Forum spowolniło?

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

spider865

Forum spowolniło?

Post by spider865 »

Czy tylko u mnie forum wolniej chodzi?
viva201

Post by viva201 »

Czy tylko u mnie forum wolniej chodzi?
nie, nie tylko u ciebie, pisałam już w tej sprawie do admina...nie wiem czy próbował coś z tym zrobić, czy jeszcze nie, ;-)
Image
tancerz

Post by tancerz »

Nic dziwnego codziennie przesiaduje tu ponad 100 osób na raz jest coraz więcej wiadomości, niemal lawinowo się powieliły po 25-tym... Wszystko to spowolniło nasze forum. Nastała potrzeba zmiany na lepszy szybszy server, ale to już połączone jest z wydatkiem pieniężnym.Ja jestem w stanie zapłacić małą kwotę na ten cel a Wy? Gdy dużo mjówek się tego podejmie i wspomoże nasze forum mała kwotą to się uda. I nie mówię tu o wielkich nominałach, nawet można po 5 zł. Ziarnko do ziarnka ;).

Ale całe przedsięwzięcie niech skoordynuje Administrator strony Majkel ;). Bo ja tylko tak gdybam, że to jest główny problem strony tak Rafał ?
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
asiek

Post by asiek »

tancerz wrote:Nic dziwnego codziennie przesiaduje tu ponad 100 osób na raz jest coraz więcej wiadomości, niemal lawinowo się powieliły po 25-tym... Wszystko to spowolniło nasze forum. Nastała potrzeba zmiany na lepszy szybszy server, ale to już połączone jest z wydatkiem pieniężnym.Ja jestem w stanie zapłacić małą kwotę na ten cel a Wy? Gdy dużo mjówek się tego podejmie i wspomoże nasze forum mała kwotą to się uda. I nie mówię tu o wielkich nominałach, nawet można po 5 zł. Ziarnko do ziarnka ;).
ja się chętnie dołożę
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Image
Tomo128

Post by Tomo128 »

Powinniśmy zmienić na szybszy serwer. Teraz jest więcej fanów, newsów, ciekawostek o Michael'u.
Tomo128
Image
spider865

Post by spider865 »

tak z ciekawości zapytam, ile razy wzrósł ruch na forum w stosunku do okresu "przed 25 czerwca"...
dzisiaj rejestruje sie codziennie kilkanascie osob, pisanych jest kilkadziesiąt (kilkaset?) postów... a jak było kiedyś ? ;-)
tancerz

Post by tancerz »

Domyśl się....
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Serwery NQ są szybkie... chyba, że coś się zmieniło, ale wątpię.

Można skorzystać z serwerów innych dobrych serwerowni, jak: NetArt (300zł netto za rok / transfer 166GB/m-c),
KEI (600zł netto za rok / transfer 50GB/m-c)
lub Home (300zł netto za rok / transfer 125GB/m-c).
Ale nie jestem przekonany czy to pomoże.

Najważniejszy jest limit transferu miesięczny. Aktualnie mamy limit 30GB, w tym miesiącu zużyliśmy już ponad 52GB(!), a w sierpniu ponad 114GB!
Nie wiem jakim cudem administrator się nie upomina i nie każe za to dodatkowo płacić, bo w serwerach najdroższy właśnie jest transfer...

Więc serwer dla nas łatwo sobie zobaczyć ile będzie kosztować, jeśli mamy mieć z 80GB limitu transferu miesięcznie co najmniej.

Nasze forum po prostu ma nieprzerwane oblężenie :) Cały czas pod 100 osób na forum jednocześnie.

Muszę to przemyśleć, a co do zrzutek to jestem sceptyczny, bo zawsze średnio to wychodziło. Jak ktoś uważa, że zna się na kwestiach serwerów i czy zmiana może pomóc - zapraszam na PW to sobie podyskutujemy :)
...
aga.mj

Post by aga.mj »

U mnie forum działa szybko. Tzn troszkę dłużej muszę poczekać przy logowaniu się i gdy chcę wyjść z poszczególnych działów na główną stronę forum, a tak to bez zarzutu.
Image
When will this mystery unfold?
serce pragnie uwierzyć, rozum nie daje na to zgody...
MJackson

Post by MJackson »

Ja mam wszystko tak samo jak dawniej
Myślę że z decyzjami na temat kupowania lepszych serwerów należy się jeszcze wstrzymać, ponieważ do końca roku forum powinno się już uspokoić, a jeśli do tego czasu tak się nie stanie to wtedy można zacząć myśleć.
Od razu przepraszam że się wtrącam ale takie jest moje zdanie
ImageImage
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Forum działa tak jak zawsze, wszystko pewnie zależy od łącza. Ja nie odczułem różnicy, a mam tylko 1,5 mbit
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Strona główna wolniej się ładuje.
Wolniej ładuje się strona główna forum (i tylko według mnie strona główna forum) dla zalogowanych. Jak wytnę moduł "kto ma urodziny" i moduł "kto jest zalogowany" - powinno śmigać...

Ci, którym forum wolno działa - zobaczcie jak będzie chodzić jak się wylogujecie i dajcie znać :)
...
spider865

Post by spider865 »

bez logowania forum chodzi ok, trochę szybciej ładuje się strona głowna i poszczególne działy,
czyli wniosek z tego, że jeśli tylko przeglądamy posty to najlepiej się nie logować... ;-)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Mam inne rozwiązanie - usunę najpierw informację o tym kto ma urodziny w najbliższych dniach ze strony głównej. Jak nie pomoże to usunę jeszcze informację o tym kto jest aktualnie na forum - tak jak nie ma tych informacji jak się ktoś nie zaloguje.
...
kaem

Post by kaem »

Jestem za. Potwierdzam, że długo ładuje się główna strona, reszta bez szwanku.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Post Reply