Najlepsze momenty z "This Is It"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Mjfan

Najlepsze momenty z "This Is It"

Post autor: Mjfan »

Tutaj możecie pisać o najlepszych momentach z filmu;)

Mi się podobał fragment jak Kenny zapytal MJ skąd będzie wiedział kiedy rozpocząć Smooth Criminal, a MJ powiedział "I'll feel it."

i w I just can't stop loving you kiedy "dotyka" chórków;)

a wasze ulubione momenty?
Awatar użytkownika
Emily & Mike

Post autor: Emily & Mike »

mi się podobał moment kidey Ortega prosi Mike'a zeby napił się wody, a ten się uśmiecha, odwraca na pięcie i śpiewa: Woda woda woda" :D
But they told me
A man should be faithful
And walk when not able
And fight to the end
But I'm only human
Awatar użytkownika
Shara

Post autor: Shara »

Najlepiej zapadł mi w pamięci fragment, gdzie ćwiczyli do piosenki "History"...głosy ucichły po zakończonej piosence, "Hold for applause...fade out...". Następuje ściemnienie i widać tylko uśmiech Michaela :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Oprócz całego filmu spodobało mi się jak na koniec "I Just Can't Stop Lovin You" po popisowej części Michael dokańcza -"Loving you" i ta kamera jest tak ustawiona, jakby śpiewał faktycznie do nas... Kilka takich momentów było, że poczułam się jakby śpiewał, był tam dla nas.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Mnie sie najbardziej podobał "film" Smooth Criminal.
A! I jeszcze dwie rzeczy. Mj na dźwigu:
Ortega - to jest minimalna wysokość!
Michale - Dlaczego mi to robisz Kenny? Przecież wież jak lubię? I się uśmiecha.
O. - Tak. Lubisz wysoko. Panie i panowie Michael Jackson po długiej przerwie znowu zasiadł na wciągniku.

I jeszcze jak się śmiali z tego jak MJ robi ruchy rękoma jak stewardessa. Przód, tył, na boki i zdejmujemy maskę.

I jak MJ śpiewa IJCSLY i ktoś tam krzyczy:
- Zaśpiewaj tak do Ortegi!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

momenty z MJ jak zawsze najciekawsze. Jego humor. Zainteresowało mnie np to ze powiedział ze na dbanie o planete zostały nam 4 (teraz chyba juz 3) lata.. Czy tu chodzilo o 2012?? hmm.. tak czy siak dobry był tez moment ze słuchawką w uchu. potem zauwazylem ze juz miał ją w lewym uchu a nie w prawym. Nie wiem czy kazdy tak ma ale ja np nie znosze jak mam miec 1 słuchawke tylko w prawym uchu.. to drażni.. ale jedna sluchawka moze byc jesli jest w lewym. wtedy da sie sluchać..

pozatym najlepsze momenty to nowe teledyski do Smootch.. niesamowite jak go wmontowali w starodawny film. Tledysk do Thrillera rewelacja.. podobnie do Earth Song.. Mam nadzieje ze wydzadzą te teledysku w całości.. O ile to mialy byc teledyski. moze to tylko takie ktrótkie scenki na ekran koncertowy?? ja mam nadzieje ze jednak wyjdzie to takze w postaci jakby nowych wersji teledysków :)
Awatar użytkownika
guruFARMI

Post autor: guruFARMI »

Wg mnie , ulubione fragmenty to przede wszystkim śpiewanie live ^^

Zwróćcie uwagę, że niektóre wykonania były z palybacku,
wiele tez wykombinowała ekipa montująca ten film =]
ale wykonanie piosenek live było najlepsze. Jacksonowi naprawdę nic nie ubyło przez 10 lat.

Tak więc najfajniej było usłyszeć wokal ^^
I promise you, the best is yet to come
Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

A mnie rozbroił jesli moge to powiedziec lizak :)
No i Smooth Criminal z Rita Hayworth....
co tu mowic, nie moge przestac myslec o tym filmie, a jak ktos kiedys powiedzial ( nie pamietam kto, jakis rezyser chyba) ,ze jesli film jest kiepski to zapominamy o nim tuz po wyjsciu z sali....
Larsi

Post autor: Larsi »

motyw podczas Earth song z dziewczynką i kwiatuszkiem :)
I pokazywanie odpowiedniego dzwięku klawiszowcowi :)

najsmutniejszy - dedykacja na samym końcu - dla dzieci MJ'a

Ps. jeszcze coś mi sie przypomniało - motyw z prób - pani choreograf i jej tekst o M. Barysznikowie + tekst przy kultowym M'owym ruchu: "Ja nie mam się za co złapać" :happy:
Ostatnio zmieniony czw, 29 paź 2009, 0:01 przez Larsi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

ja tylko chce powiedzieć ze jak sie zna co kiedy tańczy MJ w danej piosence, to widać bylo że na probach nie robil wszystkiego. Bo i poco ćwiczyć po sto razy coś co sie potrafi doskonale od zawsze? dlatego uwazam ze to co tanczył to jak bylo widac były improwizacje.. Np koniec "The way you make me fell." pokazali 3 różne wyjscia MJ tyłem do kamery. Jakby pokazujac ze MJ probowal różnych rzeczy. Czy tak lepiej czy tak. I nie wiadomo co w efekcie końcowym wymyśliłby, wybrałby i ustalił na koncertowe """The Way You Make Me fell."".TZN że nie można powiedziec ze Koncerty były by własnie takie jak te próby. Że na koncercie Billie Jean zatańczył by tak samo jak w tym filmie. Jakby to bylo? Nie wiadomo ale napewnoe lepiej niż na tych wyrywkach z prób, jakim jest THIS IS IT MOVIE.
Ostatnio zmieniony czw, 29 paź 2009, 0:13 przez Omega Supreme, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Chyba najpiękniejsze było Speechless...
Łzy popłynęły ciurkiem a dreszcze przeszły po całym ciele :surrender:

Jednak z weselszych rzeczy spodobało mi się - Macie tam czekać na Michaela z latarką ;-)

Cały film świetny. Jedyną przeszkodą były muszki owocówki które się do mnie przyczepiły
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Mnie Earth Song rozłożyła na łopatki.

Po pierwsze - jest jeden moment w zwrotce, kiedy Michael zrobił taki myk z wokalem o nutę w górę. TOTALNE PIĘKNO, coś niezwykłego, a przecież nie trwało nawet pół sekundy.

Po drugie - druga cześć Earth Song zaśpiewana KUBEK W KUBEK jak na demo, które przecież znamy. W wersji albumowej mamy agresywny, roszczeniowy wokal. W wersji demo mamy rozpaczliwy, błagający. I tak też Michael chciał to wykonać na This Is It, jak widać... Coś niebywałego. Coś absolutnie rozrywającego.
mada744

Post autor: mada744 »

Wg mnie najciekawsze były efekty do Earth Song, Thriller, Smooth Criminal, na koncertach wyglądałoby to pewnie jeszcze lepiej.
Ale co mnie rozwaliło to ten lizak który MJ miał w prawej kieszeni w pomarańczowych spodniach- było widać przy Jam. :smiech:
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

mada744 pisze:Ale co mnie rozwaliło to ten lizak który MJ miał w prawej kieszeni w pomarańczowych spodniach- było widać przy Jam
Nie widziałam ale zwrócę na to uwagę w piątek ;-)

Co do lizaka to widziałam jak go szamał podczas kręcenia Thriller'a :smiech:

Oh! Zapomniałam! Oczywiście jeszcze gitary w Black or White. M-E-G-A!!!!
To było totalnie powalające!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Podobało mi się jak Michael powiedział "Nie graj tej nuty"
Rozwaliło całą publiczność :D
Obrazek
ODPOWIEDZ