Uprawiacie sporty?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
natasha007

Post autor: natasha007 »

Ja od siedmiu? Czy już nawet ośmiu lat trenuję pływanie. Jednak jak każdy sportowiec, doszłam do etapu gdzie 'przegrana' wkrada sie w twoją psychike i coraz mniej ci sił i ambicji... na treningach sie obijasz, wolisz pogadać sobie przez dwie godziny w saunie niż wydusić pare kilometrów.
No, ale dobra, zmotywowałam się, od wrzesnia basen wkracza do łask. Z zawodami gorzej ;P
Dangerous_Dominika pisze:ja kiedys trenowałam pływanie..ale przez to ze zaczęłam chorowac musiałam zrezygnowac...
Ja mam chore zatoki i z nerkami nie teges ;D Wierze w swoje możliwości i zdaje sobie sprawe ile ludzi rzuciło pływanie przez choroby.
Bo samo pływanie w sobie nie wydaje sie kontuzyjne, jednak tego nie moga powiedziec zawodowi żabkaże... i ich biedne kolana xdd

Poza tym - narty, od czasu do czasu jogging, raz w tygodniu siłownia i rekreacyjny tenis
Awatar użytkownika
annie_30

Post autor: annie_30 »

Nidy nie trenowałam sportu w klubach, ale towarzyszył mi od dziecka.
Chociażby taki rower- w cieplejsze dni robie wypad z rodzinką w teren i kręcimy się po jakiś wertepach.
Zimą w weekendy jeżdżę na narty. Jeździłam też na snowboardzie, ale nie dorobiłam się własnej deski. Poza tym rodzice jeżdża na nartach i twierdzą że są za starzy na snowboard (boja się że się połamią), więc soldarnie zostałam przy nartach. Jak mam mniej czasu to wyskakuje na łyżwy (w Wałbrzychu nie ma lodowiska więc taki wypad tez jest wymagajacy)
3 lata jeździłam konno z koleżankami. 3 lata grałam w tenisa ziemnego. W tenisa stołowego zresztą tez grywam.
Jak każdy pływam ( kiedyś chodziłam an basen kilka razy w tygodni-miałam wykupione 3 miesięczne karnety).
OO a w wakacje robie zaopatrzenie, więc starcza mi to za siłownię- mam naprawde niezły biceps.
Jak jestem z kuzynkami to biegamy.

Sporty to takie moje urozmaicenie w życiu- traktuje je troszkę jako odskocznie od codzienności.
Jak narazie nie nabawiłam się zbyt wielu kontuzji. Chociaż 3 razy o mało co sie nie zabiłam- zawsze kończyło się na potłuczeniach. Tylko kolana trochę dokuczają- ale, z doswiadczenia powiem, że o wiele gorzej jest jak się zrobi przerwę lub zmniejsza intensywnośc ruchu.
baśka_MJ4ever

Post autor: baśka_MJ4ever »

Ha! to teraz ja:)

taniec:
*'nowoczesny'2001-2003 2 razy w tygodniu po godzince:)
*towarzyski- coś koło roku sie w to bawiłam xD
Pływanie:20i00-teraz raz w tygodniu, kazdy piątek (w wakacje wiadmo dużo częściej ;) )
Bieganie:od maja 2008(tatuś maratończyk dziecko do tego przekonał xD) ale jakos bardzo mnie to nie bawi
windsurfing: wakacyjnie-okazyjnie ale bardo lubie
narty, łyżwy...sezonowo-wiadomix ale też lubie:)

ogólnie bez ruchu cięzko xD najczęściej tańcze mimo ze juz daaaaaaawno nie trenuje nadal to kocham...to takie piekne uczucie kiedy muzyka przenika przez Ciebie, wstepuje i...pozwalasz jej na to by rządziła twoim ciałem...by decydowała o każdym nastepnym ruchu, by przejęła nad tobą kontrole... eh, ponosło mnie roche ale...taka prawda
nenene
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me

They say I'm goin' crazy...
natasha007

Post autor: natasha007 »

Jeżeli bym już miała tańczyć to tylko i wyłacznie nauka, a nie coś zawodowego ;) tylko zeby nie wyjśc na kretynkę na weselu ;D
Awatar użytkownika
Maria Krystyna

Post autor: Maria Krystyna »

Ja sport uprawiam głównie dla podtrzymania formy. Głównie robię brzuszki, jakaś gimnastyka. Poza tym w roku szkolnym 3x w tygodniu wf. Kiedyś namiętnie skakałam na skakance sportowej.
Jeśli nie możesz czegoś zmienić, musisz to znieść.
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

a ja przez 7 lat trenowalam akrobatykę sportową. Zrezygnowalam dla teatru - przez 2 lata należalam do Grupy Teatralnej. A teraz przez 3 lata nic nie robię. Czasami poćwiczę, pojeżdżę na rowerze i tyle...
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
Awatar użytkownika
Dunk

Post autor: Dunk »

Ja od 3 lat trenuję siatkówkę , lubię też tańczyć .
Na razie nie wyobrażam sobie życia bez sportu ;)
:mj:
Obrazek
Ojka

Post autor: Ojka »

Ja nigdzie nie trenuję, ale UWIELBIAM biegać.

Mam w-f w szkole, a teraz mamy nowego nauczyciela( widać, że się za nas weźmie ostro, już się nie mogę doczekać, aż się rozkręci nenene )
Oprócz tego lubię koszykówkę i siatkówkę, ale podwórkową, żadna ze mnie profesjonalistka ;-)

W domu ciągle skaczę, nie mogę usiedzieć w miejscu, kilka dni temu zaczęłam kręcić hula- hoop. To strasznie wciąga!!
Awatar użytkownika
alouuu

Post autor: alouuu »

Ja tańczę 10 czy 9 rok. pierwsze 4 lata poświęciłam tańcu towarzyskiemu - Alfa Astra Stargard ;]. po czym stwierdziłam ze to nie jest to. teraz więc jestm w zespole Gest. tanczę np: street jazz, modern jazz, underground, new style, moze jeszcze troszkę hause'u ( ale ogolnie taniec współczesny ;]). jestem strasznie zadowolona. jezdzę z zespołem po całej Polsce, na roznych przeglądach zdobywam głowne nagrody (nie chwaląc się) jest super! :dance: :dance: :dance:
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Cóż, ja nic nie trenuję ale lubię grać w ręczną:) czasem pojadę na jakieś zawody między szkolne i tyle, ale radochą mam niezłą ;-)
Obrazek
Magican Lipton

Post autor: Magican Lipton »

Ja aktualnie trenuję siatkówkę już 4 rok:))
Awatar użytkownika
alouuu

Post autor: alouuu »

mam prosbe. jesli jest ktos ze Szczecina lub ze Stargardu Szczecinskiego, obraca sie w środowisku tancerzy i dowie się o jakichs warsztatach, to czy mogłby mnie powiadomić? najlepiej wiadomością prywatną. z gory ogromne dzięki :-)
Talitha

Post autor: Talitha »

Kiedyś taniec towarzyski - 5 lat.
Dziś sporty dowolne - gimnastyka domowa i bieg podwórkowy :-]
Ulina

Post autor: Ulina »

A ja jeżdżę konno ponad 7 lat i tańczę czasami hip-hop ale rzadko ;p nenene
Została piękna muzyka, która tyle wniosła w nasze życie i pamięć. Michael żyje w naszych szafach !!!
Awatar użytkownika
ewadesa

Post autor: ewadesa »

a ja jeżdżę konno od 28 lat i nawet ludzi trenuję hehehehe nenene
Michael Jackson jest Bogiem , muzyka nałogiem , pop zabawą a moonwalk podstawą ! :D
ODPOWIEDZ