tym nikt nie napisze...

Tak już nasza Polska mentalność (a może i nie tylko polska??) że lubimy narzekać i szukać dziury w całym.

PS: Popularna muzyka( tak, którą słyszymy w radiu itp.) to owszem, komercha straszna. Co do muzyki prosto z JuEsEj to mają trochę świetnych wokalistów/wokalistek (MICHAEL!!) czy zespołów, ale moim zdanie to ze stanów jest to co najbardziej kiczowate i głupie...
(A tak co do kiczu, to dobry kicz nie jest zły! - przynajmniej moim zdaniem. W końcu występy Michaela, stroje, efekty itp, też opierały się na lekkim kiczu i to było fajne xD)

Ja słucham wiele rodzajów muzyki z kilku kontynentów; Ameryki - jednej i drugiej, Azji, Europy.. (tylko Afryka mi została! XD) i jak się chce to znajdzie się coś fajnego i wartościowego. No ale jak się słucha tego co zaserwuje nam radio i telewizja, czyli komercyjne (nie wszystko co komercyjne jest złe of course!!) gówno, to takie ma się zdanie o współczesnej muzyce.~~
Michael
We DO care about You..
You are another part of us.

R.I.P… in “place with no name”..
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

To jest to co popierają zwolennicy aborcji http://aborc.bloog.pl/gal,330177,title, ... caid=69a70
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Nie wiem, czy w dobrym temacie, ale na czyjąś prośbę zamieszczam informację o Rekolekcjach dla Młodych w Gdańsku, w dniach 29.11-01.12.2010 r. Rekolekcje poprowadzi ks. dr John Bashobora, ekspert od duchowości, znany w świecie katolickim charyzmatyk. Rekolekcje odbędą się w Hali Widowiskowo-Sportowej AWFiS przy ul. Górskiego 1.
Przewidziana ilość miejsc: ok. 1000.

Więcej informacji i zapisy: http://uwierzwjezusa.pl/

Zapraszam!
Awatar użytkownika
Saszka

Post autor: Saszka »

Wydaje mi się ,że filmik , który zamieszczę pasuje do tematu.
Jest to występ z argentyńskiego TzG:
http://www.dailymotion.pl/video/xfez0b_ ... from=embed
ODPOWIEDZ