Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Damianos60 pisze:edit. teraz dopiero zobaczyłam "false live version"
ale musze oprzynzac ze wersja kapitalna ;D
nie śpiewał nigdy jak masz to live to daj na YT
edytowałam podajac ze to jest "false live version"
czyli wersja z dogranymi brawami itd.
Pank: łączymy posty, nie cytujemy wszystkiego jak leci, żeby dopisać kilka słów, instalujemy Firefoxa z wbudowanym modułem sprawdzającym pisownię. To proste jest, naprawdę.
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Może i Francuzi się śmieją, choć u moich francuskich znajomych I just can't stop loving you w ich ojczystym języku nie wywołuje ironicznych reakcji. Na moje ucho romanisty Michael dobrze sobie radzi. Lepiej, niż na przykład Sting śpiewający La belle dame sans regrets na płycie Mercury falling. Najlepszy we francuskim z anglojęzycznych artystów jest Brian Molko z Placebo.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono www.forumgim6.cba.pl
Chciałabym zapytać czy ktoś z was orientuje się dokładniej w którym roku był pokazywany "Moonwalker" w TVP1? Chodzi mi o początek lat 90. - przedział 91-92.
Czytałam w necie oficjalny wywiad z fanem MJ, który twierdził, że film był emitowany przez telewizję publiczną w 1991 roku. Tylko raz?
- chcę wiedzieć kiedy dokładnie to było, bo to ważna dla mnie data.
Pamiętam tę emisję. To był rok 1991, prawda.
I pamiętam to tłumaczenie polskie.
Leci Dirty Diana... a nasi przetłumaczyli... Cwana Diana.
Po latach śmiać mi się chce z tego.
1991 sto procent przed premierą albumu Dangerous. I tylko tę jedyną emisję pamiętam w TVP1.
To była sobota po wiadomościach. Wykąpany siedziałem z herbatką w ręku.
Dziękuję Mandey, nawet nie wiesz jak się cieszę, że utwierdziłeś mnie w tej wiedzy.
To dla mnie bardzo ważne, ponieważ to tamta emisja sprawiła, że zaczęłam uwielbiać Michaela, to była jakaś magia dla takiego dzieciaka. Cwana Diana - nie przypominam sobie, w ogóle wszystko to jakby w slajdach, urywki scen z tamtego czasu.
Pamiętam, że bardzo płakałam jak Michael poleciał do nieba, moja mama do dziś się z tego nabija
wybaczcie, że tutaj zadam to głupie pytanie, ale nie wiem gdzie ;) :
tylko na angielskiej wikipedii trasy koncertowe michaela maja wlasne pozycje, a chcialam dokladny spis wszystkich koncertów z każdej trasy.. tylko nie wiem co oznacza 'first leg' i 'second leg'.. znaczy, po prostu nie rozumiem dlaczego koncerty sa tak podzielone..
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
dziękuje za odpowiedz :)
faktycznie, masz rację, sorry może za szybko zadałam pytanie, ale wolałam sie na 100% upewnić, bo z moim angielskim mogłam coś źle zrozumieć.
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
If You Don't Love Me jest niewydaną piosenką, wyciekła do internetu i po prostu została rozchwytana przez fanów Nie ma jej na żadnej składance czy płycie, bynajmniej nie ma jej na "The Ultimate Collection".
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.