This Is It - singiel (2009) [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Ale u nas i tak miało się zacząć o 6 czy ja się mylę...
U mnie nic nie idzie...
ObrazekObrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

...
Ostatnio zmieniony czw, 02 wrz 2010, 8:28 przez Talitha, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

Słucham już w kółko...
To straszne uczucie, kiedy słucham jej i wiem, że Michaela już nie ma. :surrender: Nie ma radosnego oczekiwania, ale miesza się to z bólem.
Co do piosenki. Ten głos mnie uwodzi. Stary, dobry Michael.
Jeśli nagrywał do w tym roku - jestem pod wrażeniem.
Na razie tylko tyle mogę powiedzieć.
Ten początek "one, two, three...", to pstrykanie palcami, this is it i długo nic...
Cieszę się, że ten utwór jest taki, a nie inny.
Ostatnio zmieniony pn, 12 paź 2009, 6:14 przez Annie Jackson, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

Utwór kompletny, że tak powiem. Nie sposób uwolnić się od tej melodii. Niezależnie od tego, kiedy w końcu piosenka została nagrana, brzmi świeżo, lekko i pozytywnie. Jej nastrój poprawia samopoczucie. Jest w niej magia. Chyba takiego utworu nam teraz było trzeba. Do słuchania w kółko.
Spodziewałam się czegoś innego, szybkiego, ale cięszę się, że brzmi to właśnie tak. Czekając i wreszcie wysłuchując całości czułam się, jak dziecko w Boże Narodzenie :)
Ostatnio zmieniony pn, 12 paź 2009, 6:39 przez Solange, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

Szczerze mówiąc... Po wysłuchaniu całości dla mnie najlepsze są te pierwsze 42 sekundy glupija I to one mnie zakręcają :mj:
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

Piękna, dopracowana, perfekcyjna...Magiczna.
Wspaniały głos...jak zawsze. Początek...Aż serce mi na chwilkę zamarło.
Słucham jej i słucham...
Cały czas będę ją słyszała w głowie...
Jak jej słucham, to na przemian cieszę się, a potem jest mi smutno...

Jeszcze raz i idę się edukować;) A potem posłucham sobie jeszcze raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Wspaniała, naprawdę mi się podoba. Już od momentu wysłuchania dema. Dla mnie piosenka nie musi być jakaś "szybka" itd. Michael miał 50 lat i właśnie tak sobie wyobrażam jego geniusz. Stoi na scenie i śpiewa piękną piosenkę: This Is It!
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

chyba raczej MJ nie chcial wydac tej piosenki, ale na zakonczenie filmu TII sie nadaje (chodzi mi o nastrój) ....szkoda ze MJ nie ma na nic juz wplywu, ale co? MJ tez napewno nie chcial tak nagle odejsc, wiec musimy sie przyzwyczaic i pozytywnie myslec.

.....ah to byly czasy, premiera Black Or White, Scream. :aniol:
yarek

Post autor: yarek »

MJ fan pisze:Ten kawałek usłyszymy tylko podczas napisów końcowych, MJ nie szykował tego utworu do Londyńskich koncertów.
Tymbardziej, skoro to było dla Safire, to nie byłoby w stylu Michaela... Widzieliśmy też (nie wiem na ile?) prawdopodobną listę i nie było tam tego tytułu, jedynie jakiś Drill z nowości, cokolwiek to znaczy... Maksymalna ściema Sony... owszem utwór 'This Is It' jest bardzo dobry i podoba mi się, ale polityka $0NY jest żenująca.
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Bardzo ładna ta piosenka, naprawdę, porównania z wersją Safire oczywiście nie ma. Nie wiem, jak Wy, ale dla mnie to nie brzmi jednak jak MJ 2009, tylko faktycznie wyciągnięte i dograne demo z lat 80tych. No, ale $ony ma, co chciało - siedzimy, słuchamy i czekamy na więcej... :surrender:
Awatar użytkownika
Renata

Post autor: Renata »

Po przesłuchaniu całości jestem przekonana, że to czasy Off The Wall albo te okolice.
Michael dobrze wiedział, że z tego hit nie wyjdzie i dlatego to odrzucił.
Ogólnie podoba mi się, choć mnie nie powala, ja chyba czekałam na coś innego....no ale nie będę narzekać ;-)

Tylko nie bijcie, bo widzę, że mam trochę inne zdanie od większości glupija
Obrazek
"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Piękna piosenka taka Majkelowa. Słucha się ją lekko i przewiewnie. Nie rozumiem posunięcia SONY dało na internet najważniejszy singiel z albumu i co teraz myślą, że ktoś to kupi... tzn wiem fanatycy i nowi fani tak ale większość chyba chcę nowego albumu z nowymi kawałkami co nie? SONY SUCKS!!!
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
MonikaJ

Post autor: MonikaJ »

Sony jak to Sony myśli o jednym (aż zaczynam miec moralnego kaca, że mam ich sprzęt) Piosenka chwyta za serce ... zapewne emocje dodatkowo podnoszą jej wartość w naszych oczach - ciekawa jestem kiedy zaczną puszczać to w stacjach radiowych, jakie będą komentarze naszych redaktorów muzycznych... trochę się boję co powiedzą ważniaki z radia Z, co napiszą w Machinie.... Dla mnie jest cudna, niesamowita, poruszająca...
Ostatnio zmieniony pn, 12 paź 2009, 11:40 przez MonikaJ, łącznie zmieniany 1 raz.
I close my eyes
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Piękna jest... Taka lekka ; p Nie wiem, czy jest z czasów Thrillera, czy z ostatnich lat, nie obchodzi mnie to. Jest to nowa piosenka Michaela, której wcześniej nie mieliśmy okazji usłyszeć w wykonaniu Michaela i z tego się cieszę. Mam nadzieję, że zostanie opublikowanych jeszcze bardzo dużo nowych utworów.
Jaki on ma piękny głos w tej piosence
Obrazek
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Czy to cover swojej własnej piosenki po Syfire "I never heard", czy też nie, to piosenka "This is it" jest MJ'a i to jest najważniejsze. Ogólnie piosenka rusza głębie duszy, 1 wykonanie wspomnianej wokalistki nie jest tak fajne jak oczywiście MJ'a. Piosenka super, spodziewałem sie czegoś innego i jestem mile zaskoczony:D Czy kupić album? Niee, sądzę, że raczej tylko i wyłącznie skusić sie można na singiel:P W końcu to nie jest ten nowy album, który jest w etapie prac końcowych i nie jest to singiel z tegoż albumu:]
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
ODPOWIEDZ