Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Mandey

Post autor: Mandey »

Mandey po remisie w Chorzowie pisze:Osobiście uważam, że w środę ze Słowenią nie wygrają.
Yeah! :diabel:
Gładkie 3-0

Takiej reprezentacji kibicować nie będę. Emeryci, wieczni rezerwowi w
swoich klubach... no i są efekty.
To jak oni dziś grali..... yyy oni nie grali dziś... to był najsłabszy mecz pod wodzą Leo jaki miałem okazję oglądać.

Panie i panowie, ten oto pan na zdjęciu poniżej w przeciągu roku
zrobi z polskiej reprezentacji drużynę, której myślę się wstydzić nie będziemy... bo jakby to określić? Ten pan się w tańcu nie pi****!
Nie nadajesz się, nie grasz i tyle. Zawsze będzie szukał alternatywy.

Obrazek

Leo... :chlosta: :chlosta: :chlosta:

EDIT: Lato przed momentem zapytany w TVN powiedział, że zwalniają Leo!
http://www.tvn24.pl/-1,1618647,0,1,poze ... omosc.html
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

:wsciekly: To było tak fatalne, że nawet mi jest trudno uwierzyć. Nerwowo, bez pomysłu, wszystkie formacje leżały, a Słoweńcy grali z nami w 'dziada'. Pierwszy celny strzał w 69.min. Nie umiejąc wykorzystać rozluźnienia rywala pod koniec, nie zasłużyliśmy nawet na honorowego.
Czas Leo się rzeczywiście skończył, jednak z drugiej strony krawiec tak kraje jak mu materii staje. Wczoraj po raz kolejny nasi kopacze przekonali mnie, że są ulepieni z innej gliny niż przeciętny piłkarz.

Smuda no cóż...na razie ma Zagłębie, ale jak śpiewano na Polonii kilka kolejek temu: "Jeśli dzisiaj się nie uda, jutro przyjdzie Franek Smuda". Kocham ten nasz sarkazm.
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
revontulet

Post autor: revontulet »

Eeee, nie narzekajcie. Ja tam widze same plusy. Przede wszystkim mecz był bardzo relaksujący, ja na przykład raz sobie przysnęłam :ziew:
Poza tym momentami było zabawnie, m.in. wtedy, gdy słowenscy kibice bili się między sobą :smiech:
Ale największym plusem jest to, że nie będziemy się denerwować podczas mistrzostw w RPA. Jak z tatą stwierdziliśmy teraz będzie można sobie wybrać drużyne, której będziemy kibicować (jakąś Brazylię, czy inną Francję) i co najważniejsze, nasze kibicowanie najprawdopodobniej nie skończy się na fazie grupowej nenene
A poza tym na szczęście jeszcze jest siatkówka i koszykówka! Milego oglądania życzę ;-)
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Wczorajszego meczu nie ma sensu myślę komentować...

Martwi mnie natomiast fakt, że pojawiają się informacje, jakoby największe szanse miał pan Majewski, który ma ponoć bardzo dobre układy z PZPN...
Niby wymienia się Smudę (też mój faworyt), Kasperczaka (jestem raczej na nie) czy też Skorżę (jeszcze za młody wg mnie), czy nawet powrót do Janasa (ciekawe, może jeszcze Engela odkopią?).
I jak już zatrudnią to chyba nie na 2 mecze, a na dłużej, bo w innym wypadku, to i Ulatowski by mógł przejąć po Leo końcówkę eliminacji.

A już wczorajsza forma zdymisjonowania Leo przez Latę tylko mnie utwierdziła, że on się na prezesa po prostu nie nadaje. :surrender:
ZAQ
Mandey

Sądzę po tych dzisiejszych rewelacjach, że powierzą Majewskiemu kadrę na ostatnie dwa mecze.
Jak się sprawdzi to pachnie tym, że może zostać co mnie bardzo zmartwi
bo on nic jako trener w polskiej piłce jeszcze nie osiągnął.

A jak nie to Smuda. To PZPN podpowiedziało ostatnio by zastrzegł sobie
w kontrakcie to, że może z klubu odejść gdy tylko dostanie ofertę pracy z
reprezentacją. Jak go wyrolują tak jak w ostatnich czasach zawsze to robili
to dla mnie PZPN będzie nadal skorumpowaną spółką.
Piszę tak dlatego bo powszechnie wiadomo jakie stosunki (nie mylić pojęć)
ma Majewski z działaczami PZPN a jakie Franz.

Ale jest jeszcze jedno mocne nazwisko o którym się mało wspomina.
Ryszard Tarasiewicz. To mój faworyt po Smudzie.
Ostatnio zmieniony czw, 10 wrz 2009, 12:16 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

No niestety wczorajscego meczu nie oglądałam ale chyba nic ciekawego nie straciłam.Coraz częściej słychać o tym że Franciszek Smuda ma zostać trenerem polskiej reprezentacji.Z obserwacji mojego rodzimego zespołu wydaje się być najlepszą decyzją.To nie jest koleś który stoi na boisku pod krawatem i udaje pana ale widać jak przez całe mecze dopingował zespół, robił z nimi rozgrzewki ogólnie widać jego zaangażowanie.
Obrazek

Post autor: Damianos60 »

Co sądzicie o powołaniach Pana Stefana Majewskiego nowego trenera?Jest dużo zaskoczeń np. Jerzy Dudek.
Mandey

Życzę mu z całego serca by obydwa mecze przegrał sromotnie.
Nie ma kwalifikacji na trenera kadry ponieważ w piłce klubowej
nic nie osiągnął. Dlatego nie rozumiem takiego posunięcia władz PZPN.
Znaczy rozumiem ale nie chcę pisać tutaj bo musiałbym używać
wulgaryzmów a tego nie chcę.

Ewentualne zwycięstwa i nie daj Boże awans do MŚ będą oznaczać
wyniesienie go na ołtarze i pozostawienie na stanowisku.
Kadra którą powołał to... no śmiech na sali. Tyle.

Franz Smuda! Nikt inny.
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Oglądałem w niedzielę "Cafe Futbol", gdzie Majewski był gościem.
Redaktorzy próbowali dociec logiki powołań selekcjonera tymczasowego, z marnym skutkiem.
Czemu grzejący ławę Dudek, a nie czasem choć grywający Kuszczak?
"Bo Dudek trenuje z najlepszymi na świecie..." (A Kuszczak to nie?)
Czemu Bieniuk z naszej I ligi, a nie ma Żewłakowa, który choć w słabej formie to i tak lepszy od reszty naszych obrońców i gra regularnie za granicą.

Przykro będzie, jak przód (pomoc+atak) coś ustrzeli, a wszystko zmarnuje niezgrana defensywa i bramkarz.
Również nie podoba mi się pomysł "tymczasowego" selekcjonera, ale cóż poradzić, jak taki solidny beton sprawuje rządy ;-)
ZAQ
Canario

Post autor: Canario »

To jest chyba najlepsze podsumowanie obecnej kadry trenersko-kierowniczej naszej reprezentacji w piłce kopanej.

http://www.youtube.com/watch?v=xAH8uCv- ... r_embedded

Padłem jak to zobaczyłem. :smiech:
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Co sądzicie o akcji Polskich kibiców?Koniec PZPN
Awatar użytkownika
Solange

Ich wybór, ale co to zmieni, tak na prawdę? Czy od tego przybędzie piłkarzom umiejętności albo skończy się korupcja, a może działacze staną się lepsi? Ja bym poszła na mecz, gdybym tylko mogła. Zawsze chodzę, jak drużynie nie idzie też, jak mam katar też idę ;) i jak jest -20 stopni. Taka rola kibica. Kibic z definicji ma wspierać zespół chociażby swoją obecnością. Można najwyżej zrobić inny bojkot, np. usiąść i nie śpiewać przez 15 min.
Ja rozumiem, że na tę kadrę nie da się już patrzeć, ale bez przesady.
A to tak w temacie:
Obrazek
Wikipedia pisze:Rolą prawdziwego, wiernego kibica powinna być próba wsparcia swojej drużyny zarówno w sytuacjach dobrych, jak i złych. Osoby, które kibicują tylko podczas zwycięstw, a podczas porażek wyzywają swoich zawodników określa się mianem kibiców sukcesu bądź pogardliwie pikników
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Awatar użytkownika
Solange

Podbijam temat. Tak jak pisałam protesty na niewiele się zdały. Pan Prezes jak zwykle w świetnym humorze: Spokojnie realizujemy nasz plan (właśnie widzę :crazy:). Jesteśmy świadkami jakiejś dziwnej nagonki na PZPN. O co w tych wszystkich protestach i bojkotach chodzi? - pyta Lato.
Jak widzicie przyszłość kadry w obecnej sytuacji?
Obrazek
Awatar użytkownika
TEA

Post autor: TEA »

na niewiele się zdały?? Sponsorzy odchodzą, nieoficjalnie Smuda bedzie selekcjonerem, a to dopiero początek. Żeby skruszyc beton potrzeba czasu, u mnie w mieście Akcja Znicz wyszła całkiem nieźle a to dopiero połowa dnia
Obrazek PT:* :D
roberto

Post autor: roberto »

no wreście doczekaliśmy się ......FRANZ SMUDA trenerem kadry :happy:
el professore wreście się doczekał. właściwy człowiek na właściwym miejscu japrosic choć LEO też daże dużym szacunkiem.

ale coś mi się wydaję że ci kolesie z pzpn zrobili to żeby sie przypodobać kibicom :knuje:

już dawano Frnazowi należała się ta posada ,to pierwsza dobra decyzja pana LATO od roku (czyli od kiedy został prezesem pzpn) ma facet szybkość :smiech:
MICHAEL -na zawsze pozostaniesz w moim sercu - Przyjacielu
ODPOWIEDZ