Nowa strona MJPT

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Majkel
Site Admin

Nowa strona MJPT

Post by Majkel »

Witajcie! :mj:

Czas najwyższy nadszedł już w sumie dawno temu, ale możliwości czasowe były średnie.

W tym okresie prezentów, cieszę się, iż możecie otrzymać prezent w postaci naszej nowej strony. To nie tylko nowy wygląd, wszystko będzie przewrócone do góry nogami na naszej stronie :-)
Nowe nadchodzi: Michael Jackson Polish Team

Aktualnie to taka trochę namiastka, ale stwierdziłem, że warto już ją umieścić, bo stara wersja strony uległa "destrukcji" przy przenoszeniu na nowy serwer jakiś czas temu, a szkoda wkładać energię i czas w reanimowanie starej strony - lepiej skupić się na nowej.
Tym sposobem od dziś z dnia na dzień będą się pojawiać treści w kolejnych działach, treści nie tylko stare, ale i nowe, a ta część strony będzie już w pełni dostępna.

Nowy wygląd strony, cały design, zawdzięczamy Siadeh_.
Część techniczna - ja się z nią męczyłem i męczę.
W tym miejscu pragnę podziękować naszej Mjówczej Matce :wariat:

Od strony technicznej - strona została wykonana wedle obowiązujących standardów i wytycznych w tworzeniu stron www. Została przestestowana w 3 najpopularniejszych przeglądarkach: Internet Explorer, FireFox i Opera. Zostały dołożone wszelkie starania ażeby w każdej z nich strona wyglądała identycznie, ale nie było to możliwe, zatem są minimalne różnice w wyglądzie, jednak nie zmniejszają one w żaden sposób dostępności strony i nie powinno być żadnych problemów w żadnej z przeglądarek. W razie problemów proszę o informację.

Jeśli pragniesz się podzielić swoimi uwagami, spostrzeżeniami, pomysłami, wszelką krytyką, masz pytania... zapraszamy do dyskusji w tym wątku!

Pozdrawiam! :macha: :dance:
...
MJowitek

Post by MJowitek »

O żesz w mordę! Jaki wypas!

No podoba mi się, podoba, nie powiem.

Aghrrrr, aż nie wiem co pisać, bo mi sie palce plączą z wrażenia. Rafał, przy najbliższym spotkaniu Cię mocno uściskam :party:

MJowitek Szczęśliwy
Dav20

Post by Dav20 »

No naprawde fajnie wyszlo ....... podoba mi sie bardzo..... :)
Image
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

cieszę się z takiej reakcji, ale podkreślam, że to co teraz jest to taki zarys wyglądu trochę, najciekawsze będzuie to co szykuję niespodzianki, będę się starać by były do nowego roku.

Pozdrawiam!
...
żaba

Post by żaba »

Wchodze sobie dziś na stronke i patrze..... :-o ooo to chyba nie ta strona.....a nie jednak ta :happy: ..........Super!!!!!
Bardzo mi sie podoba!!!! :-)
Niech Wasze serca pozostaną otwarte!!!
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

projekt graficzny zawdzięczamy chwilowo nieobecnej Siadeh_! japrosic
...
MJowitek

Post by MJowitek »

A mnie najbardziej cieszy, że znów możemy wstawiać newsy na strone główną!
Powklejałam już wszystkie zaległe od czasów MJowiska. Boższ, co to za katastrofa była, wszystkie nam wtedy przepadły. Ale nadszedł nowy czas, nowa era.

Dear NewsTeam...

It's a game time! :happy:
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

MJowitek wrote:Boższ, co to za katastrofa była, wszystkie nam wtedy przepadły. Ale nadszedł nowy czas, nowa era.
teraz już nic nie zginie, średnio co 3 dni robię kopię bazy danych, a wtedy newsy nie były na bazie danych oparte a na zwykłym pliku, teraz hurtowo jak robię kopię bazy danych to wszystkieg o -forum, newsy i inne sprawy, które będą.
...
Invincible

Post by Invincible »

Bardzo bardzo bardzo mi się podoba nowa grafika jest naprawdę ekstra elegancka i bardzo ciekawa. Gratuluję twórcom czy też twórcy. Naprawdę super ekstra. Aż mi się miło zrobiło jak zobaczyłam coś takie fajne. :)
Image
dariodavis

Post by dariodavis »

Mnie szata graficzna podoba się średnio. Uważam, że od strony która otrzymała znak MJJ Source powinniśmy wymagać troszkę więcej. Duży plus za zgodność z przeglądarkami (ja osobiście borykam się z tym do dnia dzisiejszego). Pragnę zaznaczyć, że swoją opinią nie mam na celu nikogo urazić (jest to tylko i wyłącznie moje zdanie). Powodzenia w dalszym rozwijaniu nowej szaty...
Pank

Post by Pank »

Mówi się, że nie powinno oceniać się nieskończonej pracy...

Mam nadzieję, że tła się zmienią - ciemne, z gniecionym papierem jest potwornie schematyczne, a te z Michaelem z sesji do "Invincible" powoduje, że tekst jest niespecjalnie czytelny :]

A jak pojawi się treść, dojdą poprawki...
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

dariodavis wrote:Mnie szata graficzna podoba się średnio. Uważam, że od strony która otrzymała znak MJJ Source powinniśmy wymagać troszkę więcej. Duży plus za zgodność z przeglądarkami (ja osobiście borykam się z tym do dnia dzisiejszego). Pragnę zaznaczyć, że swoją opinią nie mam na celu nikogo urazić (jest to tylko i wyłącznie moje zdanie). Powodzenia w dalszym rozwijaniu nowej szaty...
dziękuję za wypowiedź

tak, zgodność z przeglądarkami to spory problem techniczny

w obecnych planach nowa szata aż tak jakoś szczególnie nie ma być już rozwijana, ale zawsze będzie można coś pomyśleć - przy stworzeniu strony na zewnętrznym pliku styli późniejsze zmiany to jedynie stworzenie nowego pliku css, w nim też siedzi właściwie całe szata graficzna, nie w kodzie html.
Pank wrote:Mam nadzieję, że tła się zmienią - ciemne, z gniecionym papierem jest potwornie schematyczne, a te z Michaelem z sesji do "Invincible" powoduje, że tekst jest niespecjalnie czytelny :]
Idea graficzna, projekt - dzieło Siadeh_ - najlepiej jak ona wypowie się w tej kwestii. Mnie też jakoś specjalnie nie zachwyca to tło, ale nie uważam by było złe, co do czytelności tekstu - może i racja. Ale jak wiesz Pank - podmienić plik tła graficznego to pikuś :) Pomyśli się, ale nie chcę ingerować w myśl graficzną Siadeh - zatem tu nie będę wprowadzać bez jej aprobaty zmian.
Pank wrote:A jak pojawi się treść, dojdą poprawki...
no jakoś trzeba ustalić tą kolejność :wariat:
...
bigboy177

Post by bigboy177 »

Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie... :)

Nie chcę oczywiście nikogo obrażać itd. ale nowa szata graficzna nie bardzo mi się podoba i wobec tego mam kilka uwag... :)

1. Menu główne strasznie amatorskie... Można zrobić podmieniane pliki graficzne zamiast poszerzania linków, albo zrealizować całe menu inaczej... Teraz jest nie teges...

2. Menu znajdujące się na górze... mało czytelne, napisy kiepskiej jakości itd.

3. Logo w sumie OK... ale napis MJ Polish Team wygląda jak wyciągnięty ze śmieci... (może takie było zamierzenie, ale średnio to wygląda)

4. W centralnej części strony mam poziome i pionowe rolki... które skutecznie szpecą stronę...

5. Tło można przecierpieć, choć jak napisał Pank, treść malo widoczna...

To chyba na tyle... Jeszcze raz sorry, jeśli kogoś uraziłem... wyrażam jedynie swoje zdanie... :)

Nowa stronka zdecydowanie lepsza od poprzedniej wersji... ale niestety sporo rzeczy wygląda źle...
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

bigboy177 wrote:4. W centralnej części strony mam poziome i pionowe rolki... które skutecznie szpecą stronę...
mówisz o paskach przewijania we właściwej części z treścią?
jeśli powiesz mi jak je usunąć to bomba, bo na stan mojej wiedzy to się nie da :\
...
SylwuniA

Post by SylwuniA »

Bardzo gratuluje bardzo mi sie podoba
Dziekujemy bardzoooo japrosic
ImageImageImage
Post Reply