Oglądałam z prawdziwym wzruszeniem i radością trailer THIS IS IT. Pamiętam Michaela Jacksona, gdy pokazał światu swój THRILLER
( Teledysk- film wyemitowała polska telewizja za sprawą Krzysztofa Szewczyka )... . Pamiętam każdy następny muzyczny majersztyk w wykonaniu Michaela Jacksona. Widziałam, jak zmienia się i rodzi na moich oczach nowa jakość telewizji muzycznej MTV. Do dzisiaj mam na kasetach VHS nagrane teledyski Michaela Jacksona właśnie z MTV. Oglądałam je wraz z siostrą po kilkadziesiąt razy dziennie. Potem, na studiach nie miałam już możliwości śledzenia tego, co działo się w MTV, ale wciąż dobiegały mnie wieści o muzycznych wyczynach Michaela Jacksona. Na studenckich imprezach triumfy święciły Jego nowe utwory: ''Give in to me'', ''You are not alone'', ''Screem''. Zawsze pojawiały się też: ''Smooth criminal'', ''Bad'', ''Beat it'', Billy Jean'', ''Dirty Diana'', w końcu ''Man in the mirror''. Moi znajomi i przyjaciele rozsiani po całym świecie i Polsce ''połączyli się'' wiadomością o odejściu Michaela
( Nigdy tak często nie dzwonił mój telefon, a skrzynka mailowa była przepełniona.) Michael Jackson to całe nasze dzieciństwo, lata młodzieńcze i te już dorosłe'', to prawie całe nasze życie. Trailer pokazuje, że MICHAEL zadziwiłby świat ponownie, tak jak przystało na niekwestionowanego KRÓLA POPU, zaraziłby - swoją piękną, czystą afirmacją życia, niezwykłym perfekcjonizmem swojego ruchu scenicznego i dźwięku głosu ( Ten fragment jak naśladuje instrumenty i mówi: ''ONE MORE TIME'' JEST NIESAMOWITY!!!!!). Urzekł mnie jeszcze jeden obraz z trailera THIS IS IT: Michael jackson siedzi sam na dużej scenie i patrzy daleko, wydaje się, że poza widownię, której tutaj nie ma... .Spogląda gdzieś TAM, skąd przychodzi siła: spokój i harmonia duszy, ład i porządek myśli. Nie miałam biletów na koncerty w Londynie. Sama bardzo się cieszyłam, gdy czytałam,że wysprzedano w tak szybkim tempie bilety na koncerty Michaela Jacksona ( Mówiłam: ''Jak zwykle nie ma sobie równych'' ). Pomyślałam, że teraz w końcu ŚWIAT, ZWŁASZCZA MEDIÓW, zwróci Mu szacunek, na który tak bardzo zasługuje. Teraz wiem, że TAK SIĘ STANIE. Trailer THIS IS IT pokazuje, że MICHAEL JACKSON zawsze będzie wiódł prym jako niedościgniony artysta-tancerz-muzyk-wizjoner-filantrop. Nikt Mu tego - i nam, wyznawcom Jego talentu - nie odbierze. Czekam na film z zapartym tchem, choć wiem, że wzruszenie przysłoni mi nieco ogromny ekran w kinowej sali.

Serdeczności dla WSZYSTKICH z FORUM MJPT, NAJLEPSZEGO FORUM POŚWIĘCONEGO MICHAELOWI JACKSONOWI.