Michael chciał współpracować z Lady Gaga
Travis Payne udzielił wywiadu Rafflesowi van Exel, w którym zdradził, kto miałby występować z Michaelem podczas koncertów "This Is It":
"Dałem mu [Michaelowi] krótką listę z propozycjami artystów, których mógłby zaprosić do współpracy. Powiedział skromnie:
'Pewnie, wszyscy mogą wziąć w tym udział, jeśli tylko pozwalają im na to grafiki i nie jest to dla nich zbyt wielki problem.'
Zasugerowałem oczywiście Janet, oczywiście Whitney Houston... Rozmawialiśmy o Dianie Ross, Mariah Carey, Missy Elliott. Usher, oczywiście, Justin [Timberlake], Celine Dion, Sting, Seal, Bono, Tina Turner. Rozmawialiśmy o wszystkich ludziach, którzy według mnie byli super, ale o takich, których on lubił.
Zapytałem, czy był ktokolwiek inny, z kim chciałby nawiązać kontakt. Powiedział: '
Lady Gaga'. Ja na to: 'Naprawdę?' A on: 'Taaak'. On jako pierwszy przekonał mnie do niej. Powiedział mi dosłownie: 'Musisz ją polubić. Jest dobra.' Więc zacząłem słuchać jej muzyki więcej i szukać na YouTube jej występów. I pomyślałem: 'Michael ma rację.' "
źródło:
http://www.mtv.com/news/articles/162912 ... hael.jhtml