Znaki towarowe zastrzeżone Michaela [komentarze]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Znaki towarowe zastrzeżone Michaela [komentarze]
komentarze do tematu: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 323#165323
-
- Dangerous_Dominika
karolowanka pisze:a moim zdaniem to zbijanie kasy. Ja rozumiem, znaki towarowe itd., ale jak ktoś będzie chciał koszulkę czy coś z takim głupim napisem I love MJ, to będzie musiał płacic za to, że to jakiś znak jest?
jak bedziesz chciala zrobic sobie taka koszulke na własny uzytek to nie.. zastrzezenie znaku towarowego w tym przypadku dotyczy masowej sprzedazy ;D
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Spadkobiercami są dzieci Michaela i jego matka (do chwili smierci, później jej część wróci do dzieci MJ'a). Majątkiem Michaela zarządzają obecnie Johm Branca i John McClain.Malwina27 pisze:No właśnie też sie zastanawialam kto jest teraz wlaścicielem funduszy ktore beda splywaly ???Louie pisze:Wszystko pięknie, tylko kto jest teraz właścicielem tych znaków towarowych? Fundusz?
Wiem kto jest spadkobiercą. Pytałam się na kogo zapisane są te znaki towarowe. Bo to wcale nie musi być tak, że na fundusz. Rejestracja znaku towarowego to nie są prawa autorskie. Tutaj działa zasada kto pierwszy ten lepszy. Miałam obawę czy nie znalazł się ktoś sprytny, kto popędził do urzędu patentowego i nie myśli by teraz zbijać na Michaelu kasę.
You're just another part of me
In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
Nie wiem czy działa tu zasad kto pierwszy ten lepszy, niemniej właścicielami tych znaków towarowych są teraz spadkobiercy Michaela, możemy więc byc chyba spokojni, że Branca i McClain nie wpadna na pomysł produkowania wycieraczek czy szmat do podłogi z wiuzerunkiem Michaela.Louie pisze:Wiem kto jest spadkobiercą. Pytałam się na kogo zapisane są te znaki towarowe. Bo to wcale nie musi być tak, że na fundusz. Rejestracja znaku towarowego to nie są prawa autorskie. Tutaj działa zasada kto pierwszy ten lepszy. Miałam obawę czy nie znalazł się ktoś sprytny, kto popędził do urzędu patentowego i nie myśli by teraz zbijać na Michaelu kasę.
hmm.. czyli że gdyby ktoś chciał teraz wyprodukować koszulki z Michaelem [mówię tu o dużej produkcji] to może umieścić na wszystkich powiedzmy zdjęcie Michaela, ale żeby dodać jeszcze gdzieś 'Michael Jackson' musi mieć zgodę?
nie no, ogólnie jestem za, teraz te jednoznacznie kojarzące się hmm.. 'symbole Michaela' będą już tylko jego, bo faktycznie misie, bransoletki i karteczki krzyczące 'Michael Jackson King Of Pop!' na Allegro byly lekko mówiąc niesmaczne.
nie no, ogólnie jestem za, teraz te jednoznacznie kojarzące się hmm.. 'symbole Michaela' będą już tylko jego, bo faktycznie misie, bransoletki i karteczki krzyczące 'Michael Jackson King Of Pop!' na Allegro byly lekko mówiąc niesmaczne.
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know