Spotkania fanów w Łodzi

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

niespodzianka pisze:Co do Sylwestra, to chyba ciężko by było przekonać władze miasta do takiego pomysłu. Chyba, że ktoś ma znajomych z branży albo wystarczające doświadczenie w organizowaniu takich imprez. A najlepiej i jedno, i drugie ;D Prędzej udałoby się wynająć jakiś lokal na sylwestrową noc dla MJówek, ale jeśli jest taka opcja, to pewnie naszej Kindze już wpadło to do głowy Swoją drogą, to super byłoby spędzić Sylwestra przy muzyce MJa, z ludźmi, którzy cieszyliby się z tego tak samo mocno, jak ja

ewentualnie zrobic cos bardziej kameralnego.. ale wtedy trzeba byloby znalezc kogos odwaznego z wolnym lokum ;D

no coz co do nauczycieli to Wiatr w oczy mi daje ;p i jeszcze matma( z taka nowa ;/ ktora ciagle jakies bledy robi) francuski, PP, polski z tym czymś dziwnym ;/ i angielski w poneidzialek zaczynam dodatkowy wiec moje zycie to jedna wielka katastrofa;/
dobrze ze Michael jest ze mną :mj:
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
aga.mj

Post autor: aga.mj »

hej, a o której Wy się wybieracie na miejsce?
i prawdopodobnie zgadałam się z jakąs osobą z grona w hali głównej na centralnym bodajze o 16, mam nadzieje ze to nie problem jesli dołączy jeszcze jedna osoba, albo i więcej...? ;-)
moze robie niepotrzebne halo, bo narazie jakies choróbsko mnie bierze, mam nadizeje ze bedzie dobrze do niedzieli, zyczcie zdrowia :nerwy: ;-)
Obrazek
When will this mystery unfold?
serce pragnie uwierzyć, rozum nie daje na to zgody...
Awatar użytkownika
Agnes:*

Post autor: Agnes:* »

Ja również życzę Wam wspaniałej niedzieli ach i bezpiecznej podróży. Poza tym liczę na mnóstwo wspomnień i zdjęć:)
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Czyli tak:

jutro zbiórka o 10.30 na Dworcu Fabrycznym
odjazd o 11.08 (w planach kupienie biletów)

Chętne osoby:
Lista osób, które jadą do Warszawy 20.09.2009r.:

1. Basia
2. Marta
3. Lena
4. Iza
(jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i proszę się dopisać)

W Stolycy będziemy o godzinie:
12.34 - W. Zachodnia
12.39 - W. Centralna
12.49 - W. Wschodnia

No ale gdzieś trzeba wysiąść. Wysiądziemy iiii...? Czy ktoś zna Warszawę? Czy wiemy, jak dojechać z Centrum na Bemowo? Czy ktoś ma mapę? Czy mam coś podrukować z Googli?

Aga.mj i ludzie z Warszawy, gdzie Was możemy spotkać?
Awatar użytkownika
aga.mj

tak na gronie jakies plany są by spotkac sie w hali głównej na centralnym o 16:00, jakas osoba ma wskazówki jak tam dojechać ;]. pogadam z nią jesczze. Jesli nie udałoby sie nam spotkac na hali, to moze juz w amfiteatrze w jakims konkretnym miejscu, tyle ze ja nawet tam nie byłam, ale to bysmy sie zdzwoniły jakoś.
Obrazek
Awatar użytkownika
ioreta

O! No to super :) No to ja myślę, że się przyłączymy o 16.00 (oczywiście, jeśli reszta dziewczyn się zgodzi) i pojedziemy większą grupą. Tylko boję się o tę osobę "z wskazówkami", bo wskazówki to każdy z nas ma :smiech: (w zegarku np.), tylko nikt nie wie, jak tam dojechać. Także myślę, że ta osoba ma coś więcej niż wskazówki :smiech:

Z tego co rozmawiałyśmy wcześniej to my będziemy jeszcze chodzić po Wawie, zjemy coś niezdrowego jeszcze przed tą 16.00. Kto chce, niech się do nas dołączy

Qrczę, ale się będzie działo! :mj: :mj: :mj:
Awatar użytkownika
Tamaryszek

Post autor: Tamaryszek »

Dziewczyny, nie martwcie się, na pewno się nie zgubicie. :-) Z centrum na ul. Raginisa najłatwiej dojechać autobusem 506.
Będę w hali ok. godziny 16:00 i w razie czego służę pomocą. ;-)
Bardziej precyzyjne wskazówki dotyczące celu podróży podała już AgnetaMJ w wątku rocznicowym.
(...)na przystanku raginisa wysiąść. Iść w głąb osiedla może z 200m ( po drodze mijając korty tenisowe) i już się widzi amfiteatr z takim białym, koślawym dachem
Awatar użytkownika
aga.mj

macie jakies znaki szczególne? :P jak Was poznam? ;-)

e: jakby co, bedzie jeszcze jedna osoba, (z grona) ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
ghost_ola

Post autor: ghost_ola »

hej, ja sie chetnie spotkam w centrum i pojadę z wami na bemowo. tylko, że wydaje mi się ze 16 w hali to troche za późno, skoro impreza zaczyna się o 17 na drugim koncu miasta... ja proponowałabym raczej 15.30 najpozniej i nie w hali głównej, bo ona jest duza i ciezko sie tam znalezc, tylko pod gitarą hard rock cafe przy złotych tarasach - jak wyjdziecie z dworca w strone złotych tarasów to od razu zauwazycie. napiszcie czy wam taka opcja odpowiada :) napisalam tez w watku o koncercie, wiec moze w ogole jakas wieksza ekipa MJPT sie uda zebrac.
Beyond these boundaries, he wanted to fly
In nature's scheme, never to die
http://mjtranslate.com
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

ioreta pisze: 1. Basia
2. Marta
3. Lena
4. Iza
(jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i proszę się dopisać)
Ja ciągle mam nadzieję, że Beata się wykręci z tej wystawy... :)

Nasze znaki szczególne?;> <myśli> Lena pewnie będzie miała Michaelowe okulary, Marta może założy koszulkę Michaelową (ja nie mam... ciekawe czemu?:P), ja mogę pozaklejać sobie palce plastrami, w Łodzi zawsze udawało się nam po plasterkach rozpoznać:)

Mnie się podoba pomysł spotkania się o 16 na Centralnym:) [EDIT: może faktycznie lepiej o 15:30 tam, gdzie napisała Ola?] Aga, zaraz Ci prześlę na PW nr do siebie (bo i tak znając życie będzie wesoło, zanim się znajdziemy:D)
Ktoś tam jeszcze z Poznania w wątku tym pisał, że chętnie by się do kogoś podłączył, myślę, że im nas będzie więcej tym lepiej!
Ja wejdę na forum dopiero w nocy, żeby wszystko przeczytać, więc proszę dalej umawiać się już za moimi plecami, zgadzam się na wszystko, co postanowicie:D

PS: Iza, myślę, że plan Wawy możemy kupić na miejscu, ale jak masz możliwość wydrukowania jakiejś mapki, to wydrukuj... A nuż zginiemy po drodze do kiosku?:D
Awatar użytkownika
Maharet

Post autor: Maharet »

Ja bym była jak najbardziej za pomysłem ghost_oli. :happy:
Tam każdy trafi i potem nie musiałybyśmy się martwić czy znajdziemy ten amfiteatr.
A może 15.00??????? Pod gitarą hard rock cafe.

A co do powrotu to ja sprawdziłam i autobus PKS (Białystok) jest 23.45. Kosztuje 24 zł. Pasuje idealnie moim zdaniem.

[Warszawa] WARSZAWA,D.K.,CENTRALNY -> 23:45
[Warszawa] Warszawa Zachodnia d.a. -> 23:55
[Warszawa] WARSZAWA, OKĘCIE -> 00:25

Gdzie najbliżej, najlepiej wsiąść drogie warszawskie MJówki?????

PS. Ja jeszcze mogę sprawdzić czy mój ojczulek podróżnik ma mape Warszawy, ale pewnie ma :knuje:
Ostatnio zmieniony sob, 19 wrz 2009, 17:59 przez Maharet, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aga.mj

moze byc pod gitarą, ale kurde, 15 to troche wczesnie, nie wiem czy się wyrobię :-/

btw czym tam jedziemy i wiadomo ile m/w nam to zajmie?
Obrazek
Awatar użytkownika
ghost_ola

Post autor: ghost_ola »

ok, czyli widzimy sie o 15.30 pod gitara :)
a co do waszego powrotu to radze pojechac z zachodniego - nie wiem co prawda jak tam komunikacja miejska z amfiteatru dojechac, ale w sumie jest sporo blizej z bemowa niz centralny. mozecie sobie sprawdzic dojazd na ztm.waw.pl - przystanek przy amfiteatrze nazywa sie 'raginisa', a ten przy zachodnim 'dworzec zachodni' ;)
Beyond these boundaries, he wanted to fly
In nature's scheme, never to die
http://mjtranslate.com
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Zakładając, że zdecydowałybyśmy się na Dworzec Zachodni, ponieważ jest najbliżej, to według strony, którą podała nam ghost_ola, musiałybyśmy o 23:08 wsiąść w autobus N42 na przyst. RAGINISA (kier. Dworzec Centralny) i o 23:16 wysiąść na przystanku CM. WOLSKI (10. przystanek). Tam o 23:24 wsiąść w 184 (kier. Szczęśliwice) i o 23:33 jesteśmy na przyst. DW. ZACHODNI (7. przystanek).

Mam nadzieję, że jakoś dotrzemy :smiech: Jeśli nie, to zawsze możemy się jakąś taksówką zabrać...
Obrazek
Awatar użytkownika
ioreta

No więc słuchajcie. Ja wracam (mówiłam, że się wcześniej urywam) z dworca zachodniego - odjazd pociągiem o 22.55-22.56. Pociąg jedzie w stronę Piotrkowa, po chamsku trochę omija Łódź, ale uwaga! uwaga! o godzinie 00.12 będzie w Koluszkach ("zaledwie" 30 km od Łodzi). Stamtąd odbiera mnie samochodem "taki jeden" (pewny człowiek, taksówkarz, znajomy, nie ma się czego bać). Mogę zabrać ze sobą 3 osoby oprócz mnie do Łodzi. W Łodzi byśmy byli ok. 1 w nocy.

Czy ktoś się na to pisze?
Wiem, że plan był wracać z Okęcia, no ale wiecie, chciałabym się jeszcze trochę przespać przed pracą. Sorry, że się tak wyłamuję. Dziewczyny, mówcie, kto chętny, a może wszystkie?

Beata, jak z wystawą? Jedziesz z nami?
ODPOWIEDZ