Wycieczka do Disneyland - Paryż

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Ja również bym pojechała. Nawet rozmawiałam z rodzicami i myślę że się zgodzą. Pojechać do disneylandu to moje marzenie :) :dance:
Awatar użytkownika
pony3

Post autor: pony3 »

Wow!!!!

Myślę, że to fenomenalny pomysł!!! Jestem zdecydowanie na TAK!!!!!! Od zawsze o tym marzyłam .... i proszę! Właśnie zaczyna się spełniać;-)
To prawda - życie należy wyciskać jak cytrynkę;-))

Ponadto, zabawa w tak doborowym towarzystwie, to czysta przyjemność;-)
Serce to wiecznie pulsujące, nieskazitelnie czyste źródło krystalicznej mocy. Czy potrafisz spojrzeć przez jego pryzmat na drugiego człowieka?
Awatar użytkownika
Wercia

Post autor: Wercia »

Nie chce Wam mieszać ale moge Wam zaproponować ciekawą wycieczkę do Paryża na 6 dni. Jest to zwiedzanie Paryża i 1 dzień w Disneylandzie. Cena moim zdaniem nie jest zbyt wygórowana- 680 PLN + 15 EUR (obejmuje: przejazd autokarem turystycznym z klimatyzacją, 3 noclegi w namiotach organizatora na campingu, 4 śniadania, 4 obiadokolacje, ubezpieczenie KL i NNW, pilotaż)

15 euro przeznaczone jest na opłaty za autostrady i parkingi oraz przejazdy metrem.
Za wejście do Eurodisneylandu, wycieczkę statkiem po Sekwanie i bilety do zwiedzanych obiektów każdy płaci indywidualnie.

Ja w tym roku byłam na tej wycieczce i moge śmiało powiedzieć że naprawde warto!

Disneyland naprawdę robi wrażenie! Najgorsze jednak są kolejki :(

Moim zdaniem wyjad do samego Disneylandu jest troche bezsensu, tak to się chociaż zobaczy Paryż.
Awatar użytkownika
Wercia

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM WYCIECZKI

1 dzień-Przejazd Koszalin - Paryż

2 dzień-Pobyt w Paryżu
Przyjazd na camping do Paryża około godz.8.00, zakwaterowanie, śniadanie. Wyjazd metrem do centrum miasta i zwiedzanie: Wyspa Cite i Katedra Notre Dame, spacer na trasie: Hotel de Ville, Centrum Pompidou, Ogrody Tuileries, Plac Concorde, Pola Elizejskie,. Powrót metrem na camping.

3 dzień-Pobyt w Paryżu
Wyjazd z campingu o godz. 9.00 i zwiedzanie: Montmartre (Bazylika Sacre-Coeur, Plac du Tertre, Plac Pigalle), La Defence – dzielnica XXI wieku, Wieża Eiffla. Wycieczka statkiem po Sekwanie.

4 dzień-Pobyt w Paryżu
Całodzienny pobyt w Eurodisneylandzie. Powrót na camping.

5 dzień-Pobyt w Paryżu
Wyjazd metrem i zwiedzanie: Opera Paryska, Plac Vendome, Luwr. Powrót metrem na camping. Wyjazd do Polski o godz. 18.00

6 dzień-Przejazd do Polski
Przyjazd do Koszalina około godz. 15.00
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

heh, dzięki za plan, przynajmniej jakiś pogląd na koszta jest. Nie wiem jak Wy, ja chyba wolałabym jednak odwrotne proporcje: więcej Disneylandu, mniej zwiedzania ;)
Btw, czy Wam też w tym temacie wyświetla się reklama "tanie hotele w Paryżu"? :knuje:
Awatar użytkownika
Wercia

No jasne że to trzeba zmienić. To jest tylko poglądowy plan który proponuje biuro podróży.
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Mam nadzieję, że nasz wyjazd wypali...
Michael Jackson will be honored at one of his favorite places in the world–Disneyland.
Bosses at the Californian theme park are considering bringing back “Captain EO,” a 17-minute 3D movie starring Michael, which was originally shown at the venue in the 80s and 90s.
The short film was about a space crew who were on a mission to take a present to an alien leader and stars Michael, who also performs two songs in it.
Apparently Michael fans have been writing letters to Disneyland bosses asking that they bring the famous attraction back as a tribute to him. An official statement about the attraction is expected to be made on September 10th
źródło
Awatar użytkownika
SZEŚĆSETBANIEK

Post autor: SZEŚĆSETBANIEK »

Ja się piszę. Z Wami wszędzie!!!! :happy: :happy: :mj: :mj:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

no tak, tylko leży problem tego jak taki autobis by nas zbierał. Najpierw trzeba stworzyć listę chętnych w ogóle, a potem leoić terminy i koszty. Inaczej sprawa nie ma sensu. Proponuję by na mojego emaila, każdy kto chce się skusić na taką wycieczkę przesłał info, że chce i w którym roku. Ktoś sugerował, że wiosna byłaby idealna, ale nie wczesna tylko taka no : średnia. Wtedy ponoć ludów mniej. Oczywiście podać miejscowość (lub jakąś dużą w pobliżu) i tak będę Was na bieżąco informować ile osób jest na liście.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Blanka-s

Post autor: Blanka-s »

ja sie tez oczywiscie pisze dajcie mi tylko znac wczesniej kiedy zebym mogła jakos kase skobinowac.
I'll never let you part,
For you're always in my heart.
Awatar użytkownika
intelmet

Blanka, lepiej już zaczynaj kołować kasę. Możesz po MJowemu, np kupujesz cukierki a potem sprzedajesz je pod szkołą. :smiech:

Tak naprawdę nastawiajcie się na wiosnę i tyle, a szczegóły doszlifujemy Wstrzymajcie z wszystkimi drogimi Gadżetami, na które próbują nas naciągnąć na allegro a zajmijcie się konkretną robotą, np. śpiewaniem i tańczeniem, a przynajmniej będzie co na MJowisku 2010 pokazać.

A kasę odkładajcie na wyjazd. Bo na pewno dojdzie do skutku w przyszłym roku. Nie ma innej opcji. :rocky:
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Blanka-s

Post autor: Blanka-s »

hmy...pomysl z cukierkami nie jest głupi :smiech: juz zaczelam kaske odkładac;-)do wiosny jest jeszcze troche czasu wiec powinno sie udac :knuje:
I'll never let you part,
For you're always in my heart.
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

W sumie czemu nie, jeśli z urodzin wyjdzie jakaś sumka to chętnie się wybiorę. Zawsze chciałam tak zaszaleć, a mam dość widoku zarzenowanych tępaków patrzących na mnie z politowaniem? Kiedy korzystam z dóbr placu zabaw. ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
intelmet

Mamy Dzwoneczka w składzie, to już coś pięknego. Czyli jednak jest możliwe by uzbierała się jakaś ekipa. Dla małowiernych obiecuję, że będziemy się starać dobrać tak koszty, by standardowy MJowek mógł się wbić. :smiech:
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Ooo,akurat się wybieram na wiosnę do Disneylandu z moim bratankiem,może akurat sie wstrzelimy w tym samym czasie.tak na marginesie: Za 3 tygodnie konczy 4 -latka i już jest fanem MJ.Na urodziny kupiłam mu figurkę z BoW,muszę się powstrzymać zeby nei dać mu jej już teraz.
ODPOWIEDZ