Ciekawe programy z MJ w Radio & TV [tylko zapowiedzi]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

17.10 o godź 12:00 lub 12:30 TV 4 Kinomaniak, o m.in. "This is it" w kinach.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
TabloidJunkie92

Post autor: TabloidJunkie92 »

25.10 beda spiewac Michaela piosenki w holdzie w "Szansie na sukcesz" m.in Justyna Steczkowska i Ewa Farna.
Obrazek
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

W dzisiejszym tańcu z gwiazdami, jak wiadomo - uczestnicy będą tańczyć do utworów naszego Michaela.
Oto, jakie utwory Michaela będą gościć w programie i jacy uczestnicy będą je wykonywać:

Otylia Jedrzejczak - samba "Blame it on the boogie"
Zygmunt Chajzer - cha-cha "Billie Jean"
Michał Kwiatkowski - rumba "Whatever happens"
Radosław Majdan- jive "Beat It"
Marcin Urbaś- cha-cha "Say, Say, Say"
Anna Mucha - paso doble "Smooth Criminal"
Natasza Urbańska - rumba "I just can't stop loving you"

Oraz wszyscy wykonają wspólny walc wiedeński do "Heal the World" :happy:

Takie informacje są na stronie TZG.
Szykuje się fantastyczny program :-)
1958 - forever...
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Dancing with the stars - Tribute to Michael Jackson
http://www.youtube.com/watch?v=c8p9-YQN ... r_embedded#

Nawet rodzina Michaela była na widowni

Jak dla mnie to jest genialne, może nawet lepsze niż polska wersja. Choreografia świetna. Widać pasję w tych tancerzach, te choreografie do piosenek Michaela są pełne energii, żywiołowe, widowiskowe.

[Nie wiem w czym tkwi sekret tego, że amrykańskie wersje tego typu programów są o wiele lepsze niż ich polskie odpowiedniki.]
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

i dzis w MAm TAlent bedzie dziewczyna o imieniu Diana , ktora bedzie nasladowala Michaela oto link http://www.plejada.pl/3,21790,wideo,,10 ... tykul.html
Musi ona byc dzisiaj bo dzisiejszy odcinek to ostatni z eliminacji :).Sorry wlasnie czy ktoś wrzuci moze szanse na sukces do sciagniecia :)?? Bo niestety nie bedzie mnie tego dnia w domu a z tego co wiem powtorek nie ma :/
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

http://kultamsonntag.zdf.de/ZDFde/inhal ... 44,00.html

jutro (niedziela) 25.10.2009. na ZDF (druga niemiecka publiczna TV) od 11:15 do 13.00!!! 105 minut bez reklam!!! Kult am Sonntag - Michael Jackson

Polecam!
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Trudno mi oceniać ten dokument na ZDF, nie znam niemieckiego, więc podobnie jak MacJack50 ubolewam nad brakiem angielskich napisów. Wydaje mi się jednak, na podstawie strzępków wypowiedzi anglojęzycznych rozmówców, które docierały do mnie zagłuszane przez niemieckiego lektora, że wymowa filmu była dla MJ pozytywna, a przynajmniej sprawiedliwa. Wspomniano i o jego wkładzie w rozwój muzycznych videoklipów (wiele miejsca poświęcono kontrowersjom związanym z Black and white panther version), o tym, że zrewolucjonizował w pewnym stopniu przemysł rozrywkowy, o tym jak trudno było mu pogodzić bycie ikoną z normalnym życiem, jak tęsknił za dzieciństwem. Były fragmenty klipów, koncertów (a propos interesują mnie szczególnie wypowiedzi niemieckich managerów, może ktoś w skrócie wyjaśnić tu o czym mówili?), making of klipów (m. in. Give in to me, In the closet, Remember the time...), występów MJ przy okazji różnych imprez. Wspomniano również o musicalu Thriller (były wywiady z wykonawcami), pokazano fragmenty przygotowań do trasy This is it, które znajdą się w filmie, powiedziano o okolicznościach śmierci. To był naprawdę solidny dokument o artyście. Jedna opinia zabrzmiała dla mnie jednak raczej negatywnie, a mianowicie w/g jednego brytyjskiego dziennikarza Michael nie był odkrywczy w swych artystycznych dokonaniach, umiał jedynie umiejętnie łączyć elementy scenicznego wizerunku i wykonania czerpiąc inspirację z innych.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Vera

Post autor: Vera »

Dokument w ZDF, Szansa na sukces, cała niedziela z Michaelem.

Chociaż ja alergicznie podchodze do j.niemieckiego, jednak ten dwugodzinny program o Michaelu przyniósł mi masę emocji. Takich emocji, jakie zawsze mnie dotykają, kiedy oglądam i słucham Michaela. Dla mnie każdy fragment telewizyjnych opowieści o nim jest małym świętem. Mam to prawdopodobnie dlatego, ze w czasach gdy poznawałam muzykę Michaela, nasza telewizja bardzo rzadko pokazywała cokolwiek o nim. Było to w odległych latach 80-tych... A dzisiaj proszę, włączam sobie niemieckie ZDF i dwie godzinki spędzam z Michaelem.

Zdaje mi się, że w dokumencie zrozumiałam wypowiedź takiego starszego gościa, Niemca, on porównał geniusz Michaela do Mozarta. A wszystko w perspektywie utraconego dzieciństwa przez obu artystów. To porównanie bardzo mi się spodobało, bo ustawia twórczość Michaela niezwykle wysoko. Wierzę, że jeśli ta nasza kulka będzie się nadal kręcić, to muzykę Michaela będą doceniać ludzie z przyszłości, kiedyś, za kilkaset lat...
...Got to be there in the morning
And welcome her into my world...
Awatar użytkownika
dycha

Post autor: dycha »

W piątek 30.10 o 20.00 na E! dwugodzinny program o Michaelu. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
xBuu93

Post autor: xBuu93 »

"Nieśmiertelny tydzień z 4fun.tv!!!

Coraz większymi krokami zbliża się do nas dzień 1 listopada- święto Wszystkich Zmarłych. 4fun.tv chcąc wprowadzić trochę radości w tym okresie i oddać cześć Wszystkim Wielkim - Nieobecnym przygotowała nie tylko weekend ale cały tydzień z największymi gwiazdami, które odeszły z tego świata w blasku lub cieniu.

Największe przeboje Queen, Nirvany, Michaela Jacksona czy Aaliyah przypomną nam co świat muzyki stracił wraz z Ich odejściem.

Tydzień z Wielkimi Nieobecnymi staruje juź 30 października. Pamięć o nich jest ciągle żywa choć „ the show must go on".
Oglądaj Tydzień Wiecznie Żywi w 4fun.tv w:
Piątek o 16:00 i 19:00,
Sobota i niedziela o 9:00, 10:00, 15:00 i 19:00
Poniedziałek, wtorek, czwartek o 17:00, 18:30, 19:30
Środa o 18:30 i 19:30"

http://www.4fun.tv/niesmiertelny-tydzie ... 0,0,0.html
Wiadomo jak wyglądają te wszystkie maratony na 4fun, ale.. może ktoś 'przypadkiem' trafi właśnie na Michaela czy Queen, a nie na Miley Cyrus.

EDIT: W takim razie przepraszam, musiałam przeoczyć, że Susie o tym napisała, a przecież sprawdzałam.. :)
Ostatnio zmieniony sob, 31 paź 2009, 11:52 przez xBuu93, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

jutro w Dzień Dobry TVN będzie materiał o akcji Thrill The World na świecie - czy ktoś ma możliwość nagrania tego aby potem rzucić na serwer ?
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Joanna_P pisze:Jutro w ,,Dzień Dobry TVN" będzie coś o This Is It - nie wiem co dokładnie będą o tym mówili, ale możemy się tylko domyślic;)
Nie wiem czy o TII będą mówić, ale o musicalu na cześć Michaela na pewno:

Młodzi w hołdzie Jacksonowi
01.11.2009
Ola Szwed, Artur Chamski, Patrycja Kazadi, Karolina Nowakowska i Nick Sincler opowiedzą o udziale w niezwykłym musicalu „Show the Jacksons, Tribute to Michael Jackson”.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Jutro TVP2 Pytanie na sniadanie. Rozmowa o tym kto próbuje zarobić na śmierci Michaela. Goścmi beda Aleksandra Kwaśniewska a także ulubieniec wszystkich fanów Leszczyński Robert. Jeżeli ktoś lubi słuchac farmazonów może sobie zaserwować na śniadanie.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Mam nadzieję, ze ogladacie MTV. Kolesie któży tańczą teraz z Beonce są dokładnie tak samo ubrani jak na MTV VME 95 czy 96. Nawet zerwone rękawiczki są.
Za chwilę, po przerwie, ma być na MTV Tribute dla MJ'a!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

W sobote 7.11.2009 o godzinie 14.00 (Reportaż z prawdziwego zdarzenia, 13') na TVP Info zostanie wyemitowany krotki reportaż o fanach, MJowisku i Michaelu, na ktory wszyscy z utesknieniem czekali od sierpnia.

Ktoś ma możliwość to nagrać i wrzucić na forum? Mnie niestety nie będzie w domu :(
ODPOWIEDZ