Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

a ja jestem bardzo ciekawa jaki był Michael z przedmiotów ścisłych ....np matematyka lub fizyka ?
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Urszula

Post autor: Urszula »

No najlepszy nie był, mówił że matematyki nie lubił. Dobry był z przedmiotów humanistycznych, o arystycznych to chyba nie trzeba mówić.
Awatar użytkownika
M.J.[*]

a ja mam takie może dziwne pytanie ...ale dzisiaj koleżanki w szkole powiedziały do mnie coś takiego :

- a wiesz ,że ten Twój Michael Jackson chciał popełnić samobójstwo...

nie wiedzialam czy zaprzeczyć czy też nie... wie ktoś coś na ten temat ?
powiedziałam że nic o tym nie słyszałam one na to a czy wiem o tym że mu nos odpadal i to moje ciągłe , ciagłe udowadnienie im że to tylko głupie plotki ale wsumie nie długo chyba dojde do wniosku że nie będe im tego tłumaczyła bo to i tak nic nie daje ale z drugiej strony musze bronić Michaela imienia zawsze ( przepraszam,wyszedł z tego mojego pytania off)......... po prostu speechless...
:surrender:
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

M.J.[*][/b] Michael nigdy nie chciał popełnić samobójstwa. Powiedział to wywiadzie dla Prime Time, gdzie był razem z Lisą. Powiedział, że nigdy
o tym nie myślał, nigdy by tego nie zrobił i za bardzo kochał życie :)

Po przeczytaniu tego co napisała Tamaryszka, też bardzo chciałabym się tego dowiedzieć :knuje: . Oprócz tego, to samo co wy - jak żył na co dzień.
Jednak jest artystą - chciałabym się dowiedzieć o np. inspiracjach do konkretnych piosenek, o tym co on sam myśli.
Michael w wywiadzie dla Oprah miał wiele racji mówiąc, że gdyby spotkał
się z Michałem Aniołem, rozmawiałby o jego twórczości, a nie z kim spał
w sobotę wieczór... ;-)
Awatar użytkownika
aeval

Post autor: aeval »

M.J.[*] pisze:a ja mam takie może dziwne pytanie ...ale dzisiaj koleżanki w szkole powiedziały do mnie coś takiego :

- a wiesz ,że ten Twój Michael Jackson chciał popełnić samobójstwo...

nie wiedzialam czy zaprzeczyć czy też nie... wie ktoś coś na ten temat ?
powiedziałam że nic o tym nie słyszałam one na to a czy wiem o tym że mu nos odpadal i to moje ciągłe , ciagłe udowadnianie im że to tylko głupie plotki ale wsumie nie długo chyba dojde do wniosku że nie będe im tego tłumaczyła bo to i tak nic nie daje ale z drugiej strony musze bronić Michaela imienia zawsze ( przepraszam,wyszedł z tego mojego pytania off)......... po prostu speechless...
:surrender:
Ja chyba wiem skąd Twoje koleżanki wzięły tę "rewelację". Z Pudla.
Był tam taki temacik->http://www.pudelek.pl/artykul/18757/mic ... trzy_razy/
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
spider865

Post autor: spider865 »

w którym roku powstała piosenka Morphine? znalazłem różne daty, najwcześniejsza to 1994...

jeszcze jedno mógłby ktoś rzucić linkiem o jakiś informacjach dotyczącym jego odwyku...
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

A ja mam pytanie dotyczące teledysku "You Are Not Alone". Czy ma on dwie wersje? Bo widziałam jedną - zwyczajną - i drugą Michael jako anioł. Zakręciło mnie to trochę.
Obrazek
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Justine1304 na DVD HIStory volume 2 jest wersja bez cenzury .
Obrazek
Awatar użytkownika
alouuu

Post autor: alouuu »

jaką ze swoich piosenek Michael cenił najbardziej? było tak, ze słuchał swojej muzyki czy raczej za tym nie przepadał?
dawid012

Post autor: dawid012 »

ten trik ze smooth criminal z pochyleniem sie nad scena - jak on jest zrobiony ? :mj:
Awatar użytkownika
B.Crow

Post autor: B.Crow »

Michael opatentował buty antygrawitacyjne w 1992 roku by wykonywać ten niesamowity przechył.
Ale zawsze kiedy na niego patrzę w czasie owego przechyłu i na tancerzy również to myślę w jakim rygorze trzeba mieć mięśnie ciała by ów przechył wykonać!
Talitha

Post autor: Talitha »

dawid012 tu http://www.genius.michaeljackson.pl/fakty.html masz dokładny opis działania tych butów anty-grawitacyjnych.
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Eve_861 pisze:z tego co ja wiem to tej wersji nie ma..była jedna gdzie Mike jest zupelnie nagi, ale byla tylko raz puszczona na mtv i odrazu zdjeta i przerobiona..ale kolezanka napisala , ze jest wiec juz sama nie wiem:)

fakt tam nie ma tej wersji nieocenzurowanej (wprowadziłam w błąd) tam jest jak Michael jest Aniołem
Obrazek
Awatar użytkownika
spider865

Post autor: spider865 »

czy MJ wypowiadał się w jakimś wywiadzie o gali MTV z 2002 i "nagrodzie" dla artysty millenium?
Awatar użytkownika
anne

Post autor: anne »

dawid012 pisze:ten trik ze smooth criminal z pochyleniem sie nad scena - jak on jest zrobiony ? :mj:
Na teledysku przechył był wykonywany z pomocą linek... podczas koncertów w użyciu były specjalne buty, o czym napisała wyżej B.Crow. :)
Non omnis moriar, Michael.
ODPOWIEDZ