Video Music Awards 2009

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Ja też nie żałuję. ;)
Było nieziemsko. Zwłaszcza początek i koniec gali. Środek był do bani :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Weronika22

Post autor: Weronika22 »

Też chciałam oglądać.. nawet o drugiej w nocy. Ale nie mam MTV! :surrender:
Awatar użytkownika
karolinaonair

Post autor: karolinaonair »

Ja bym wstała z całą pewnością, ale nie miałam kablówki.... :(
A
Obrazek

"Kłamstwa biegną sprinty, prawda biegnie maratony" - Michael Jackson
Talitha

Post autor: Talitha »

Też nie mam MTV - oglądałam z neta.
Czasami zacinało, ale obraz był niezły.
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Gdyby ktoś chciał zobaczyć całą galę to podaję linki:
* część pierwsza - http://s2o.tv/tvbox.aspx?ChannelID=287158
* część druga - http://s2o.tv/tvbox.aspx?ChannelID=287160
* część trzecia - http://s2o.tv/tvbox.aspx?ChannelID=287162

Jakość może nie jest "best of the best of the best" ale uważam że jak najbardziej da się oglądać...
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
ANNA36

MTV VIDEO AWARDS 2009 FOR MICHAEL JACKSON

Post autor: ANNA36 »

Warto było oglądać GALĘ MTV VIDEO AWARDS 2009 dla początku i zakończenia. Czas pomiędzy tymi dwoma filarami dziwnie mierny, ale właściwie nie ma się czemu dziwić. Dzisiejsza muzyka ( z małymi wyjątkami ) nie jest już taka ODKRYWCZA. Muzyka, którą pozostawił światu Michael Jackson jest prawdziwą MAGIĄ. I tak już pozostanie. To było widać na tej GALII. Występ tancerzy do BAD, THRILLERA, SMOOTH CRIMINAL był bardzo udany. Wzruszyły mnie jednak najbardziej słowa, które wypowiedziała MADONNA: ''Wszyscy go opuściliśmy''... ''Pozwoliliśmy Mu odejść...'' . Te słowa były skierowane do ludzi ze świata showbiznesu, również do tych zgormadzonych na Galii w Nowym Jorku. Fani nigdy MICHAELA JACKSONA nie opuścili i nie zawiedli. Z zainteresowaniem spoglądałam na Janet Jackson. Naprawdę się wzruszyłam. Zapanowała taka atmosfera, jak gdyby Michael był obecny. Wierzę, iż spoglądał z przepastnych wysokich błękitów i uśmiechał się tak, jak tylko ON potrafił: szczerze, oddanie i z czułością. Pozdrawiam ciepło WSZYSTKICH FANÓW MAGICZNEJ MUZYKI KRÓLA POPU, JEDYNEGO I NAJBARDZIEJ INSPIRUJĄCEGO ŻYCIE XX i XXI w.
Anna
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

Abe- dzieki za linki:) nie mam MTv wiec nie mialam jak ogladac:(( ale teraz sobie oglądne:))
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

Oglądałam. Ale powiem, że jedyne co mi się zaryło w pamięci to występ Janet. Która była naprawdę świetna. Miałam wrażenie jakby M. tam był....
(I myślę, że był).
Ostatnio zmieniony czw, 17 wrz 2009, 16:31 przez m_ary_jane, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

mi się bardzo podobał występ Janet! oglądam go wkółko.. xD tribute tancerzy na WMA był niesamowity! duuuży plus! ;)

EDIT tak apropo's, czy mógłby ktoś zamieścić występ Janet w formacie audio mp3? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
m_ary_jane

babybemine pisze:tak apropo's, czy mógłby ktoś zamieścić występ Janet w formacie audio mp3? :)
Ale Tobie zależy dokładnie na nagraniu z tego występu? Ja nie widzę dużej różnicy pomiędzy nagraniem 'Scream' z płyty. A wtedy masz to na pewno dużo lepszej jakości niż nagranie z tv.
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

m_ary_jane pisze:
babybemine pisze:tak apropo's, czy mógłby ktoś zamieścić występ Janet w formacie audio mp3? :)
Ale Tobie zależy dokładnie na nagraniu z tego występu? Ja nie widzę dużej różnicy pomiędzy nagraniem 'Scream' z płyty. A wtedy masz to na pewno dużo lepszej jakości niż nagranie z tv.
Nie widzisz różnicy!? Chyba sobie żartujesz. Jak można nie odróżnić dwóch zupełnie innaczej zaśpiewanych wzrotek? W dodatku występ na VMA jest o wiele gorszy jakiś sztuczny. 14 lat dzieli te wykonania to niesamowice słychać. W żadnej sekundzie nie są podobne.
Obrazek
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Po pierwsze: podobał mi się występ Janet. (mimo wszystko)
Po drugie: Oczywiście, że słychać różnicę między nagraniem, a występem na żywo. To raczej normalne.
Po trzecie: Uznałam, że jeśli dziewczyna chce posłuchać tej piosenki audio, to o wiele lepiej jest posłuchać nagrania z płyty, niż złej jakości nagrania z telewizora. Chyba ty też uważasz, że w takiej wersji jest lepsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

m_ary_jane pisze:Miałam wrażenie jakby M. tam był....
Tak jakby przez chwilę tam był. Nie wiem, jak oni to zrobili, jakiś hologram czy coś, ale pojawia się przez moment w dymie jego postać chyba wielkości innych tancerzy.
http://www.youtube.com/watch?v=-aFfb_hWtGo gdzieś między 10 a 11 sekundą, przyjrzyjcie się i potem w 30 sekundzie. Wskazuje palcem. Zauażyliście to na gali? Bo ja nie. Fajny efekt... :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Phoenix pisze:
m_ary_jane pisze:Miałam wrażenie jakby M. tam był....
Tak jakby przez chwilę tam był. Nie wiem, jak oni to zrobili, jakiś hologram czy coś, ale pojawia się przez moment w dymie jego postać chyba wielkości innych tancerzy.
http://www.youtube.com/watch?v=-aFfb_hWtGo gdzieś między 10 a 11 sekundą, przyjrzyjcie się i potem w 30 sekundzie. Wskazuje palcem. Zauażyliście to na gali? Bo ja nie. Fajny efekt... :)
Wydaje Ci się. To tylko częśc teledysku na ekranie. Mimo wszystko dało to taki efekt:

Scream: minuta 1:11 sprawdź
http://www.youtube.com/watch?v=QxkVaYlrfh8
Obrazek
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Phoenix pisze:Tak jakby przez chwilę tam był. Nie wiem, jak oni to zrobili, jakiś hologram czy coś, ale pojawia się przez moment w dymie jego postać chyba wielkości innych tancerzy.
To z pewnością teledysk. Może to w tych wszystkich światłach, dymach itd. tak wygląda...
A poza tym to było tak zrobione, żeby wyglądało jakby Janet z Nim tańczyła.
Obrazek
ODPOWIEDZ