Szeroko Pojęta Muzyka Rozrywkowa - QUIZ
Larsi, zagadka była nie trudna, wszystko na google. Jednak za późno zobaczyłem nowe pytanie, nawet się zdziwiłem, że nikt nie odpowiedział do tej pory...
Czas na moje pytanie...
Jest pewna piosenka bardzo energiczna, kojarzona z pewnym sportem (często grana przed rozpoczęciem). Może się kojarzyć również z pewnym polskim sportowcem, którego ksywka występuję w tytule tej piosenki. Śpiewa ją zespół, którego nazwa jest taka jak pewne popularne reality show...
Pytanie: Jaki tytuł jest tej piosenki, kto ją śpiewa i o jakiego sportowca chodzi?
na razie tyle, może ktoś wpadnie bez podpowiedzi...
Pytanie łatwe według mnie :)

Czas na moje pytanie...
Jest pewna piosenka bardzo energiczna, kojarzona z pewnym sportem (często grana przed rozpoczęciem). Może się kojarzyć również z pewnym polskim sportowcem, którego ksywka występuję w tytule tej piosenki. Śpiewa ją zespół, którego nazwa jest taka jak pewne popularne reality show...
Pytanie: Jaki tytuł jest tej piosenki, kto ją śpiewa i o jakiego sportowca chodzi?
na razie tyle, może ktoś wpadnie bez podpowiedzi...

Piosenka Eye of the tiger - Survivor
Tiger to ksywka Dariusza Michalczewskiego
spóźniona
już nie mogę się doczekać, co Mandey wymyśli
Tiger to ksywka Dariusza Michalczewskiego
spóźniona

już nie mogę się doczekać, co Mandey wymyśli

Ostatnio zmieniony ndz, 06 wrz 2009, 19:16 przez agusiaa_w, łącznie zmieniany 2 razy.

Mandey troszkę szybszy był (z podpowiedzią czy bez zgadłeś :P ? )
ps. gdzie twój stary avek...
07 pkt. - Larsi
05 pkt. - natpoznan
04 pkt. - agusiaa_w,
03 pkt. - spider865, Mandey,
02 pkt. - Speed Demon, Luna, okussa, paula_SiSi,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, A-g-A
-1 pkt. - MJ fan, adi82, pLaYmAn, Damianos60
-2 ptk. - wiśnia1994
ps. gdzie twój stary avek...

07 pkt. - Larsi
05 pkt. - natpoznan
04 pkt. - agusiaa_w,
03 pkt. - spider865, Mandey,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, A-g-A
-2 ptk. - wiśnia1994
Wszedłem do tematu jak widniała już podpowiedź. Ale bez podołałbym też.
Co do avatara - ludzie się skarżyli, że po nocach spać nie mogą więc zmieniłem. Mam nadzieję że teraz nie straszę.
Jeszcze jedna sprawa. Proszę się nie obawiać, że ja na nagrodę poluję, bo mi tu jedna osoba (z tego miejsca ją pozdrawiam) zarzuca, że miałem się nie bawić w własnym quizie. Ja po prostu niekiedy nie mogę się oprzeć i dlatego udzielam odpowiedzi.
A teraz pytanie:
Pewien muzyk poderwal babkę. Pech chcial, ze była zamężna. Mężowi sie to nie spodobało i zabił szczęśliwą parkę.
Gdzie rzecz miała miejsce i kim był ten muzyk?
Co do avatara - ludzie się skarżyli, że po nocach spać nie mogą więc zmieniłem. Mam nadzieję że teraz nie straszę.

Jeszcze jedna sprawa. Proszę się nie obawiać, że ja na nagrodę poluję, bo mi tu jedna osoba (z tego miejsca ją pozdrawiam) zarzuca, że miałem się nie bawić w własnym quizie. Ja po prostu niekiedy nie mogę się oprzeć i dlatego udzielam odpowiedzi.
A teraz pytanie:
Pewien muzyk poderwal babkę. Pech chcial, ze była zamężna. Mężowi sie to nie spodobało i zabił szczęśliwą parkę.
Zastrzelony na parkingu w Krakowie Andrzej Zaucha.Mandey pisze:Pewien muzyk poderwal babkę. Pech chcial, ze była zamężna. Mężowi sie to nie spodobało i zabił szczęśliwą parkę.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Myślę, że nie takie trudne:
Samolot, którym wracała z ostatniego tournee po USA rozbił się tuż przed lądowaniem.
Podaj imię i nazwisko (nie pseudonim!) tej piosenkarki. W jakim zespole zaczynała swoją karierę i kogo tam poznała?
Samolot, którym wracała z ostatniego tournee po USA rozbił się tuż przed lądowaniem.
Podaj imię i nazwisko (nie pseudonim!) tej piosenkarki. W jakim zespole zaczynała swoją karierę i kogo tam poznała?
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Jasne! No właśnie znów Mandey był pierwszy.
07 pkt. - Larsi
05 pkt. - natpoznan
04 pkt. - agusiaa_w, Mandey
03 pkt. - spider865,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, A-g-A, cicha
-2 ptk. - wiśnia1994
ps.
Taka miłość się nie zdarza cz1
Taka miłość się nie zdarza cz2
Taka miłość się nie zdarza cz3
07 pkt. - Larsi
05 pkt. - natpoznan
04 pkt. - agusiaa_w, Mandey
03 pkt. - spider865,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, A-g-A, cicha
-2 ptk. - wiśnia1994
ps.
Przy okazji taki dokumencik:Mandey pisze:Anna Maria Szmeterling. Zespół Waganci, tam poznała przyszłego męża Jarosława Kukulskiego.
Oboje są rodzicami naszej gwiazdki Natalii.
Taka miłość się nie zdarza cz1
Taka miłość się nie zdarza cz2
Taka miłość się nie zdarza cz3
Ostatnio zmieniony ndz, 06 wrz 2009, 20:48 przez cicha, łącznie zmieniany 4 razy.
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Obiecuje, że to był ostatni raz. Teraz będę odpowiadał jak długo nie będzie odpowiedzi innych uczestników.agusiaa_w pisze:wiesz co Mandey, dałbyś innym pograć
Pytanie myślę, że proste.
Zaczynali karierę w latach 70tych. Do dziś są na topie w swoim gatunku.
Pewnego dnia zdarzyła się tragedia, która zaowocowała jak się później okazało ich najlepszą płytą w karierze dedykowaną zmarłemu koledze.
O jaki zespól chodzi, co to za koleś, jaką płytę nagrali i co było przyczyną tragedii?