Zamykanie wątków

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

agusiaa_w

Zamykanie wątków

Post autor: agusiaa_w »

Jestem zdziwiona faktem ciągłego zamykania różnych wątków z powodu "spamowania". Przepraszam, to po co jest to forum i różne tematy, skoro nie można nic prawie pisać??? Poza tym widzę, że są równi i równiejsi, bo tylko niektóre tematy się zamyka, podczas gdy w innych tematach też pełno jak Wy to nazywacie spamu i nikomu nie przeszkadza. Trochę mnie to wnerwia, co gdzieś wejdę to pozamykane :-/
ObrazekObrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

agusiaa_w pisze:podczas gdy w innych tematach też pełno jak Wy to nazywacie spamu i nikomu nie przeszkadza.
Pokaż.
Zaraz zamkniemy i damy spamerom po ostrzeżeniu.

:diabel:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
agusiaa_w

nie chodzi mi o skarżenie i wytykanie palcami :-/ nie po to o tym napisałam...
tylko dziwi mnie to, w jaki sposób definiowany jest spam i co się do niego zalicza, a co nie i tyle... bo odnoszę takie wrażenie, że tylko nowym użytkownikom zamyka się tematy :-/ a może się nie znam :-P
ObrazekObrazek
Mandey

Bo my tu rozmowom typu gg czy czat składających się z buziek, krótkich komentarzy itp. w dużych ilościach mówimy nie. A w tematach zamykanych zazwyczaj spotykamy masę tego. To definiujemy jako spam na forum... czyli zupełnie niepotrzebne nic nie wnoszące do tematu posty.
agusiaa_w

chodzi tylko o buźki?? Ok, nie będę ich używać... ale co jeszcze? bo teraz się boję pisać, bo ciągle się zastanawiam czy to spam :smiech:
jestem nowa i się nie znam ...
ObrazekObrazek
Mandey

Napisałem wyżej co i jak. Konwersacjom rodem z czata i gg stop.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Forum dyskusyjne w sieci polega na tym samym co dyskusja na żywo - nikt nie chce rozmawiać z kimś, kto do dyskusji dorzuca tylko "Faktycznie, no, aha, masz rację" albo potrafi tylko wyliczać, a nie uzasadniać. Ważne, żeby wypowiedź była wartościowa dla innych
agusiaa_w

OK, dzięki za uwagi, chodziło mi o to, żeby nam sie wszystkim dobrze współpracowało i postowało.
ObrazekObrazek
Madame Tussaud

Post autor: Madame Tussaud »

Świetny pomysł z tematem:-)
Natomiast ocenianie przez moderatorów która wypowiedż jest wartościowa, a która nie, uważam za absurd. Dlaczego? Dlatego, że taki moderator przeważnie rzadko zabiera głos w rozmowie, a potem kasuje w niej to, co uważa za niepotrzebne. Wiadomo, że dla niego taki post będzie mało wartościowy, bo nie uczestniczył w dyskusji.
Poza tym zauważyłam, że nie tylko usuwane są takie zdania z przykładu Speed Demona, ale również wypowiedzi, które naprawdę coś wnoszą. Fakt - jednemu tak, a drugiemu nie, ale to nie kwestia spamu, tylko upodobań,prawda?
Taką nadgorliwość uważam za niedorzeczność.
,,Miał dom i rodzinę, spokojnie mógł żyć
Lecz często uciekał, by stanąć przed wami
By znów nabrać sił, by znów nabrać sił
Bo czasu miał mało, przeczuwał to(...)
[*]
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Wyróbcie sobie markę, piszcie sensownie. Na forum np. jest bardzo młody człowiek o nicku Stanisław Leon Kazberuk i, pomimo młodego wieku wiem, że jak będzie to jego post, warto będzie się zatrzymać i przeczytać. Nie sądzę zatem, by staż słuchania Michaela miał znaczenie.
Chodzi o treść. Jak dana osoba zacznie pisać fajnie, z pewnością inni forumowicze będą traktować jej/jego posty z większą atencją. Tymczasem jest tak jak wszędzie- do osób, które dopiero co zaczęły pisać, obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Taka zasada obowiązuje wszędzie i nie jest niezwykła. Zaciekaw wpierw, by ktoś poświęcił Ci uwagę. Nikt nie będzie poświęcał czasu komuś tylko dlatego, że jest. Ale jak coś z siebie dasz, to jak najbardziej. Miejsce w rodzinie MJPT czeka.
To zasada demokratyczna. Wszyscy tak zaczynają tutaj. Piszcie z sensem i konsekwentnie, w końcu ludzie zaczną identyfikować posty i będą one bardziej doceniane.

Tymczasem radosna twórczość będzie redukowana, by inne, fajne, ważne posty można było znaleźć w gąszczu makulatury. A że piszecie czasem bez opamiętania, stąd i sprzątanie MJPT będzie obciążone mniejszym lub większym błędem usuwania postów, które mogłyby się ostać.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Madame Tussaud to co napisał kaem to fakt, kazdy z nas zaczynał tak samo, a jak to kiedyś mi powiedział pewien z moderatorów (w tym miejscu chciałam pozdrowić WUJASZKA ;-) ) "nabijanie postów będzie usuwane, bo i po co mają one zaśmiecać całe forum, wiesz co by sie tutaj działo jak by każdy pisał co mu się podoba???" jak zaczniesz pisać z sensem to wierz mi nie usuną Twoich postów, a nawet możliwe jest cofnięcie ostrzeżenia jak będzie widoczna poprawa w pisaniu czy zachowaniu (znów pozdrawiam WUJASZKA ;-) )
Obrazek
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Jeśli mogę zabrać głos w tej sprawię napiszę coś w swoim imieniu.
Otóż zgadzam się z moderatorami.
Jestem tu od niedawna i na początku pisałam co się da żeby tylko wypowiedzieć się w każdym temacie (patrz ilość moich postów).
Pisałam dosłownie wszędzie. Myślałam sobie "O, w tym temacie się jeszcze nie wypowiedziałam więc muszę to zrobić".
Teraz staram się pisać sensownie, nie pod 20 razy tą samą wypowiedź, nie dublując wypowiedzi innych, zastanawiając się czy moja wypowiedź bardziej nadawałaby się na czat czy też właśnie na forum.
Wiadomo, że niekiedy emocje biorą górę. Każdy chce napisać co w danym momencie czuje, szczególnie w tym okresie.
Ale forum jest skarbnicą niesamowitej wiedzy o Michaelu Jacksonie. Dzięki forum moja wiedza i świadomość z każdym przeczytanym tematem powiększa się i wzbogaca.
Nie sądzę żebyśmy wiedzieli więcej czytając posty typu "Aha, ok, też tak myślę." albo " Uwielbiam Beat it i Thriller!".

edit: a w ogóle to bardzo dobrze, że koleżanka napisała o tym bo pewnie wiele osób się o to oburza nie rozumiejąc powodu zamykania tematów.
(Co też nie znaczy, że sama się nie oburzałam :knuje: )
Madame Tussaud

Nigdy nie spamuję, nie wysyłam samych buziek, nie rzucam bluzgami, staram się nie powielać czyichś wypowiedzi. Mimo to mam dwa ostrzeżenia - dane mi z zemsty za to, że wyraziłam swoją opinię. Nie mam już tego nikomu za złe, bo widać niektórzy tak odreagowują.
Osądzanie cudzych wypowiedzi jest sprawą subiektywną, nie regulaminu.
Natomiast usuwanie tego, co wyżej wymieniłam uważam za jak najbardziej na miejscu - tak jest (albo raczej powinno być wszędzie)
Nawiasem mówiąc przydałoby się na Onecie, na przykład :-/ Czasem aż strach tam wejść.
[*]
Mandey

No ciekawe. Przeglądnij historię swoich wypowiedzi.
Ani razu nie wypowiedziałaś się rzeczowo o muzyce MJ.
A ostrzeżenia dostałaś ode mnie w dużej mierze za treść
twoich PW wysyłanych do mnie.

Nie oczekuję od userów tego by mi ktoś przez pan na forum mówił
bo to śmieszne jednak oczekuję od osób młodszych należytego szacunku.
Żarty żartami ale Tobie pisząc do mnie wiadomości PW wydawało się chyba, że rozmawiasz z kolegą ze szkolnej ławki.
Madame Tussaud

Bo może wypowiadałam się akurat NIE o muzyce Michaela, np. w jakimś temacie Hyde Parku? To chyba logiczne, że nie w każdym poście zawieram swoje zdanie o jego muzyce.
Acha, czyli za wiadomości na Privie dostaje się ostrzeżenia?:-o No,to pierwsze słyszę. Poza tym w uzasadnieniu nie ma o tym ani słowa od Ciebie, dopiero teraz się o tym dowiaduję.
Pisząc do Ciebie usiłowałam dojść do porozumienia i wyrazić swoje zdanie, bo mi to uniemożliwiłeś na forum. Sam zresztą napisałeś, że ,,wszelkie uwagi proszę kierować na priv''czyż nie? Może za bardzo się przejmujesz krytyką?
Ja się zresztą nie zamierzam z nikim kłócić, to nie było i nie jest moim celem.Po prostu mówię otwarcie o tym, co mnie denerwuje czy czego nie rozumiem. Tak też zrobiła autorka tematu i bardzo dobrze, bo troszkę się wyjaśniło:-)
Pozdrawiam.
[*]
ODPOWIEDZ