Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).
mrpiter wrote:Strona nie trafia w mój gust w najmniejszym nawet stopniu.
są różne gusta, nei gniewam się
mrpiter wrote:Czy gdybym przygotował cały projekt to czy byłaby możliwość aby go użyć? Mam na myśli póki co tylko sam layout
tak, jeśli nowy layout ma szanse wbić się w obecny, a powinien się każdy móc wbić to jest taka możliwość - jak mówiłem - mam zamiar zrobić jak na forum by było kilka zupełnie różnych styli graficznych... tfu, mówiłem o tym i o czytelniejszej wersji tego (większe literki itp.), ale może i tak być, że zupełnie inny. No na razie i tak jest się z czym uporać, ale możesz spróbować sił. Muszę pomyśleć czego się nie da zmienić... jak się znasz na tym to zerknij w kod, będziesz wiedział. Zmienić się nie da w layoutach elementów stałych... przynajmniej bez jakichś cudów... np. obrazków wstawionych w kodzie jak: MJJSource.gif, te 5 prostokątów na górze i szary banner na górze po prawej - reszta jest w pliku ze stylami, czyli banalnie modyfikowalna. Znasz się - to jak masz chęć to kombinuj. Nie mam głowy by nad tym teraz dokładniej myśleć.
Pisze tutaj bo mnie skasowano gdzie indziej. Strona jest tragiczna- gorsza od thriller.prv.pl (nikomu nie ublizajac...). Malo czytelna, kolory tez banalne. A to tlo- pognieciony papier... Ehh, wszytsko jest na kupie i przypomina jedna wielka sr@ke (przepraszam za porownianie). Poprzednia strona bylA PROSTA, ALE LADNA I ESTETYCZNA. Tej nie bede opisywal bo to po prostu TRAGEDIA!!!! Przepraszam za szczerosc, ale takie jest moje zdanie...
eljiah wrote:Pisze tutaj bo mnie skasowano gdzie indziej. Strona jest tragiczna- gorsza od thriller.prv.pl (nikomu nie ublizajac...). Malo czytelna, kolory tez banalne. A to tlo- pognieciony papier... Ehh, wszytsko jest na kupie i przypomina jedna wielka sr@ke (przepraszam za porownianie). Poprzednia strona bylA PROSTA, ALE LADNA I ESTETYCZNA. Tej nie bede opisywal bo to po prostu TRAGEDIA!!!! Przepraszam za szczerosc, ale takie jest moje zdanie...
Te ziomuś tylko nieobrrażaj
Thriller prv pl bo ta stronka była najlepsza
Ziomusiem to ty sobie innych nazywaj, a co do thriller.prv.pl, to tak jak powiedzialem - jest o niebo lepsza od mjpolishteam (obecnie). Szkoda ze az tak sie pogorszylo... Ehhhh
No ok, ja sie nie znam na tym wszystkim kompletnie..
Ale tak z ciekawości...
Otóż rok temu Buszmen robił nowy wygląd strony /zanim forum padło/ i miała ona wyglądać mniej więcej tak:
MJowitek wrote:No ok, ja sie nie znam na tym wszystkim kompletnie..
Ale tak z ciekawości...
Otóż rok temu Buszmen robił nowy wygląd strony /zanim forum padło/ i miała ona wyglądać mniej więcej tak:
I jak by Wam się widziało? :)
Zdecydowanie lepsze!
Pozdrawiam wszystkich!!!
Michael is a beautiful soul.
MJowitek wrote:Otóż rok temu Buszmen robił nowy wygląd strony /zanim forum padło/ i miała ona wyglądać mniej więcej tak:
I jak by Wam się widziało? :)
Właśnie już jakiś czas temu zastanawiałam się co się stało z dziełem Buszmena... Całkiem fajnie to zrobił. W każdym razie o wiele bardziej podoba mi się koncepcja wyglądu strony a la Buszmen od naszej aktualnej: gnieciony papier i cała mało wyraźna reszta.
Ale wiem, wiem, gusta są różne i... umiejętności też.
Majkel wrote:
tak, jeśli nowy layout ma szanse wbić się w obecny, a powinien się każdy móc wbić to jest taka możliwość - jak mówiłem - mam zamiar zrobić jak na forum by było kilka zupełnie różnych styli graficznych... tfu, mówiłem o tym i o czytelniejszej wersji tego (większe literki itp.), ale może i tak być, że zupełnie inny. No na razie i tak jest się z czym uporać, ale możesz spróbować sił. Muszę pomyśleć czego się nie da zmienić... jak się znasz na tym to zerknij w kod, będziesz wiedział. Zmienić się nie da w layoutach elementów stałych... przynajmniej bez jakichś cudów... np. obrazków wstawionych w kodzie jak: MJJSource.gif, te 5 prostokątów na górze i szary banner na górze po prawej - reszta jest w pliku ze stylami, czyli banalnie modyfikowalna. Znasz się - to jak masz chęć to kombinuj. Nie mam głowy by nad tym teraz dokładniej myśleć.
OK. Byłem chory ostatnio i nie dotykałem się do kompa. Ale teraz jest już OK i biore się do roboty. Według mnie nie ma rzeczy której się nie da zmienić. Wszystko się da. Ja w najmniejszym nawet stopniu nie zamierzam opierać się na obecnej stronie. Zrobie wszystko po swojemu, a Wy ocenicie. Powiem tylko, że zamierzam urzyć trochę flasha przy tym... Może nawet więcej niż trochę
Projekt busza zdecydowanie lepszy od obecnego, choć i tak wymaga poprawek... Boki mało czytelne, logo rozmazane, i kolorki trochę cukierkowe... ale tak czy inaczej znacznie lepiej od obecnej wersji... :)
Bez obrazy oczywiście, ale aktualny look strony wygląda jak dzieło znającego trochę HTML 13 latka... :)
Tak jak zapowiadałem zrobiłem dzisiaj projekt dla naszej stronki. Proszę o szczere uwagi na jego temat. Jak wypada w porównaniu ze stroną która jest obecnie? Testowałem jej wygląd tylko na Internet Explorerze więc w miare możliwości też starajcie się oglądać ów projekt na tej właśnie przeglądarce. Linki na mojej stronie nie prowadza nigdzie więc jeśli po kliknięciu w którykolwiek nic wam się nie będzie ładować to nie wyrywajcie z nerwów włosów z głów, bo jako, że jest to projekt to tak po prostu ma być Od razu wspomnę, że jeśli będzie się wolno ładować to jest to wina słabego serwera...
Dobra nie ma co gadać zbyt wiele. Oto link do efktów mojej pracy
PS: Jeśli ktomuś wyskoczy okienko z prośbą o instalacje pluginu Macromedia Flash Player 8 to proszę bez wachania się zgodzić. Potrwa to dosłownie sekundkę, a bez niego nie da się przejżeć prawidłowo strony.
Moim zdaniem dol strony jest OK. Przydala by sie tez ramka z prawej strony i nieco mniejsza ramka (ta fleszowa) u gory. Gdybys obciol te przyciski i dodal je, jako male ikonki za ramieniem Michaela bylo by lepiej. Co do koloru, to proponuje cos z niebieskim, mozna by bylo dopasowac do forum:P
HHHmmmm. Zależy na jakiej rozdzielczości oglądasz. Ja robiłem stronkę głównie pod 1024x768 gdyż teraz najczęściej taka jest używana i myślę że jest git. Tzn mam na myśli to, że góra nie jest zbyt duża Ale dzięki za pierwszy komentarz.
EDIT:
Co do koloru tła to pod linkiem poniżej daje stronę gdzie mamy kolor niebieski. Który lepszy??
Nowy design, jeśli ma być do wyboru tak jak na forum style, musi się wkomponować technicznie w obecny, nie da rady aby był zupełnie urwany z choinki. Nie zrobimy przecież kilku (czy nawet "tylko" 2) stron (np. w podkatalogu kazda kolejna) z ta sama trescia a z innym designem. Muszą to byc te same pliki, podmieniac trzeba plik styli. Podmiana powinna polegac na zmiane pliku css. Prawie wszystko w nim siedzi. Wiec drodzy nie wystarczy, ze ktos sobie strzeli design i powie, ze jest fajny... to musi miec rece i nogi. Bo niby jak maja byc np. 2 wersje designu strony? Zapraszam tych co maja chec tworzenia na strone dobreprogramy.pl, zmiencie sobie w lewym gornym rogu design na jakis inny i w zrodle Ci co sie znaja zobacza, ze zmienia sie pierwszy z 3 plikow styli [safari.css], jego nazwa bedzie taka jak nazwa wybranego designu z listy rozwijanej: