...

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Post Reply
jack2421

...

Post by jack2421 »

... :dance:
Last edited by jack2421 on Mon, 21 Dec 2009, 21:07, edited 3 times in total.
SylwuniA

Post by SylwuniA »

Przyzwyczaj sie ze tutaj beda Cie krutykowac NIEKTOrZY niestety :smutek: ale nie poradzimy nic na to.. tylko moze poprosic wlasnie ...
ImageImageImage
whoisit1

Post by whoisit1 »

czesc.No Jacku masz racje,też tak uważam,ale tu nie tylko Admin jest taki sa jeszcze inni tez niezbyd mili i przemądrzali :szepcze:
Pank

Re: admin postępuje nie fer!

Post by Pank »

Ale jednak pewien poziom musi być. Kolejny post bez ładu, składu, jakiejkolwiek poprawności gramatyczno-stylistycznej-ortograficznej, umieszczony w złym dziale - tak jak ten, nie zawierający nic wnoszącego do dyskusji, powoduje, że coraz bardziej mam ochotę sobie to forum porzucić. I nie tylko ja.

Czy nie da się pisać postów w Wordzie lub chociażby przed wysłaniem je sprawdzać i poprawić? Nie musimy pisać niezwykłą polszczyzną, ciągle zaglądać do słownika (choć to rzecz całkiem dobra...). Czy da się nie używać tysiąca pięciuset emotikonek, które są w dodatku często sobie przeciwstawne? Czy lepiej przypadkiem zastanowić się nad sensem dodania nowego postu, nie zawierającego nic więcej prócz kolejnej emotki, bądź "zgadzam się"? I nawet stopek lepiej się już nie czepiać, choć z każdym "kocham mojego Misiaczka =)" coraz bardziej mam ochotę kliknąć w czerwony przycisk z krzyżykiem w prawym górnym rogu.

Tu można sobie tak pisać i pisać, niektóre osoby i tak sobie nie wezmą tego do serca, i dalej będą pisać co najmniej bezmyślnie...

[edit] Po przejrzeniu wątków, po których przyznałeś, że Majkel postępuje nie fair, stwierdzam, że Majkel postąpił całkiem rozsądnie, może nawet zbyt łagodnie :]
Last edited by Pank on Mon, 12 Dec 2005, 16:52, edited 1 time in total.
Captain_Eo1958

Post by Captain_Eo1958 »

Mnie też skrytykowano i nie płaczę. Każdy ma prawo do swojej opinii. Oni krytykują moje zdanie, ale ja nie krytykując ich krytyki jestem krok dalej niż oni. Ktoś nie uznaje mojego zdania, trudno, ale ja uznaję ich nieuznawanie. Inaczej nigdy nie wróciłbym na forum.
Chciałbym, żeby na forum było więcej szacunku do czyjegos zdania. Najbardziej smutne jest to, że my fani MJ nie cierpimy krytyki osoby MJ przez np. tabloidy, tymczasem niektórzy robią to samo wobec innych. Pomyślcie, robicie to czego tak bardzo nie lubicie.To rzeczywiście nie jest fair. Ale najbardziej wobec Was samych...
Captain_Eo1958
MJowitek

Post by MJowitek »

Co do Worda...
To go reklamuję :party:

NIE mam problemów z ortografią, zdarzają mi sie tylko literówki, zamieniam miejscami różne znaczki. Czasami. ale bardzo często pisze w Wordzie. W zasadzie większość postów /jeśli są nieco dłuższe/.
Otwarcie Worda trwa kilka sekund.
Ale uważam, ze warto, bo zalezy mi na tym, żeby ktoś przeczytał co napisałam. Byki ortograficzne i kosmiczna składnia zniechęcają.
Widze to po sobie.
Po prostu nie czytam wielu postów, jesli widzę w jaki sposób są napisane.
Jesli ktoś nie potrafił się wysilić choćby po to, żeby włączyć Worda, który sam mu błędy poprawi /ja za młodu kartkowałam słowniki/ to nie spodziewam się, żeby stać go było na większy wysiłek umysłowy i napisanie błyskotliwego zdania.
Ok, forum to przerwa w nauce i pracy, czas na relaks.
Ale ja lubię relaks na poziomie.

Rafał, czyli admin, jest wg mnie na poziomie, i go lubię.
Czasami tylko pisze językiem nieco zbyt... urzędowym. Ale mi to nawet nie przeszkadza specjalnie.

A jak ktoś nie chce, zeby mu ktoś mówił, że pisać nie umie, to niech się może faktycznie nauczy pisać. Dużo problemów będzie miał z głowy.

To była wypowiedź ogólna. Jak ktoś ja odebrał do siebie, to na własny rachunek. i pewnie... słusznie.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Drogi jack2421...
jack2421 wrote:mnie od samego poczatku niemile przywitałes

Powiedz Ty mi, w której kwestii niezasłużenie Ci się dostało, lub w której zbytnio byłem nie miły w stosunku do Ciebie?
Wpadleś na forum, pisałeś posta za postem, często 2 razy dokładnie ten sam, pisałeś posta 4 razy na temat "Witam Was"... a ja ledwo nadążałem za Tobą ganiać po forum i robić porządek, usuwać podwójnie napisane posty itp... dlatego teraz wygląda w miarę to czysto i sensownie co popisałeś. Poza tym uważam, że nie byłem w stosunku do Ciebie niegrzeczny... a wyprowadziłeś mnie z równowagi. Zgadza się - byłem oschły, ale byłem grzeczny.

Wcale nie mówię, że jestem idealny.
I wymagam wiele od siebie, możesz wierzyć lub nie, ale tak jest.

Każdego indywidualna sprawa jak się wyraża... tak, ale może na Onecie - tu panują pewne zasady - tam nie.
jack2421 wrote:wiec mysle ze nie pasujes zna te stanowisko

trudno, ale cóż mam Ci odpowiedzieć... to mój dom i eksmisji raczej nikt mi nie przeprowadzi.
Będzie mi miło, jak będzie na forum wiele osób i będzie miło i na poziomie, ale jednak jak to w każdym domu, panują tu pewne reguły a i nie panoszymy się w czyimś domu za bardzo... a Ty mnie jakbyś wypraszał, mówiąc, że nie nadaję sie na gospodarza.

a dana rada była nie bynajmniej złośliwa, a czysto praktyczna

polecam zajrzeć tu: www.bykom-stop.avx.pl
Wartom się zaintersować, nie nazbyt dluga lektura, i też nie mówię o tym ze złośliwości.

P.S.
proszę ażebyś zwracał się do mnie pisząc z dużej litery

Mimo wszystko żywię nadzieję, że ochłoniesz, rozejrzysz się i rozgościsz i będzie nam miło pogadać na forum.
...
SylwuniA

Post by SylwuniA »

jack2421 napisał:
wiec mysle ze nie pasujes zna te stanowisko

Nie no ja mysle ze to przykre dla Majkela.. Majkel napewno sie stara o forum.. i chce mieć porządek.. Naprawde odnowił ładnie strone MJTP i wogole...!!
Tylko mi przeszkadza to ze juz czesto pisze tak.. "Jak sie nie poprawisz to zablokuje Ci konto" czy cos w podobie.. Nie powinieneś Majkel tak zabardzo pisać bo jakbys chcial wszystkim zablokować kto Ci nie odpowiada to wiekszosc by nas tu nie było.. m.in. mnie :smutek:
Jestes naprawde swietnym i stanowczym Moderatorem i sie ciesze z tego powodu ale tez czasem popatrz na swoje błedy.. ;-)
ImageImageImage
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

w wypadku jack2421 rozmawialiśmy trochę na gadu, nie tylko na forum i powiedziałem mu... zaraz znajdę cytat:
23:21:41
dobrze...
23:21:44
mam propozycje....
23:21:50
poczytaj sobie na spokojnie...
23:21:58
ochłoń z emocji
23:22:18
bo pisales nawet po 2 razy tego samego posta i nie bede biegał po Tobie i sprzatal!!
23:22:29
ochłoń, a posty popiszesz jutro wieczorem!
23:22:31
jasne?
23:22:44
czy mam Ci zablokowac konto do jutra by Ci było łatwiej się dostosowac?
czyli, nie, że definitywnie mu zablokuje konto, a jedynie na kilkanaście godzin by zapoznał się z forum do czasu aż ochłonie i się zorientuje w sytuacji.

Czułem się strasznie biegając na forum za nim i dosłownie sprzątając co chwila, aż ledwo nadążałem... przenosiłem nowe jego tematy do odpowiednich działów, usuwałem podwójne posty... no pisał chłopak bez opamiętania dosłownie! to się nazywa flooding, zalewnie forum postami, swego rodzaju spam. Pisanie masę postów co chwila i bez ładu i składu większego.

Więc taka groźba to sposób jedyny by niektórych trochę przychamować i dać im szansę ochłonąć, bo nasze forum to nie czat Onetu.
Zauważ Sylwio, że taką groźbę wysuwam raczej rzadko, kiedy ktoś na prawdę "przegina" już ostro.

Wcale nie chodzi o to, że osobiście mi ktoś nie odpowiada, a o reguły ogólnie przyjęte, które się tyczą każdego.

Pozdrawiam Cię Sylwio serdecznie.

Jack2421, nie znasz mnie i nie masz nawet szans oceniać ile wymagam od siebie, to mogę oceniać jedynie osoby, które mnie znają bliżej, natomiast pewne fakty, zachowania na forum, można ocenić bez bliższej znajomości danej osoby.

A co do książki, to myślę, że zwrot "koleś" jest olewczy i jeśli osoba, której to mówiłem przeczyta to teraz, to nie stwierdzi raczej, że miło się do niej odnosisz i z szacunkiem - to tak a propo tego co napisałeś zdanie wyżej nad tym: "a ja kazdego człowieka szanuje".
...
Dav20

Post by Dav20 »

Jezeli nie Majkel ma byc naszym wodzem to kto ?? Moze JAck ty chcesz sprobowac i zobaczymy jak wtedy bedzie wygladalo forum ..... mi tez na samym poczatku sie dostalo od niektorych uzytkownikow forum ale zrozumialem i staram sie nie wymagac od innych jezeli nie daje sam ...... :)
I dla ciebie taka rada dopoki czegos nie dasz od siebie nie wymagaj od innych zeby dali cos tobie ..... no i tak na marginesie niezly start na forum :P
Image
Post Reply