poprawioneendka pisze:wybieramy tylko 1 piosenkę!!!MJackson pisze:Centipede
So Shy
Centipede z takiego samego powodu co wcześniej
So Shy jak mam już wybierać to ta mi się zaraz po Centipede najmniej podoba
Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
Mój głos na Centipede (Rebbie Jackson), pisałam... amatorskie wykonanie wokalne, piosenka ok.
Behind the Mask, jedyny utwór w całym zestawieniu, którego wcześniej nie słyszałam, a jednak przekonałam się - jeszcze nie mój faworyt.
Muscles - cicho... cicho... głośno! - bardzo zmysłowo. Michael miał rację, mówiąc, że piosenka doskonale pasuje do Diany.
Teledysk nie przypadł mi do gustu, ale nie to chyba tu oceniamy?
So Shy to na całości mój no.1 - może później uzasadnię, jeśli będzie mi dane.
Behind the Mask, jedyny utwór w całym zestawieniu, którego wcześniej nie słyszałam, a jednak przekonałam się - jeszcze nie mój faworyt.
Muscles - cicho... cicho... głośno! - bardzo zmysłowo. Michael miał rację, mówiąc, że piosenka doskonale pasuje do Diany.
Teledysk nie przypadł mi do gustu, ale nie to chyba tu oceniamy?
So Shy to na całości mój no.1 - może później uzasadnię, jeśli będzie mi dane.
Dla oponentów- TU<< lepsza dźwiękowo wersja So Shy. Nie jestem w stanie zagłosować na piosenkę z takim bridżem, z takim głosem. Nie teraz. Behind The Mask to taneczny wymiatacz, Muscles to arcydzieło.
Głos na Centipede. W zupełności zgadzam się z uzasadnieniem Xandera.
Głos na Centipede. W zupełności zgadzam się z uzasadnieniem Xandera.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mam pytanie odnośnie So Shy, czy w niej zamiast Wondera nie śpiewa przypadkiem Jon Gibson głosowy klon Steviego?
Wykonawstwo i tak nie zmieni mojego zdania, ale chciałabym się upewnić, a wiem że są tu prawdziwi specjaliści w tej dziedzinie.
Kaem dzięki, wysłuchałam lepszej wersji, ale nadal to nie jest bajka dla mnie.
Wykonawstwo i tak nie zmieni mojego zdania, ale chciałabym się upewnić, a wiem że są tu prawdziwi specjaliści w tej dziedzinie.
Kaem dzięki, wysłuchałam lepszej wersji, ale nadal to nie jest bajka dla mnie.
Centipede - ani tekst ani aranżacja ani wokal do mnie nie przemawiają. Kiepskie to to i zdecydowanie za długie ;)
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Idę za resztą, Rebbie out. Trzynaście głosów na Centipede eliminuje piosenkę z gry. Nie było dane najstarszej siostrze Michaela wejść na podium. Cóż... W leniwym tempie przechodzimy do kolejnej, czwartej już rundy. :]
Behind The Mask (Greg Philliganes)
Muscles (Diana Ross)
So Shy (Bill Wolfer, Stevie Wonder)
Głosujemy na jedną piosenkę.
Wyniki poznamy jak odezwie się przynajmniej 7 ostrzeżonych użytkowników, no bo co, kurczę blade! Nie siedzieć na demotywatorach, gronach, facebookach, pudelkach! Nie zasłaniać się pracą!
Behind The Mask (Greg Philliganes)
Muscles (Diana Ross)
So Shy (Bill Wolfer, Stevie Wonder)
Głosujemy na jedną piosenkę.
Wyniki poznamy jak odezwie się przynajmniej 7 ostrzeżonych użytkowników, no bo co, kurczę blade! Nie siedzieć na demotywatorach, gronach, facebookach, pudelkach! Nie zasłaniać się pracą!
Ostatnio zmieniony ndz, 01 lis 2009, 18:31 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Odliczam. Jeden...
So Shy na miejsce trzecie! So Shy na miejsce trzecie! Za nieśmiały. Potencjał ma, ale nie rozwija go z biegiem czasu.
So Shy na miejsce trzecie! So Shy na miejsce trzecie! Za nieśmiały. Potencjał ma, ale nie rozwija go z biegiem czasu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
-
trzy...(?)
Zgadzam się z poprzednikami. So Shy jest too shy. Ta piosenka nie rozwija do końca skrzydeł...ale i tak mi się podoba JEDNAK coś trzeba było wybrać, prawda?
Zgadzam się z poprzednikami. So Shy jest too shy. Ta piosenka nie rozwija do końca skrzydeł...ale i tak mi się podoba JEDNAK coś trzeba było wybrać, prawda?
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me
They say I'm goin' crazy...
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me
They say I'm goin' crazy...
Wydaje mi się, że oceniamy piosenki, a nie teledyski ?
Muscles jest dla mnie numerem 1.
So Shy zajmuje u mnie miejsce drugie, a więc czas pożegnać Behind The Mask
Muscles jest dla mnie numerem 1.
So Shy zajmuje u mnie miejsce drugie, a więc czas pożegnać Behind The Mask
Ostatnio zmieniony pn, 02 lis 2009, 15:57 przez pLaYmAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Konsekwentnie: Muscles.
I want muscles all, all over his body I don't care if he's young or old, Można sobie pośpiewać i pomarzyć, ale prawda jest taka, że biologii nie oszukasz i organizm nieubłaganie się starzeje...no i gdzie ta wierność temu jedynemu? ;p oj zmysłowa Dirty Diana, tylko o jednym myśli...
No musiałam się do czegoś przyczepić.
Uważam, że Behind The Mask i So Shy mierzy warstwą tekstową wyżej niż takie Muscles. Mimo, że muzycznie i wokalnie wszystkie trzy brzmią przepysznie.
edit
I want muscles all, all over his body I don't care if he's young or old, Można sobie pośpiewać i pomarzyć, ale prawda jest taka, że biologii nie oszukasz i organizm nieubłaganie się starzeje...no i gdzie ta wierność temu jedynemu? ;p oj zmysłowa Dirty Diana, tylko o jednym myśli...
No musiałam się do czegoś przyczepić.
Uważam, że Behind The Mask i So Shy mierzy warstwą tekstową wyżej niż takie Muscles. Mimo, że muzycznie i wokalnie wszystkie trzy brzmią przepysznie.
edit
no bo kurcze nie skończymy z tym NO do Nowego RokuPank pisze:Wyniki poznamy jak odezwie się przynajmniej 7 ostrzeżonych użytkowników, no bo co, kurczę blade! Nie siedzieć na demotywatorach, gronach, facebookach, pudelkach! Nie zasłaniać się pracą!
Ostatnio zmieniony ndz, 01 lis 2009, 21:26 przez cicha, łącznie zmieniany 2 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Cóż mogę powiedzieć. Od prawie samego początku wiedziałem, że pierwsza trójka będzie wyglądać w ten sposób. Musiałem jednak dojrzeć do jej selekecji, a więc jest mniej więcej tak:
Teraz odrzuciłbym So Shy - choć biję się z myślami, bo to bardzo dobra kompozycja, ale tak jak wcześniej Kaem powiedział - nie rozwija się. Wydaje się być na jedno "kopyto" przez cały czas trwania. A przydałoby tu się małe wyciąganie Wondera, więcej emocji jakie tylko może przekazać ten wykonawca - a wiemy że potrafi! Głównie chodzi tu o zwrotki.
Zdradzając mój następny ruch, na miejsce drugie typuje Behind the mask - dobra piosenka do tańczenia, ciekawa melodia - esencja lat 80. Słowa napisane przez Michaela też są nie byle jakie. I dziwne jest to, że mimo tylu zalet, daje tej piosence miejsce drugie? Oczywiście, ale nawet najgorszy chłam, może mieć ciekawy motyw przewodni i podoba się wszystkim bez wyjątku. Dlatego właśnie na pierwsze miejsce tupuje Muscles, ponieważ czuć, że jest to kompozycja przemyślana, sensualna i każdy dźwięk ma tam swoje miejsce - specjalnie przydzielone przez Michaela. Może nie być przebojową komerchą albo taneczną Billie Jean, ale ma w sobie coś co sprawia, że potencjalny słuchacz uważnie słucha jej w skupieniu. Teledysk nie ma nic do rzeczy - to nie te lata i nie Michael Jackson aby krytykować aspekt zoobrazowania. I prawie zapomniałbym o świetnym głosie mistrza Jacksona w chórku...
Teraz odrzuciłbym So Shy - choć biję się z myślami, bo to bardzo dobra kompozycja, ale tak jak wcześniej Kaem powiedział - nie rozwija się. Wydaje się być na jedno "kopyto" przez cały czas trwania. A przydałoby tu się małe wyciąganie Wondera, więcej emocji jakie tylko może przekazać ten wykonawca - a wiemy że potrafi! Głównie chodzi tu o zwrotki.
Zdradzając mój następny ruch, na miejsce drugie typuje Behind the mask - dobra piosenka do tańczenia, ciekawa melodia - esencja lat 80. Słowa napisane przez Michaela też są nie byle jakie. I dziwne jest to, że mimo tylu zalet, daje tej piosence miejsce drugie? Oczywiście, ale nawet najgorszy chłam, może mieć ciekawy motyw przewodni i podoba się wszystkim bez wyjątku. Dlatego właśnie na pierwsze miejsce tupuje Muscles, ponieważ czuć, że jest to kompozycja przemyślana, sensualna i każdy dźwięk ma tam swoje miejsce - specjalnie przydzielone przez Michaela. Może nie być przebojową komerchą albo taneczną Billie Jean, ale ma w sobie coś co sprawia, że potencjalny słuchacz uważnie słucha jej w skupieniu. Teledysk nie ma nic do rzeczy - to nie te lata i nie Michael Jackson aby krytykować aspekt zoobrazowania. I prawie zapomniałbym o świetnym głosie mistrza Jacksona w chórku...