Płyta MJPT

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Którą piosenkę chciał(a)byś usłyszec na płycie, jako zaśpiewaną WSPÓLNIE przez wszystkich fanów biorących udział w projekcie?

Heal the world
102
27%
We are the world
181
48%
inną...
38
10%
jestem za stworzeniem zupełnie nowej, "naszej" piosenki dla Króla...
57
15%

Liczba głosów: 378

Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

Oczywiście mało kto będzie miał możliwość samemu połączyć sensownie wokal z muzyką, wiec tak w zasadzie czekamy na nagrania samych wokali (najlepiej kilka wersji).
Podkłady się stale robią, wiec dla tych, co jeszcze nie mają - cierpliwości... ;-)
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

NIE DOSTAŁAM JESZCZE wszystkich maili.
Ponawiam prośbę i czekam...
I'm so proud to say- I love You.
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Cieszę się, że terminy nas nie gonią, bo chciałabym abyśmy wszyscy potraktowali sprawę poważnie i dali z siebie to co najlepsze... A wtedy sądzę że będzie super :)
Bierzmy przykład ze Speechless i Chrisberna, ich prowadzenia całej sprawy, zapału i pracowitości :)
EDIT: To nie lizusostwo :szepcze:
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
iza89

Post autor: iza89 »

chrisbern pisze:Oczywiście mało kto będzie miał możliwość samemu połączyć sensownie wokal z muzyką, wiec tak w zasadzie czekamy na nagrania samych wokali (najlepiej kilka wersji).
Podkłady się stale robią, wiec dla tych, co jeszcze nie mają - cierpliwości... ;-)
A ja mam pytanie. Jeżeli ktoś będzie nagrywał w studio, to też musi sam wokal posłać czy już całość?
Obrazek
Awatar użytkownika
speechless26

iza89 pisze:
chrisbern pisze:Oczywiście mało kto będzie miał możliwość samemu połączyć sensownie wokal z muzyką, wiec tak w zasadzie czekamy na nagrania samych wokali (najlepiej kilka wersji).
A ja mam pytanie. Jeżeli ktoś będzie nagrywał w studio, to też musi sam wokal posłać czy już całość?
wtedy całosc :)
Awatar użytkownika
chrisbern

Ale niech koniecznie zachowa sobie plik z samym wokalem! Niech technik zgra na pendriva, czy płytę. Na wszelki wypadek, jakby trzeba bylo cos poprawiać :). Np. wielu techników ma tendencje do zbyt głośnego wokalu w stosunku do muzyki, wtedy trzeba będzie jeszcze raz złożyć razem.
Awatar użytkownika
chrisbern

W ten weekend zakończyłem "Blame it on the boogie" i prawie zakończyłem "One day in your life". Speechless, możesz dopisać do listy na 1 stronie :).

PS. OK. "One day in your life" gotowe i tym samym mam 27 coverów mojego autorstwa trwających razem 2 godziny i jedna minute :happy: Jeszcze ca. 6 i dzieło dokonane.
:mj:
Domi_27

Post autor: Domi_27 »

wiecie co? jesteście wspaniali :) ćwiczymy i ćwiczymy nasze will U be there; naprawdę fajnie być częścią tego projektu :)
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Ja na dniach powinienem już przesłać Privacy:) Ogólnie projekt jest zajefajny, tylko wiadomo, e płyta będzie musiał być darmowa jak ja całą nagramy ponieważ wykupienie licencji do nazwy "MJ" by nas duużo kosztowało, chyba że sie złożymy:P
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
speechless26

Mike pisze:Ja na dniach powinienem już przesłać Privacy:)
czekam z niecierpliwością :)
Mike pisze:Ogólnie projekt jest zajefajny, tylko wiadomo, e płyta będzie musiał być darmowa jak ja całą nagramy ponieważ wykupienie licencji do nazwy "MJ" by nas duużo kosztowało, chyba że sie złożymy:P
jakoś to załatwimy nenene Wiesz, nasz projekt jest, jakby nie patrzec, projektem "charytatywnym" :-) w tym sensie, że nie robimy tego dla zysków materialnych, ale w ten sposób bezinteresownie oddajemy hołd MJowi.
Dla takich akcji są korzystniejsze cenniki :P

Próbuję:)
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

Nagrywaliście już tą wspólną piosenkę w Białymstoku? Pamiętam, że mieliście się spotkać w jakiś weekend, a że ostatnio zaglądam tu coraz rzadziej, mam straszne zaległości i już nie wiem co i jak...
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
speechless26

anula__1994 pisze:Nagrywaliście już tą wspólną piosenkę w Białymstoku? Pamiętam, że mieliście się spotkać w jakiś weekend, a że ostatnio zaglądam tu coraz rzadziej, mam straszne zaległości i już nie wiem co i jak...
Nie, nie nagrywaliśmy.
Narazie czekam na piosenki solowe, czyli na covery.

Jednak proces idzie bardzo wolno.
O wspólnym nagraniu na pewno wszystkich poinformuję.

Ponawiam gorącą prośbę o maile, no i- jak idzie nagrywanie?
Awatar użytkownika
chrisbern

Jakbyście mieli jakieś pytania natury technicznej, to pytajcie śmiało Speechless i mnie. Pamiętajcie, ze jakby jakiś fragment stwarzał problemy, to możecie go nagrywać kilka razy z rzedu, a ja już to zmontuje do kupy. Moge np. wybrany fragment podkładu zapętlić i będziecie go mieli ileś tam razy z rzędu, jeżeli konieczne.
Awatar użytkownika
speechless26

anula__1994 pisze:a że ostatnio zaglądam tu coraz rzadziej, mam straszne zaległości i już nie wiem co i jak...

Własnie dlatego zachęcam do śledzenia wątku na bieżąco. Jak już zdecydowalismy w tym uczestniczyc, to chociaż wiedzmy, o co chodzi:)
Awatar użytkownika
chrisbern

Zakończyłem "Beautiful Girl" i mam zrobione "Little Susie" już do bridga (ale jeszcze bez obu wstępów) :happy:
ODPOWIEDZ