Kiedyś spokojnie ogarniałam to forum, byłam na bieżąco mimo że nie pisałam zbyt często czytałam wszystkie bieżące komentarze i te zamierzchłe również.
Teraz nie ukrywam że duża część postów jest przeze mnie nie przeczytana. Powody są dwa: ogromna ich ilość i mój brak czasu. Po odliczeniu czasu na pracę, dojazdy, obowiązki, tego wolnego pozostaje niewiele. Szczerze podziwiam wszystkich tych który muszą tu jeszcze sprzątać. Większość ma również pracę, obowiązki niektórzy rodzinę. A jednak poświęcają swój wolny czas żeby trzymać porządek.
Wraz z pojawieniem się setek nowych użytkowników, spadł poziom dyskusji. To fakt. Dobrze byłoby gdyby przed założeniem nowego wątku albo napisaniem posta nie na temat każdy zastanowił się, czy ma to sens.
Każdemu zdarza się odejście od tematu, takie "zboczenia" tematów mogą być pewnym urozmaiceniem i ożywieniem atmosfery, ale jeśli ich ilość zaczyna zdecydowanie przeważać nad tematyką postu to już nie jest tak fajnie i mamy jeden wielki bełkot.
Co do propozycji jakie tu padły:
akaagnes pisze:osobna galeria
Jak najbardziej jestem ZA.
Galeria powinna być oddzielnym działem na MJPT. Nie wydaje m się że stworzenie kilku wątków sprawi że forum będzie mniej przejrzyste wręcz przeciwnie stanie się bardziej czytelne. Bo obecnie w jednym temacie mamy i mydło i powidło.
akaagnes pisze:ew.komentarze
Jeśli chodzi o komentarze, nie mam nic przeciwko, byleby tylko nie było to w stylu” oh, ah, jaki on piękny" (jeśli tak to jestem przeciw) , itp. ale raczej jakieś merytoryczne spostrzeżenia czy uwagi.
Speed Demon pisze:- nie można zakładać tematów absolutnie nie związanych z forum. Tzn. niech zostaną quizy, tematy o filmach i innych muzykach, ale już tematy takie jak Idealny facet/kobieta, Polscy siatkarze Mistrzami Europy!!!!! czy Poznam chłopaka - powinny znikać, zanim pojawi się w nich jakikolwiek post z odpowiedzią
A nie lepiej byłoby podzielić dział " Pogaduszki nie o Michaelu" na "Muzyka innych wykonawców" i "Rozmowy luźne". Byłoby bardziej parzyście. Osobiście nie mam nic przeciwko dyskusjom na tematy różne. Jeśli kogoś interesuje piłka nożna. siatkówka, ezoteryka czy nawet moda
i potrafi o tym sensownie pisać mnie to nie przeszkadza.
akaagnes pisze:tematy tabloidowe nawet
To jak wejście z deszczuj pod rynnę. Nie róbmy sobie tego.
akaagnes pisze:wątek nowych moderatorów i zwiększenia ich liczby
Mocno zdziwiłam się rezygnacją Mandeya. Co do nowych moderatorów może Tancerz, może Zu?
akaagnes pisze:Zestaw pytań na temat Michaela
Pomysł nie jest całkiem zły, ale chyba nie ma większego sensu.
Mnie nie chodzi o blokowanie dostępu dla użytkowników z małą wiedzą, a wyrażenie żalu, że tak wielu z dużą wiedzą odeszło, lub się nie udziela.