You Are Not Alone

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

anialim

Post by anialim »

Od rana kręcę się koło tego tematu... w końcu nie wytrzymuje -> piszę;)
Co tam, że R.Kelly napisał tę piosenkę - bez głosu MJa nie byłaby taka, jaka jest... tzn. magiczna, śpiewana z takim uczuciem... ahh
Może trochę słodka... ale nie przesadzona. Pamiętam, jak laaata temu przez tygodnie na 1szym miejscu w "30 ton" była, a ja zacierałam rączki "ha, to wam Majkel znów pokazał jak się śpiewa" ;)
A teledysk... fajny jest, co chcecie? nenene
Co do fryzury MJa... w którejś gazecie wtedy był poradnik "Jak mieć fryzurę MJa" - oczywiście wycięłam i z tym świstkiem z mojej wsi specjalnie do Krakowa pojechałam, gdzie w salonie fryzjerskim panie i pan nade mną przez ponad godzinę pracowali... i co? do tej pory to moja najdroższa wizyta u fryzjera... a i tak jak MJ nie wyglądałam glupija
Ah, fajne było takie dawne fanowanie... Teraz "another day has gone, I'm still all alone" wybitnie smutno brzmi :surrender:
Speed Demon

Post by Speed Demon »

R. Kelly nie napisał tego utworu, tylko go splagiatował. Teledysk jest chyba jedynym teledyskiem MJa, którego po prostu nie lubię - całkowicie bez pomysłu, nie umiałbym odpowiedzieć na pytanie "co jest w teledysku do YANA?"
martina

Post by martina »

Speed Demon wrote:R. Kelly nie napisał tego utworu, tylko go splagiatował. Teledysk jest chyba jedynym teledyskiem MJa, którego po prostu nie lubię - całkowicie bez pomysłu, nie umiałbym odpowiedzieć na pytanie "co jest w teledysku do YANA?"
Jak to splagiatował? Mozesz wyjasnic, bo nie bardzo rozumiem..

Co do teledysku, ja rowniez go nie lubie, jak dla mnie zbyt mdly, a Mj wyglada w nim bardziej jak maly chlopczyk niz dorosły mezczyzna ;/ wybitnie nie pasuje mi ten teledysk jakos ;/ na tle innych teledyskow wg mnie najsłabszy. No ale cale szczescie teledyski sa tylko dodatkiem do piosenek a nie glowna trescia :)
Image
Speed Demon

Post by Speed Demon »

loveyoumore

Post by loveyoumore »

Hmmm, zjednej strony lubie ta piosenke ze wzgledu na wokal Michaela - boski ! Z drugiej drazni mnie to przeslodzenie o ktorym ktos juz pisal.
Teledysku nie lubie, nie podoba mi sie.
Choc juz image Michaela bardzo, bardzo mi sie podoba ;-)

Undecided pozdrawia :-)
Promise me we'll always be
Walking the world together
Hand in hand where dreams never end
My star secret friend and me
Talitha

Post by Talitha »

Czy ja wiem? Dla mnie ta piosenka jest przeciętna, a wideo też słodkie jak wata cukrowa.
To takie wymuszone i przesadzone... może dlatego, że Michael nie napisał słów do tej piosenki.
Za mało wibrującej głębi w porównaniu z innymi piosenkami.
You Are Not Alone jest zaśpiewane "płasko", a poza tym poprawnie :-/
To moje zdanie...
Last edited by Talitha on Fri, 18 Sep 2009, 20:53, edited 1 time in total.
dk997

Post by dk997 »

Właśnie leci radiu.
Powiem tak: to dzięki tej piosence zaczęłam odkrywać Michaela. Gdy odszedł słuchałam tego non stop. zaprogramowałam sobie "repeat" i ryczałam jak głupia. Zresztą do tej pory mam ochotę wyć jak jest moment który już tu był wspomniany.

Teledysk jak teledysk. Nigdy nie lubiłam patrzeć. Wolę słuchawki na uszy.

A czy był plagiatem czy nie, kto to napisał itd. nie interesuje mnie. Ważne że Michael stworzył bardzo romantyczny nastrój swoim glosem, a ja mogę marzyć że to ja jestem szczęściarą na koncercie przy drugiej zwrotce...

You are not alone... Już nie...
Przepraszam że tak późno...
JoannaTempest

Post by JoannaTempest »

Szczerze to ja nie przepadam ani za teledyskiem, ani za piosenką. Jest to jedna z niewielu której nie lubię :)
I proszę nie bijcie :D
Jest "przesłodzona".
angelamw

Post by angelamw »

ogólnie lubię tę piosenkę, trochę nie przepadam za teledyskiem... ale ogólnie fajna jest, słucham jej wtedy kiedy jest mi na prawdę ciężko....
Image
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
rusałka

Post by rusałka »

Piosenka ta jest bardzo spokojna, wręcz uspokajająca, no i romantyczna ;-) gdy puszczam ją z płyty to uwielbiam ją. Ale teledysk, niestety nie przypadł mi do gustu.
Locked