Warto było oglądać GALĘ MTV VIDEO AWARDS 2009 dla początku i zakończenia. Czas pomiędzy tymi dwoma filarami dziwnie mierny, ale właściwie nie ma się czemu dziwić. Dzisiejsza muzyka ( z małymi wyjątkami ) nie jest już taka ODKRYWCZA. Muzyka, którą pozostawił światu Michael Jackson jest prawdziwą MAGIĄ. I tak już pozostanie. To było widać na tej GALII. Występ tancerzy do BAD, THRILLERA, SMOOTH CRIMINAL był bardzo udany. Wzruszyły mnie jednak najbardziej słowa, które wypowiedziała MADONNA: ''Wszyscy go opuściliśmy''... ''Pozwoliliśmy Mu odejść...'' . Te słowa były skierowane do ludzi ze świata showbiznesu, również do tych zgormadzonych na Galii w Nowym Jorku. Fani nigdy MICHAELA JACKSONA nie opuścili i nie zawiedli. Z zainteresowaniem spoglądałam na Janet Jackson. Naprawdę się wzruszyłam. Zapanowała taka atmosfera, jak gdyby Michael był obecny. Wierzę, iż spoglądał z przepastnych wysokich błękitów i uśmiechał się tak, jak tylko ON potrafił: szczerze, oddanie i z czułością. Pozdrawiam ciepło WSZYSTKICH FANÓW MAGICZNEJ MUZYKI KRÓLA POPU, JEDYNEGO I NAJBARDZIEJ INSPIRUJĄCEGO ŻYCIE XX i XXI w.
Oglądałam. Ale powiem, że jedyne co mi się zaryło w pamięci to występ Janet. Która była naprawdę świetna. Miałam wrażenie jakby M. tam był....
(I myślę, że był).
Ostatnio zmieniony czw, 17 wrz 2009, 16:31 przez m_ary_jane, łącznie zmieniany 1 raz.
babybemine pisze:tak apropo's, czy mógłby ktoś zamieścić występ Janet w formacie audio mp3? :)
Ale Tobie zależy dokładnie na nagraniu z tego występu? Ja nie widzę dużej różnicy pomiędzy nagraniem 'Scream' z płyty. A wtedy masz to na pewno dużo lepszej jakości niż nagranie z tv.
babybemine pisze:tak apropo's, czy mógłby ktoś zamieścić występ Janet w formacie audio mp3? :)
Ale Tobie zależy dokładnie na nagraniu z tego występu? Ja nie widzę dużej różnicy pomiędzy nagraniem 'Scream' z płyty. A wtedy masz to na pewno dużo lepszej jakości niż nagranie z tv.
Nie widzisz różnicy!? Chyba sobie żartujesz. Jak można nie odróżnić dwóch zupełnie innaczej zaśpiewanych wzrotek? W dodatku występ na VMA jest o wiele gorszy jakiś sztuczny. 14 lat dzieli te wykonania to niesamowice słychać. W żadnej sekundzie nie są podobne.
Po pierwsze: podobał mi się występ Janet. (mimo wszystko)
Po drugie: Oczywiście, że słychać różnicę między nagraniem, a występem na żywo. To raczej normalne.
Po trzecie: Uznałam, że jeśli dziewczyna chce posłuchać tej piosenki audio, to o wiele lepiej jest posłuchać nagrania z płyty, niż złej jakości nagrania z telewizora. Chyba ty też uważasz, że w takiej wersji jest lepsze.
m_ary_jane pisze:Miałam wrażenie jakby M. tam był....
Tak jakby przez chwilę tam był. Nie wiem, jak oni to zrobili, jakiś hologram czy coś, ale pojawia się przez moment w dymie jego postać chyba wielkości innych tancerzy. http://www.youtube.com/watch?v=-aFfb_hWtGo gdzieś między 10 a 11 sekundą, przyjrzyjcie się i potem w 30 sekundzie. Wskazuje palcem. Zauażyliście to na gali? Bo ja nie. Fajny efekt... :)
m_ary_jane pisze:Miałam wrażenie jakby M. tam był....
Tak jakby przez chwilę tam był. Nie wiem, jak oni to zrobili, jakiś hologram czy coś, ale pojawia się przez moment w dymie jego postać chyba wielkości innych tancerzy. http://www.youtube.com/watch?v=-aFfb_hWtGo gdzieś między 10 a 11 sekundą, przyjrzyjcie się i potem w 30 sekundzie. Wskazuje palcem. Zauażyliście to na gali? Bo ja nie. Fajny efekt... :)
Wydaje Ci się. To tylko częśc teledysku na ekranie. Mimo wszystko dało to taki efekt:
Phoenix pisze:Tak jakby przez chwilę tam był. Nie wiem, jak oni to zrobili, jakiś hologram czy coś, ale pojawia się przez moment w dymie jego postać chyba wielkości innych tancerzy.
To z pewnością teledysk. Może to w tych wszystkich światłach, dymach itd. tak wygląda...
A poza tym to było tak zrobione, żeby wyglądało jakby Janet z Nim tańczyła.