Co robił Michael w dniu gdy się urodziłeś?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
-
Michael w moje urodziny mógł robić dwie rzeczy, cieszyć się z singla, który wydał niespełna 2 miesiące przed moimi urodzinami (Girl You're so Together), lub żałował, że wystąpił w duecie z bratem Jermainem ("Tel me I'm not Dreaming")
oba wydarzenia miały miejsce 8.09.1985 ja się urodziłam 29.10 to była najbliższa data :D
oba wydarzenia miały miejsce 8.09.1985 ja się urodziłam 29.10 to była najbliższa data :D
I'm humbled in Your grace....
Someone tell me why did You have to go and leave my world so cold...
Someone tell me why did You have to go and leave my world so cold...
- SmoothCriminalistka
- JoannaTempest
W lutym 1990 Michael Jackson wystąpił na gali poświęconej Sammy Davisowi Jr.
Powiedzcie mi, czy to to? http://www.youtube.com/watch?v=UfxCe2mf ... re=related
Powiedzcie mi, czy to to? http://www.youtube.com/watch?v=UfxCe2mf ... re=related
- woman.in.the.mirror
W 1978 Michael Jackson zagrał stracha na wróble w musicalu “Czarnoksiężnik z Krainy Oz” u boku swojej przyjaciółki Diany Ross w roli Dorothy.
Tylko takie info znalazłem, więc m.in. pewnie to robił w okolicach moich urodzin. Zapewne też powoli szykował się do wydania wspaniałego albumu "Off The Wall" ;)
Tylko takie info znalazłem, więc m.in. pewnie to robił w okolicach moich urodzin. Zapewne też powoli szykował się do wydania wspaniałego albumu "Off The Wall" ;)
Może niekoniecznie, w dniu moich urodzin...ale w miesiącu...czyli w maju 1981, Michael prawdopodobnie szykował się do trasy Triumph Tour, z braćmi...którą to rozpoczął w lipcu 1981.
A w tym też roku, wystartowała MTV ...czyli narodziła się stacja muzyczna, która na zawsze związała się z Michaelem.
W maju 1981 r. zapewne Michael przygotowywał teledysk do One Day Your Life, który to w czerwcu stał się numerem 1 w UK.
W tym też roku, ukazała się płyta THE JACKSONS 'Live'.
Możliwe, że właśnie wtedy komponował, albo już zaczął nagrywać najważniejszy album w historii Thriller, który ukazał się rok później.
1981 American Music Awards:
Favorite Male Artist - Soul/R&B,
Favorite Album - Soul/R&B Off The Wall
1981 Brit Awards:
Best Album Off The Wall
1981 Cashbox:
Soul Album Of The Year Off The Wall Won
1981 NAACP Image Awards:
Best Singing Group - The Jackson 5.
Od 1981 r. zaczęły się sypać nagrody dla naszego Michaela...i tak już zostało na lata.
P.S. Z tego też roku pochodzi "Billie Jean demo home "....narodziny najsłynniejszej piosenki Michaela.
Link poniżej:
http://www.liveleak.com/view?i=86f_1246470833
zródło: liveleak.
A w tym też roku, wystartowała MTV ...czyli narodziła się stacja muzyczna, która na zawsze związała się z Michaelem.
W maju 1981 r. zapewne Michael przygotowywał teledysk do One Day Your Life, który to w czerwcu stał się numerem 1 w UK.
W tym też roku, ukazała się płyta THE JACKSONS 'Live'.
Możliwe, że właśnie wtedy komponował, albo już zaczął nagrywać najważniejszy album w historii Thriller, który ukazał się rok później.
1981 American Music Awards:
Favorite Male Artist - Soul/R&B,
Favorite Album - Soul/R&B Off The Wall
1981 Brit Awards:
Best Album Off The Wall
1981 Cashbox:
Soul Album Of The Year Off The Wall Won
1981 NAACP Image Awards:
Best Singing Group - The Jackson 5.
Od 1981 r. zaczęły się sypać nagrody dla naszego Michaela...i tak już zostało na lata.
P.S. Z tego też roku pochodzi "Billie Jean demo home "....narodziny najsłynniejszej piosenki Michaela.
Link poniżej:
http://www.liveleak.com/view?i=86f_1246470833
zródło: liveleak.
1958 - forever...
- masquerade_
27 stycznia 1993 r wiem że w styczniu zagrał na SuperBowl i że zgromadził najwiekszą widownie w historii amerykańskiej telewizji.W 1993 r przyznał się z jednych programów że przyczyną wybielania skóry jest choroba vitilgo.Noi w tym też roku zaczeły wychodzić afery że zaprasza dzieci do Neverlandu i dostał wtedy pierwsze oskarżenia o molestowanie nieletnich.
A co do muzyki 1993 rok to okres Dangerous
A co do muzyki 1993 rok to okres Dangerous
Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
- karolinaonair