TVN: Superwizjer Poświęcony MJ (Po Emisji)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Ogólnie program na plus. TVN mnie nawet trochę zaskoczył wywiadami. Po transmisji pogrzebu w lipcu myślałam że dadzą znowu jakiegoś bubka, który będzie się chciał wylansować "mądrymi" wypowiedziami na tematy o których nie ma zielonego pojęcia. Ale skoro latali tak długo 29.08 koło Was z kamerami to mogli też coś puścić z tego W końcu moim zdaniem powinni też pokazać że w Polsce Michael ma dużo fanów..
Aj sory. Zapomniałam że zaczęłam patrzeć na TVN ale potem przełączyłam na TVP Info. Pan Hołdys mi się podobał, natomiast na drugim kanale gość przeginał.
Aj sory. Zapomniałam że zaczęłam patrzeć na TVN ale potem przełączyłam na TVP Info. Pan Hołdys mi się podobał, natomiast na drugim kanale gość przeginał.
Przepraszam że tak późno...
Program oceniłam pół na pół, bo z jednej strony fajne ciepłe komentarze ze strony pana Niedźwiedzkiego i pana Metza, świetne wstawki muzyczne, fragmenty koncertów i to jak pokazali tych zrozpaczonych fanów - bardzo mnie to wzruszyło, zwłaszcza kiedy ta dziewczyna powiedziała "he was my first hero"... A z drugiej strony ta końcówka, eh, musieli się popisać...
- Trust in me
Program calkiem fajny. Szkoda, ze taki krotki. Bardzo fajnie ukazali fanow i podkreslili ze Michael ma ich tak duzo i tak oddanych, to pokazuje jak jest wielki i kochany. Nie podobalo mi sie troche to rozczulanie sie nad jego dlugami, ale da sie przezyc. Ogolnie jestem na plus.
P.S. Plotki o DVD sa juz od jakiegos czasu, nawet na pudlu, jest tez o tym mowa w temacie o pogrzebie Michaela.
P.S. Plotki o DVD sa juz od jakiegos czasu, nawet na pudlu, jest tez o tym mowa w temacie o pogrzebie Michaela.
TVN zaskoczył wg.mnie pozytywnie.Nawet bardzo pozytywnie-aczkolwiek chyba były minimalne niedociągnięcia a mianowicie powiedzieli że na koncercie MJa w Polsce było 80 tyś. osób a z tego co mi wiadomo było 120 tyś.no i druga sprawa a mianowicie kwestia zadłużeń MJa.Skąd oni mieliby wiedzieć jaka jest prawdziwa kwota?Może to mało istotne szczegóły ale to one zostawiły niesmak.Podobały mi się wypowiedzi osób,relacje i materiały.Co do fanki-tak jak ktoś napisał ona sama pokazała te chusteczki i ten kubek-gdyby tego nie zrobiła zapewne TVN by tego nie pokazał.Pewnie chciała się pochwalić jaką to ona fanką nie jest-w końcu dla szarego obywatela naszego kraju spotkać się z MJem to prawie nieosiągalna rzecz.Miała fajne figurki na szafce.No i właśnie podzielam tu zdanie Erny-nie wiem po co kupiła ileśtam biletów na koncerty-tym samym odbierając marzenia innym fanom.No ale podaj komuś palec a chce całą rękę.
Sobotni program o Michaelu na TV1 aż miło się oglądało, pokazywał jakim człowiekiem Mike był prywatnie. My fani o tym wiedzieliśmy, ale dla kogoś kto czytał o nim w gazetach to raczej było całkiem coś nowego. To było coś czego oni nie wiedzieli o Mike'm i jakiego go nieznali. Natomiast po wczorajszym Super Wizjerze mam mieszane uczucia :((. Same suche fakty, oczym się mówi od dnia śmierci, niemal żadnego zagłębienia w temat. Tylko dwie rzeczy dla mnie były pozytywne maleńka wzmianka o działalności charytatywnej i to naprawde maleńka, za to bardzo dużo mówiono o kłopotach finansowych. Jedno co mi się podobało w tym programie, to rozmowa z adwokatem Michael'a. Konkretny facet, nic dziwnego, że Michael mu ufał.
Ogulne moje odczucie po tym reportażu to takie, że program zrobiony dla oglądalności.
Ogulne moje odczucie po tym reportażu to takie, że program zrobiony dla oglądalności.
...
Powiedział, że pewnego dnia zobaczycie
Jak zajmie swoje miejsce w historii świata
Odważy się, by zdobyć uznanie
I płomień lśnił głęboko w jego oczach
...
Powiedział, że pewnego dnia zobaczycie
Jak zajmie swoje miejsce w historii świata
Odważy się, by zdobyć uznanie
I płomień lśnił głęboko w jego oczach
...
Dokument bardzo mi się podobał. Nie sądziłam, że podpasuje mi aż tak bardzo, gdy na samym początku usłyszałam zdanie o dziwactwach Michaela... Ale coraz cześcięj dochodzę do wniosku, że to jednak w opini publicznej nieuniknione. No cóż. Pomimo tego zgrzytu cały program oceniam bardzo pozytywnie. Marcin wykonał naprawdę dobrą pracę, mówił z sensem, poruszał istotne kwestie i był jak najbardziej obiektywny. Wzruszyła mnie postać Ewy. To z jaką czułością mówiła o takich rzeczach jak zwykły, plastikowy kubek czy chusteczki. Ktoś by mógł pomyśleć, że dziewczyna ma niepokolei w głowie, ale ja to rozumiem. Niby zwykłe, nic nie znaczące przedmioty, a jednak...
Kompletnie rozkleiłam się słysząc głos Paris, gdy przemawiała, a fani słuchali jej, nie mogąc powstrzymać łez. Wszystko wróciło... Widocznie to wszystko jest dla mnie jeszcze wciąż zbyt "świeże".
Kompletnie rozkleiłam się słysząc głos Paris, gdy przemawiała, a fani słuchali jej, nie mogąc powstrzymać łez. Wszystko wróciło... Widocznie to wszystko jest dla mnie jeszcze wciąż zbyt "świeże".
Run, Forrest! RUN!
Szczerze to doprawdy nie wiedziałam, co sądzić o tym programie. Musiałam to sobie poukładać. Początkowo byłam zaskoczona, że TVN przedstawia Michaela w tak pozytywny sposób, później wyłapałam kilka nie do końca prawdziwych informacji. Podobały mi się wypowiedzi pana Niedźwieckiego i o dziwo Metza- chyba piewrszy raz słyszałam z jego ust słowa, w których nie krytykował Michaela "dla zasady". Bardzo byłam zaskoczona rozmową z Thomasem A. Masserau (nie wiem, czy dobrze napisałam to nazwisko). Natomiast to, w jaki sposób przedstawili Ewę w tym materiale- hmm...to wzbudza we mnie co najmniej zniesmaczenie. Myślę, że mogli to jakoś inaczej pokazać. No i informacja o rzekomym planie wydania na dvd nagrania z uroczystości pogrzebowych- tego nawet nie chce mi się komentować (wiem, że TVN nie jest pierwszym źródłem donoszącym o tych zamiarach). Troszkę przereklamowali ten reportaż, bo zapowiadali w nim nigdzie nie publikowane wypowiedzi Michaela na temat Polski i Polaków, a to było zaledwie kilka zdań, które już wcześniej znałam (aczkolwiek miło było usłyszeć głos Michaela wypowiadającego te słowa).Generalnie to chyba dość rzetelny i dobry reportaż. Jednak strasznie wytrącił mnie z równowagi, znów powrócił ten ogromny żal i to wezbrane morze złości.
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
- KarolinaMandolina
W dokumencie na TVN pomylili Jessyego Jacksona z Al'em Sharptonem, no błagam..
No dokument spoko, dziennikarz tvnu dotarl do Thomasa Masserau i paru innych, taki reportaz z tego co sie dzialo od momentu ogloszenia come backu w Londynie, az do wynikow autopsji, nie bylo nic bardzo kontrowersjnego, raczej w pozytywnym tonie, wymowa byla taka ,ze szkoda tej wielkiej gwiazdy...Nic nowego dla nas tam nie bylo, ale dla ludzi spoko...wzruszylam sie bo pokazywali placzacych fanow itd.
No dokument spoko, dziennikarz tvnu dotarl do Thomasa Masserau i paru innych, taki reportaz z tego co sie dzialo od momentu ogloszenia come backu w Londynie, az do wynikow autopsji, nie bylo nic bardzo kontrowersjnego, raczej w pozytywnym tonie, wymowa byla taka ,ze szkoda tej wielkiej gwiazdy...Nic nowego dla nas tam nie bylo, ale dla ludzi spoko...wzruszylam sie bo pokazywali placzacych fanow itd.
Cały Marcin Wrona: profesjonalizm, wyczucie, konkrety. Też jestem zaskoczona, że TVN i takie coś. Kiedy w dniu ceremonii pożegnania w Staples Center nadali dwa razy ten stronniczy dokument Bashira, znienawidziłam ich. Po wczorajszym dokumencie Wrony znów przychylnym wzrokiem patrzę na TVN. Mam nadzieję, że ogólnoświatowa rehabilitacja Michaela dopiero się zacznie, po to, żeby wszyscy ci, dla których był on tylko produktem na sprzedaż, a nie żywym człowiekiem, zrozumieli, że w wielu kwestiach dotyczących Michaela, świat się pomylił...
"Pamiętaj, nieśmiertelność należy do ciebie...Musisz ją tylko stworzyć." - Michael Jackson
Czekałam z niecierpliwością jak TVN przedstawi Michaela i powiem tak nie oczekiwałam zbyt wiele, więc i może dlatego się zbytnio nie rozczarowałam , ale mam bardzo mieszane uczucia bo z jednej srony postarali sie o dotarcie do osób , które wypowiedziały sie dość obiektywnie mianowicie mam na myśli prawnika Michaela , pana Marka Niedźwiedzkiego oraz Piotra Metza, super że i kolejnym razem dostrzeżono magię jaką stwarzał Michael samą swoją osobą , twóczością artystyczną czy profesjonalizmem .Podobało mi się także że zostały przedstawione wypowiedzi Michaaela na temat Polski i że chciał bardzo zazanaczyć swe miejsce w Naszym kraju , szkoda że Jego plany nie doszły do skutku . Co do Ewy fanki to zostawie to bez komentarza ,ale zazdroszcze Jej tego że miała możliwość zrobienia sobie fotki Z Michaelam i przytulenia do Niego, zjedzenia wspólnego posiłku itp. Nie przypadły mi do gustu ,że zbyt wile czasu poświęcono Jego długo , oraz odnoszę wrażenie że zbytnio wyolbrzymiono temat przeprowadzenia przez Michaela operacji plastycznych , czy uzależnienienia od leków. Oczywiście było także parę momentów gdy łezka sie w oku zakręciała .
A co do poinformowania że ma być wydana płyka dvd z pogrzebu , to raczej nie sądze że rodzina Michaela posuneła by się aż do tego kroku , przecież istnieją jakieś granice , które nie powinno się przekraczać , a przecież dbali o ściśle prywatny charakter pochówku.
A co do wypowiedzi
A co do poinformowania że ma być wydana płyka dvd z pogrzebu , to raczej nie sądze że rodzina Michaela posuneła by się aż do tego kroku , przecież istnieją jakieś granice , które nie powinno się przekraczać , a przecież dbali o ściśle prywatny charakter pochówku.
A co do wypowiedzi
, to myślę , jednak dobrze bybyło gdyby powstała kiedyś jakiś dokument zawierający ale oczywiście rzetelny nie opierajacy się na plotkach o wybieleniu tylko mówiacy o chorobie vitiligo u Michaela.Kris'tina pisze:Cieszę się , że nie poruszyli tematu „wybielania” ( ulubiony temat brukowców…ech..).
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Justine1304 pisze: Jeśli kiedyś moje dziecko uzna, że Justyn Timberlake było ikoną i królem a on umrze to będę go wspierać bo będę wiedziała, że coś takiego odczówałam kiedy Michael odszedł.
tylko bez mezaliansów, ja bardzo proszę.
Dla mnie film był słaby. Im więcej tego typu produkcji oglądam, czy czytam, tym bardziej nabieram przekonania, że powinno się czytać autobiografię Mike i oglądać Private Homes Video. Poza tym koncerty, muzyka i zdjęcia. Reszta to obraz w krzywym zwierciadle, chory i nawiedzony. Co teraz się nasi specjaliści znaleźli. A gdzie był Niedźwiedzki jak przestano grac Jacksona? Dobrze KINIA powiedziała, teraz "świat ukląkł", ale "teraz jest trochę poniewczasie". Zajechali nam Misia na śmierć. sępy
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Tzw.dokument byl slaby.O ile do polowy bylo znosnie to pozniej zaczeli wyjezdzac z dlugami,uzaleznieniami.
I teraz juz inna sprawa.Co mnie uderzylo.Nagranie jak Michael sie wypowiada dlaczego w Polsce chcial wlasnie wybudowac ten park.Cytuje:
"W pewnym sensie PolsKa zniknela z mapy.Wszystko czym jest Polska to kpiny,"Polaczki",dowcipy o Polakach.Sluchaj ja chce dac Polsce klase,chce dac jej honor.Chce zaszokowac ludzi ktorzy tam przyjada."
I tak troche smutno sie zrobilo.Bo on musial same zle rzeczy slyszec o tej Polsce jak mowil,drwili wszedzie z Polski.I tak mysle,czy on tego wszystkiego nie chcial w Polce zrobic z litości troche bo mu żal bylo i jak to powiedzial chcial zszokowac ludzi ktorzy tu przyjada i pewnie im pokazac,ze PL to nie taki zaścianek.Ale mimo wszystko wielka szkoda,ze
nic nie wyszlo.Wlasnie nasza władza chyba jednak pokazała Michaelowi i innym,ze jestesmy jednak daleko jeszcze "trzecim swiatem".Ech szkoda slow...
I teraz juz inna sprawa.Co mnie uderzylo.Nagranie jak Michael sie wypowiada dlaczego w Polsce chcial wlasnie wybudowac ten park.Cytuje:
"W pewnym sensie PolsKa zniknela z mapy.Wszystko czym jest Polska to kpiny,"Polaczki",dowcipy o Polakach.Sluchaj ja chce dac Polsce klase,chce dac jej honor.Chce zaszokowac ludzi ktorzy tam przyjada."
I tak troche smutno sie zrobilo.Bo on musial same zle rzeczy slyszec o tej Polsce jak mowil,drwili wszedzie z Polski.I tak mysle,czy on tego wszystkiego nie chcial w Polce zrobic z litości troche bo mu żal bylo i jak to powiedzial chcial zszokowac ludzi ktorzy tu przyjada i pewnie im pokazac,ze PL to nie taki zaścianek.Ale mimo wszystko wielka szkoda,ze
nic nie wyszlo.Wlasnie nasza władza chyba jednak pokazała Michaelowi i innym,ze jestesmy jednak daleko jeszcze "trzecim swiatem".Ech szkoda slow...