Czy Michael został oskarżony o plagiat?

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply
Majxs

Czy Michael został oskarżony o plagiat?

Post by Majxs »

Czy to prawda że Michael Jackson został oskarżony o plagiat po nagraniu 'Blood On The Dancefloor'??
Blondi

Post by Blondi »

To kompletna nieprawda. Nie wierz w to. Nie znasz mediów?
MJowitek

Post by MJowitek »

Być oskarżonym o plagiat to nie to samo co popełnić plagiat.
Nie ma nic złego w wierzeniu, zw ktoś został o coś oskarżony.
Co innego z wierzeniem, że to była prawda.
thewiz

Post by thewiz »

Michael byl oskarzany wielokrotnie na przestrzeni lat o plagiat wielu utworow. Byly wsrod nich takie hity jak We are the World czy Dangerous. Jednak nie bylo zadnego procesu ,ktory by przegral w tym zakresie. Zatem wcale nie jest szokujacym,ze ladowal w sadzie w sprawach o plagiat.Jednak jak juz trafnie podkresliwa MJowitka byc o cos oskarzonym a zostac skazanym prawomocnym wyrokiem to dwie rozne sytuacje.Na korzysc takiego oskarzonego dziala zawsze domniemanie niewinnosci, o czym niestety niektorzy zapominaja stawiajac znak rownania pomiedzy tymi pojeciami.
Blondi

Post by Blondi »

czaje o co wam chodzi ;-) Miałąm właśnie to na myśli tylko sie śpieszyłam i mi w kontekście nie wyszło.
Captain_Eo1958

Post by Captain_Eo1958 »

To prawda. W 1998 r. MJ został oskarzony o plagiat utworu BOTDF przez Bułgara Atanasa Atanasaova, który tweirdził ze utwór MJ bazuje na jego "Novej Godinie". Według moich informacji nie doszło do procesu, w każdym razie nie z udziałem MJ.

Captain_Eo1958
Post Reply