Konkurs piosenki zagranicznej! Pomóżciew doborze piosenki MJ
Konkurs piosenki zagranicznej! Pomóżciew doborze piosenki MJ
Witam was! Otóż sprawa wygląda tak. Mam jakiś tam głos więc zgłosiłam się do konkursu śpiewania piosenki zagranicznej. Wybrana piosenka ma być hitem na rynku fonograficznym. Z racji, że kocham MJ wybrałam jego. Mam do rozpatrzenia 3 piosenki:
- The Way You Make Me Feel
- You Are Not Alone
- Earth Song
Wszystkie piosenki były hitami. Oczywiście znam je perfekcyjnie. W konkursie brane jest pod uwagę oczywiście wykonanie, ale nie tylko. Chodzi o interpretację. Szoł tak zwany Więc jeżeli wybiorę " TWYMMF" oczywiście przebieram się za MJ i gonię za "baby with high-heels"
I tu jest moja prośba. Jeśli wybiorę którąś z pozostałych piosenek to jaka iscenizacja, bo nudno będzie jeśli będę po prostu stała i śpiewała. Chcę zrobić szoł! Proszę pomożcie.
- The Way You Make Me Feel
- You Are Not Alone
- Earth Song
Wszystkie piosenki były hitami. Oczywiście znam je perfekcyjnie. W konkursie brane jest pod uwagę oczywiście wykonanie, ale nie tylko. Chodzi o interpretację. Szoł tak zwany Więc jeżeli wybiorę " TWYMMF" oczywiście przebieram się za MJ i gonię za "baby with high-heels"
I tu jest moja prośba. Jeśli wybiorę którąś z pozostałych piosenek to jaka iscenizacja, bo nudno będzie jeśli będę po prostu stała i śpiewała. Chcę zrobić szoł! Proszę pomożcie.

- invincible_girl ;)
wybierz ES i udawaj, że zbierasz ziemię z podłogi (jak na teledysku) i włóż w to duszę.. w sensie, ubierz się w takie podarte ubrania itp., ale do tego udawaj, że płaczesz i zegnij kolana np. przy "did U ever stop to notice" i tak patrz na jury... jak bym miała szczęście brać udział w takim konkursie, to bym na pewno to wybrała... ale tu też przeważa mój głos (w sensie barwa) 

Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Tak, Earth Song to chyba najlepszy pomysł..
Ale wszystko zależy jeszcze od tego, jaką masz barwę głosu. Bo jeżeli faktycznie chcesz wybrać TWYMMF, to musisz się zastanowić czy sobie poradzisz z tym. Tutaj potrzebny jest taki bardziej mocny głos. Nie, że się wymądrzam, ale tak po prostu mi się wydaje.
W TWYMMF mogłabyś zrobić show, ale jeśli wybierzesz Earth Song i zaśpiewasz to z sercem tak, że poruszy to jury, to masz większe szanse na wygraną.
Powodzenia życzę
Ale wszystko zależy jeszcze od tego, jaką masz barwę głosu. Bo jeżeli faktycznie chcesz wybrać TWYMMF, to musisz się zastanowić czy sobie poradzisz z tym. Tutaj potrzebny jest taki bardziej mocny głos. Nie, że się wymądrzam, ale tak po prostu mi się wydaje.
W TWYMMF mogłabyś zrobić show, ale jeśli wybierzesz Earth Song i zaśpiewasz to z sercem tak, że poruszy to jury, to masz większe szanse na wygraną.
Powodzenia życzę

Jeśli ja tutaj na cokolwiek mogę się przydać, to radziła bym Ci TWYMMF. Michael potrafił zrobić świetne show, pokaż że masz coś 'z Niego' i daj czadu:D Earth Song-owszem, piosenka z przesłaniem, jednak pomyśl co jeśli jury nie wezmą pod uwagę tekstu..? Poza tym sądzę, że takie szybsze piosenki lepiej się słucha siedząc na widowni. Tak, wiem wiem, że żaden utwór Michaela nie jest nudny ale coponiektórzy nie znają dokładnie Jego piosenek więc dla nich mogą być to męki.
Oglądnij kilka koncerów, może akurat któryś Cię zainspiruje?:D Pamiętaj tylko, że ABSOLUTNIE nie możesz stać w miejscu i się nie ruszać. Masz latać po scenie jak to ujełaś za "baby with high-heels" :D
Oglądnij kilka koncerów, może akurat któryś Cię zainspiruje?:D Pamiętaj tylko, że ABSOLUTNIE nie możesz stać w miejscu i się nie ruszać. Masz latać po scenie jak to ujełaś za "baby with high-heels" :D
Dlaczego ma udawać? Może dałoby się zorganizować prawdziwą ziemię...invincible_girl ;) pisze:wybierz ES i udawaj, że zbierasz ziemię z podłogi (jak na teledysku) i włóż w to duszę.. w sensie, ubierz się w takie podarte ubrania itp., ale do tego udawaj, że płaczesz i zegnij kolana np. przy "did U ever stop to notice" i tak patrz na jury... jak bym miała szczęście brać udział w takim konkursie, to bym na pewno to wybrała... ale tu też przeważa mój głos (w sensie barwa)

Moim skromnym zdaniem, skoro to konkurs śpiewania, to mimo wszystko interpretacja piosenki jest najważniejsza, show to tylko dodatek 
Wydaje mi się, że Earth Song jednak, chyba wokalnie możesz się bardziej popisać - interpretacją, uczuciem jakie możesz włożyć w jej wykonanie... Prosto w serca jurorów! I przesłanie jakie dodatkowo! A i oprawę jakąś też można do tego wymyślić, tak jak pisały dziewczyny, odpowiedni strój, gesty.
Powodzenia życzę!!

Wydaje mi się, że Earth Song jednak, chyba wokalnie możesz się bardziej popisać - interpretacją, uczuciem jakie możesz włożyć w jej wykonanie... Prosto w serca jurorów! I przesłanie jakie dodatkowo! A i oprawę jakąś też można do tego wymyślić, tak jak pisały dziewczyny, odpowiedni strój, gesty.
Powodzenia życzę!!

I Need You
God I Need You
I Love You So Much...
God I Need You
I Love You So Much...
Wybrałam TWYMMF. Właśnie wróciłam z karaoke. Powiedziałam Panom prowadzącym o konkursie i czy się nadaje z tą piosenką. Powiedzieli, że bezapelacyjnie i zapraszają mnie na dalsze karaoke Michaelowe na żywo, przy muzyce, z dobrym nagłośnieniem i mikrofonem piosenka wychodzi znakomicie! Brawa wielkie dostałam
głupio mi tak mówić, ale naprawdę jestem z siebie zadowolona! nagrania niestety nie mam bo koleżanka fotograf/kamerzysta zachorowała, ale obiecuję, że w przyszłym tygodniu pokażę wam nagranie, chociaż wiadomo, że to i tak nie to samo co na żywo. Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić was wszystkich 30 października do Pasłęka!

- wiśnia1994
Zaśpiewałabym "Earth song". Przepiękne przesłanie, rzeczywiście możesz zrobić tak, jak radzi invicible_girl ;)
Możesz tutaj zrobić wszystko, co zechcesz. Śpiewaj z sercem, na koniec możesz się położyć, upaść, płakać, najlepiej płacz do mikrofonu. Ach, ja też chcę ładnie śpieeewać! ;( XD
Trzymam kciuki, powodzenia!
Możesz tutaj zrobić wszystko, co zechcesz. Śpiewaj z sercem, na koniec możesz się położyć, upaść, płakać, najlepiej płacz do mikrofonu. Ach, ja też chcę ładnie śpieeewać! ;( XD
Trzymam kciuki, powodzenia!

Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
- MJ4everify
Jak dla mnie wszelkie próby wykonania przez kogoś innego jak Michael Earth Song to kaleczenie tego wspaniałego utworu. Po prostu nie akceptuje innych wykonań, no chyba że ktoś by mnie zachwycił. Dlatego również doradzam coś innego 

Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.