Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

endka

Post by endka »

witam:)

Ktoś się orientuje, gdzie albo czy w ogóle znajdę jakikolwiek przetłumaczony wywiad z Lisą M.Presley
(lub wywiad ich obojga )dotyczący jej związku z MJ?

Pozdrawiam:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Justine1304

Post by Justine1304 »

Mam pytanie. Chciałabym nagrać film na plytę dvd "Jackson's spełnione marzenia" (czy jakoś tak ;p). Problem polega na tym, że ma 7,93 GB a zwykła płytka nie da rady tyle nagrać. Do tego film jest w wersji DVD (ten sam co zapodał Willy) Z menu i itd.
Jaką płytkę muszę kupić by mi się to udało? Do nagrywania używam programu Nero.
Jeśli ktoś wie to proszę pisać do mnie na priv.
Z góry dzięki ;)
Image
missi

Post by missi »

Po długotrwałych (i niestety bezowocnych :( ) poszukiwaniach pewnej piosenki postanowiłam zwrócić sie do Was z ogromną prośbą o pomoc, a mianowicie: czy ktoś mógłby mi udostępnić mp3 i'll be there (pepsi version)? Wszystkie wygooglane przeze mnie linki do tej wersji piosenki okazały się już nieaktywne, a naprawdę bardzo mi na tym kawałku zależy...

P.S. mam nadzieję, że z pytaniem tym trafiłam do odpowiedniego działu (i tematu) ;)
Image
Cocking

Post by Cocking »

a ja poszukuję albumów michaela 'ze starym brzmieniem' czyli bez remastracji z 2001 roku. posiada ktoś może? japrosic
spider865

Post by spider865 »

szukam wersji teledysku Smooth Criminal z "Number ones – Video Milestones", czyli taka "zacinana" wersja. Kto był w kinie na Live in Bucarest wie o co chodzi... ;-)
Damianos60

Post by Damianos60 »

spider865 wrote:szukam wersji teledysku Smooth Criminal z "Number ones – Video Milestones", czyli taka "zacinana" wersja. Kto był w kinie na Live in Bucarest wie o co chodzi... ;-)
YT http://www.youtube.com/watch?v=XbJk_x4Ie5g albo kup sobie Number ones

PS.Jak wy nowi fani macie tyle postów od lipca?Ja jestem tu tyle czasu i mam ponad 200.
spider865

Post by spider865 »

Damianos60 wrote:
spider865 wrote:szukam wersji teledysku Smooth Criminal z "Number ones – Video Milestones", czyli taka "zacinana" wersja. Kto był w kinie na Live in Bucarest wie o co chodzi... ;-)
YT http://www.youtube.com/watch?v=XbJk_x4Ie5g albo kup sobie Number ones

PS.Jak wy nowi fani macie tyle postów od lipca?Ja jestem tu tyle czasu i mam ponad 200.
Damianos60 dzięki, o ten klip mi chodziło ;-)
co do ilości postów, to w moim przypadku głównie temat Quiz obrazkowy :smiech:
smieszkula

Post by smieszkula »

http://www.youtube.com/watch?v=iQzoU5Ud ... re=related

mam pytanie...
Czy zna ktos tytul piosenki w powyzszym filmie od 4min 45 sec????
Z góry dzieki!
kaem

Post by kaem »

The Love You Save z repertuaru The Jackson 5. Piosenka pochodzi z tego<< albumu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Annie Jackson

Post by Annie Jackson »

Wszyscy znamy Travoltę, ale ostatnio oglądając jego duet z Olivia Newton-John z musicalu "Grease" - "Summer nigts" - natknęłam się na kilka charakterystycznych gestów, ruchów Michaela. A nawet wygląd: białe skarpetki. W 1:57-2:00 wykonuje ruchy, które później zobaczyliśmy w "The way you make me feel". 2:20-2:26 - być może już się doszukuję, ale Michael czesał się w ten sposób podczas wykonywania Billie Jean.
http://www.youtube.com/watch?v=lZeeELBWkJc

"Grease" jest z 1978. Michael miał wtedy 20 lat, czyli przed TWYMMF i BJ.
Teraz moje pytanie: Michael się nim inspirował? Mówił kiedyś, że się na nim wzorował?
Mandey

Post by Mandey »

Mam pytanie bo na bieżąco nie jestem...
Pojawiły się już jakieś amatorskie mixy This Is It?
Można gdzieś pobrać, posłuchać?

Pytam bo mnie albumowa wersja mierzi niemiłosiernie.
A tak może ktoś ciekawy instrumental do vocalu
jakby nie patrzeć fajnego zrobił...

Czekam na odzew.

ps. ugh! ty zarazo jasna! ostrzeżenie? niech no ja Cię spotkam ty pokemonie! ;-) i podciągnij sobie wreszcie te spodnie!
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
missi

Post by missi »

Jako że niestety moja prośba pozostała bez odzewu, postanowiłam (z pewną dozą nieśmiałości ;-) ) się przypomnieć:
missi wrote:Po długotrwałych (i niestety bezowocnych :( ) poszukiwaniach pewnej piosenki postanowiłam zwrócić sie do Was z ogromną prośbą o pomoc, a mianowicie: czy ktoś mógłby mi udostępnić mp3 i'll be there (pepsi version)? Wszystkie wygooglane przeze mnie linki do tej wersji piosenki okazały się już nieaktywne, a naprawdę bardzo mi na tym kawałku zależy...
Z góry przepraszam za zawracanie głowy tą samą sprawą po raz drugi, ale wyszłam z założenia, że może mój wcześniejszy post został po prostu przeoczony ;-)
Image
M.J.[*]

Post by M.J.[*] »

missi przyłączam się do prośby !
Image
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
woman.in.the.mirror

Post by woman.in.the.mirror »

Ja posiadam :D proszę : http://www.sendspace.com/file/jrqa8g ;)
Image
missi

Post by missi »

sob, 24 Paź 2009, 19:06:
woman.in.the.mirror, ogromne dzięki!!! :-)
Odkąd piosenka ta przepadła wraz z nieoczekiwanym formatem kompa, nie mogłam jej nigdzie znaleźć. Raz jeszcze BARDZO dziękuję :)

ndz, 25 Paź 2009, 19:50:

Udało mi się znaleźć dłuższą wersję - takiej właśnie szukałam. Niestety jakość szczególnie nie powala, ale na wszelki wypadek podaję link (bo wiem, że M.J.[*][/b] tez była tą piosenką zainteresowana :-) )
http://www.4shared.com/account/file/114 ... 1992_.html
Image
Post Reply