adi82 pisze:Wystep Pauliny. http://www.youtube.com/watch?v=459e37uy ... r_embedded
Jak dla mnie wyszlo Jej calkiem fajnie, dobrze ze go troche przerobila, bo wykonanie wersji Michaela w tej piosence nie jest łatwe. Jedyne czego mi brakowalo to pazurków, a pokazala je dopiero na samym koncu.
No i ta barwa glosu bardzo pasuje do tego utworu.
Zgadzam się z Tobą.
Miło mnie zaskoczyło jej wykonanie,mimo że unikam słuchania piosenek Michaela w wykonaniu innych osób, bo tak jak napisaliscie każdy wypada słabo w porównaniu do MJ.
Najbardziej chyba dobił mnie ten walc na koniec. Przez to zwolnienie tempa miałam wrażenie,że piosenka się zaraz zatrzyma.
Do piątku postaram się podać linki do bieżącego "Tańca z Gwiazdami", niestety porównując mój komputer z końmi, to mam prawdziwą chabetę, a internet tym gorzej, więc dlatego jeszcze nie upload'owałem tego video.
Nie podobalo mi sie ani taniec ani aranzacje. Najgorszy aranz mialo Billie Jean +wokal i to bekanie bo ja inaczej tego nazwac nie mogę.
Lenda i Dirty Diana porazka dla mnie spalila tą piosenkę kompletnie.
Nie da się zaspiewac jak on ale co pokazuje 30th Anniversary mozna bylo lepiej zaaranzowac i zaspiewac niz to co pokazala polska edycja tzg. I na dodatek komentarze pana Gasowskiego.
Mnie tak samo nie podobało sie to.Nikt nie zaspiewa tak jak MIchael.Nikt nie ma tego jego przepieknego glosu , chyba wysoki tenor ? Jezeli nie to prosze o poprawke.NAjbardzie mi sie podobal facet co tanczyl z Otylia Jedrzejczak.Swietny stroj(jako jedyny nie liczac Muchy )i do tego moonwalk.Chociaz on fajnie podszedl do tematu a nie tak jak reszta.A spiew tego czarnoskorego chlopaka Sinclair bodajze byl przerazajacy.Jedynie 'Heal the world' mu w innej aranzacji swietnie wyszedl.Reszta masakra.Najbardziej rozbroil mnie tym jak zaspiewal Smooth Criminal :, cytuje :'Annie are you ok ? , you ok !!!Are you ok Annie ?
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
MacJack50 pisze:Mnie tak samo nie podobało sie to.Nikt nie zaspiewa tak jak MIchael.Nikt nie ma tego jego przepieknego glosu , chyba wysoki tenor?
To, że nikt nie zaśpiewa tak pięknie jak Michael, było wiadomo od samego początku.
Ale nawet jeśli, ktoś inny wykonywałby jego utwory...ale miał ładną barwę głosu, zrobić do tego fajną aranżację piosenki i zaśpiewać z uczuciem...mogło wyjść coś całkiem niezłego.
No, ale do tego trzeba dobrego wokalisty i zespołu, a w tym programie ewidentnie brakło, jednego i drugiego.
fakt, jeżeli chodzi o ''taniec z gwiazdami" to nie za bardzo podobało mi się to. Wiadomo ten band musiał zaśpiewać po swojemu bo jakby inaczej :/ natomiast jeżeli chodzi o wykonanie tańców to najbardziej podobała mi się para która tańczyła do piosenki "Black or White" (również ona odpadła) i podobał mi się taniec Otylii Jędrzejczak...
Pod koniec gdy wszyscy uczestnicy zatańczyli taniec do piosenki "Heal The World" i wypowiedź pani Iwony Pavlovic sprawiła, że się również popłakałam tak samo jak ona
ja nie popłakałem sie ale tez sie wzruszyłem tym widokiem .Rowniez świetny był komentarz Galińskiego , że Michael tam u góry siedzi i jest z was bardzo dumny .
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Coś musiało być w tej wypowiedzi Piotra G. i Ivony Pavlovic i jej łzach, że praktycznie każdy nas to zauważa.
Każdy, który tu coś komentuje, nie przechodzi obojętnie wobec tych dwóch osób i ich odnoszenia się do Michaela.
Trudno sie dziwić, skoro Ivona P. popłakała się, po raz drugi w historii TZG, piosenka Michaela rzeczywiście musiała ją bardzo wzruszyć...to coś, nad czym trudno przejść do porządku dziennego i nie zostawić jakiegoś komentarza
Tak właśnie Michael działa na ludzi...nikogo nie zostawia obojętnego na jego osobę
angelamw pisze: i wypowiedź pani Iwony Pavlovic sprawiła, że się również popłakałam tak samo jak ona
móglby ktoś zacytować wypowiedz pani Iwony Pavlovic ? nie oglądałam TZG
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
angelamw pisze: i wypowiedź pani Iwony Pavlovic sprawiła, że się również popłakałam tak samo jak ona
móglby ktoś zacytować wypowiedz pani Iwony Pavlovic ? nie oglądałam TZG
Nie pamiętam stricte słowo w słowo, co powiedziała...ale jej wypowiedź brzmiała mniej więcej tak; że bardzo lubi tę piosenkę, czyli Heal the world, że jest to jedna z jej ulubionych piosenek, ma piękne przesłanie...dodatkowo te stroje, w których wystąpiły panie, czyli białe suknie... i nie mogła sie nie wzruszyć
Coś musiało być w tej wypowiedzi Piotra G. i Ivony Pavlovic i jej łzach, że praktycznie każdy nas to zauważa.
Każdy, który tu coś komentuje, nie przechodzi obojętnie wobec tych dwóch osób i ich odnoszenia się do Michaela.
Ja również to zauważyłam. Myślę, że chodzi oto, iż są to tancerze, ludzie znający się na tańcu (nie to co pozostała dwójka ). Ich wypowiedzi sa profesjonalne. I kiedy wypowiedzieli się na temat Michaela w bardzo dobrym tonie, ja osobiście zaczęłam czuć do nich sympatię;)
Przesyłam link do amerykańskiego "TZG" -> Tam naprawdę umieją wszystko dobrze zorganizować, a nawet jakoś video jest lepsza. Mi osobiście podobają się te interpretacje piosenek Jacksona, zarówno pod zględem tanecznym jak i aranżacyjno-wokalnym.