Wasz zespół/wykonawca numer DWA

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Słucham różnych gatunków muzycznych, ponieważ na muzykę umysł mam bardzo otwarty. Przez ostatnich parę lat najwięcej było chyba rocka. I mogłabym jako mój ulubiony zespół/wykonawcę wymienić tu którąś z wielu znanych muzycznych ikon. Jednak ponieważ ciężko podać mi tylko jedną pozycję, to jako kryterium wyboru posłużyła mi mała popularność jednego z moich ukochanych zespołów, który według mnie zasługuje na to, by go bardziej docenić ;)
NORMALSI.
Chłopaki z Łodzi, grają świetnego rocka. Tym z Was, którzy lubią trochę mocnej muzyki - gorąco polecam ;-)
Awatar użytkownika
mariolka

Post autor: mariolka »

A ja mam swoje dwa ulubione zespoły. Number 1 to Roxette. Uwielbiam ich ballady np. Listen To Your Heart, Almost unreal , It must have been love Do you get excited itd. Rozpływam się przy tych piosenkach.
Number 2 to Ace of base i tu takie piosenki jak Living in danger, Lucky love, Wheel of fortune itp. Znane zespoły, które po prostu przyciągnęły moją uwagę piosenkami i teledyskami
Awatar użytkownika
Paula25

Post autor: Paula25 »

Moim artystą nr 2 jest Kasia Kowalska w sumie słucham ją najdłużej 13lat:)
Obrazek
I love you I miss you Michael
I can't live without you
Awatar użytkownika
adi82

Post autor: adi82 »

Ciekawy temat. ;)
Moim zespołem numer 1 to Pink Floyd, w tym solowa tworczosc Waters'a (chodz teraz w ogole nie slucham i przyznaje - ciezki charakter) . Zdecydowanie oni najwieksze wywarli na mnie wrazenie. Ale te lata kiedy bylem najbardziej zafascynowany juz minely bezpowrotnie, niestety ;). Ale były to nie samowite wrazenia.

Michael jest na drugim. I to jest ostatni wykonawca ktorego tworczosc znam dosc dobrze i poznaje na nowo i jeszcze przyznaje mam spore luki.
Ostatnio zmieniony czw, 03 wrz 2009, 13:00 przez adi82, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

Post autor: Mandey »

adi82 pisze:Moim zespołem numer 1 to Pink Floyd, w tym solowa tworczosc Waters'a
No wreszcie swój ziom!
Wszyscy wiecznie Gilmoura wychwalają a tu miła niespodzianka.
Znalazł się ktoś kto Rogera lubi.

Zapraszam do tematu o Floydach.
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=2252
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Keraj

Post autor: Keraj »

U mnie Michael nie byłby raczej na 1 miejscu ale napewno bardzo blisko niego. Na pierwszym miejscu dałbym chyba 2Pac'a, później chyba jeszcze Will'a Smith'a no i wtedy Michaela, ale tak naprawdę to trudno jest powiedzieć kogo się najbardziej lubi a kogo mniej bo każdy ma swoje wady i zalety.
Awatar użytkownika
Ashiya89

Post autor: Ashiya89 »

niespodzianka pisze: NORMALSI.
Chłopaki z Łodzi, grają świetnego rocka. Tym z Was, którzy lubią trochę mocnej muzyki - gorąco polecam ;-)
Znam i lubię Normalsów. :)

Trudno mi podać jeden zespół czy jednego wykonawce, którego lubię poza Michaelem, ale pewnie będzie to GazettE - zmienili moje całe życie. :)
Michael
We DO care about You..
You are another part of us.

R.I.P… in “place with no name”..
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Bardzo lubię ten wątek i często tu zaglądam, dzięki Wam poznałam takich wykonawców jak: Westlife, Roxette, Ace of Base czy Aerosmith;))

adi82 pisze:Moim zespołem numer 1 to Pink Floyd
Ja o nich zapomniałam, ale również bardzo cenie ze względu na oryginalność.
Dodam jeszcze Bon Jovi i Abba;))
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnes:*

Post autor: Agnes:* »

Hmm ciężko powiedzieć, ponieważ słucham wiele gatunków muzyki. Numerem 2 jest Nick Cave and The Bad Seeds, a co za tym idzie Grinderman, potem Moby, Moloko, Peaches, Beastie Boys, Fischerspooner, Martin Solveig i wielu innych. Och i oczywiście Bob Dylan, Marvin Gaye, Ray Charles...
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Ashiya89 pisze:niespodzianka napisał:

NORMALSI.
Chłopaki z Łodzi, grają świetnego rocka. Tym z Was, którzy lubią trochę mocnej muzyki - gorąco polecam

Znam i lubię Normalsów. :)
Ojej, cieszę się, że chociaż jedna taka osoba się tu znalazła :)
Obrazek
SunsetDriver83

Post autor: SunsetDriver83 »

Jesli chodzi o Panow to poza Michaelem Jacksonem slucham

-Georga Michaela
-Jamiroquaja
-Darrena Hayes+ Savage Garden
-Prince'a
-Grzegorza Ciechowskiego

wokalistki:

-Madonna
-Whitney Houston
-Justyna Steczkowska
-Mylene Farmer
-Basia

Zespoły;
-Ace of Base
-Depeche Mode
-Coldplay
-Rammstein
-U2

Jest tego o wiele wiecej, tu podalem tylko mala próbke.............
Slucham duzo, roznej muzyki ogolnie od Mandaryny po Elvisa hahahahah........
smajlik.MJ

Post autor: smajlik.MJ »

Ja uwielbiam ponadto Mietka Szcześniaka. Ma super wokal i pozytywne, energetyczne teksty. Zawsze poprawi nastrój. Poza tym:

-Michał Bajor (piękne teksty)
-Leonard Cohen
-Mariah Carey
-Edyta Górniak
-Beyonce
-Grażyna Łobaszewska (piękna barwa głosu, zupełnie wyjątkowa na polskim rynku muzycznym)
-Edyta Geppert

:muzyka:
Awatar użytkownika
guruFARMI

Post autor: guruFARMI »

cześć , powiem krótko

muzyki słucham różnej, ale coś w tym jest , że pierwsze albumy jakie w życiu miałem to : M.Jackson BAD, oraz Roxette TOURISM

tak więc nr 2 absolutnie roxette ;p

tourism - najlepsza płyta roxette ;p

ogólnie polecam twórczość samego Pera Gessle, ponoć w szwecji cenią go bardziej za dokonania solowe (kompozycja, śpiew, gra) niż za roxette

pozatym

Queen
Bee Gees
...

z polskich na pewno Budka Suflera, Jopek oraz Turnau ;p
I promise you, the best is yet to come
Obrazek
Awatar użytkownika
addicted2MJ

Post autor: addicted2MJ »

SunsetDriver83 pisze:Darrena Hayes+ Savage Garden
:happy:
daleeeeeeeeeeeeeeeko po Michaelu jest mój nr 2... właśnie Darren Hayes / Savage Garden :-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Paooola

Post autor: Paooola »

Po Michaelu...
Mozart, Chopin, Guns N'Roses, Skid Row, Sebastian Bach, Metallica, TSA, Dżem, Jackson 5, The Kelly Family, Scorpions, Queen, Iron Maiden, AC/DC, Justin Timberlake, Led Zeppelin, Enigma, Vangelis, Within Temptation, James Brown, David Bowie, Zoe Johnston, Marek Grechuta, Czesław Niemen, Brian Adams, Sting, Elvis Presley, The Beatles, etc :)
Obrazek

Michael Jackson I love You so much !!! :********
ODPOWIEDZ