20 listopada fani Michaela odwiedzili dziecięce szpitale

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

editt

20 listopada fani Michaela odwiedzili dziecięce szpitale

Post by editt »

20 listopada fani Michaela na całym świecie będą odwiedzać dzieci w szpitalach, by rozdawać zabawki i przywołać usmiech na ich buziach ;-)
Jeśli ktoś chce dołączyć i zorganizować taką wizytę, proszony jest o wysłanie maila na niżej podany adres,można również wpłacać pieniążki, których 100% pójdzie na zakup zabawek.

Hospital Visit
on Universal Children's Day

Host: Heal The World For Children
Type: Trips - Daytrip
Network: Global
Start Time: Friday, November 20, 2009 at 12:00am
End Time: Saturday, November 21, 2009 at 12:00am

Description
Universal Children's Day is on November 20th. Michael Jackson fans in different cities around the world will be making a visit to the Children's Hospital in their city to hand out toys and put a smile on the kid's faces.

Join us if you'd like to organize a visit in your city. please EMAIL us if you're interested healtheworldforchildren@gmail.com

for those of you not able to participate, you can always help out by making a donation. 100% of your contribution will be used towards purchasing toys.

http://www.facebook.com/event.php?eid=172233825119
Image Image Image
invincible_girl ;)

Post by invincible_girl ;) »

No właśnie, przetłumaczcie to na polski. Mamy się zbierać razem? Czy wg. województw/ gmin? Bardzo chcę dołączyć, ale zorganizujmy to.
U mnie (w Polkowicach)- nie ma szpitala, ale w Lubinie jest, Legnicy... Ktoś się pisze w te okolice?
Image
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
editt

Post by editt »

invincible_girl ;) wrote:No właśnie, przetłumaczcie to na polski. Mamy się zbierać razem? Czy wg. województw/ gmin? Bardzo chcę dołączyć, ale zorganizujmy to.
U mnie (w Polkowicach)- nie ma szpitala, ale w Lubinie jest, Legnicy... Ktoś się pisze w te okolice?
Napisałam w pierwszym poście, że jeśli ktoś chce wziąć w tym udział, to ma wysłać maila na adres podany w tekście ;-)
Image Image Image
invincible_girl ;)

OK. Mam nadzieję, że ktoś, kto to przeczyta, wie gdzie jest Polska i Dolny Śląsk x)... I skąd mam wziąć te prezenty? Kupić, zbierać, czy co? Może w szkole powiedziec, ze zbieram zabawki dla dzieci...by w imieniu Michaela Jacksona ofiarowac je dzieciom w pobliskim szpitalu...
Image
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Sybirra

Post by Sybirra »

Naprawdę piękny gest ze strony fanów;))
Ja juz wiem jaki szpital odwiedziłabym...
Specjalistyczna Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza Dom Dziecka im. J. Brzechwy w Krakowie (Pod Kopcem)

Tylko troszeczkę termin mi nie odpowiada... Ale może bedzie sie dało załatwić. Kto z Krk się przyłącza do akcji?:)

EDIT: Własnie wysłałam im e-maila:D
Image
Dama Kameliowa

Post by Dama Kameliowa »

A my idziemy z klasą :) Namówiłam katechetkę, zbierzemy prezenty (w tym kilka zakupionych przezemnie specjalnie na tę okazję pły MJ, bo z tego, co usłyszałam kilka starszych dziewczynek to fanki ^^), no i w drogę :P
Ale tylko delegacja pójdzie (ja i jeszcze pięć osób).
Aha, mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi za złe-razem z płytami dla tych dziewczynek włożyłam do woreczków list z życzeniami powrotu do zdrowia, i na koniec dopisałam adres forum. Jakby komuś to nie odpowiadało to pisać, jeszcze jest czas na korekty =]
Gusia_19

Post by Gusia_19 »

Sybirra wrote:Naprawdę piękny gest ze strony fanów;))
Ja juz wiem jaki szpital odwiedziłabym...
Specjalistyczna Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza Dom Dziecka im. J. Brzechwy w Krakowie (Pod Kopcem)

Tylko troszeczkę termin mi nie odpowiada... Ale może bedzie sie dało załatwić. Kto z Krk się przyłącza do akcji?:)

EDIT: Własnie wysłałam im e-maila:D
To może ogólnie zbierzemy na to naszą krakowską ekipę :mj: To zgłoszenie jest jedno bez względu na ilość osób, czy każdy ma swojego maila wysłać? I jak zbierzemy razem kasę i potem coś kupimy czy jak? Ja myślałam o szpitalu dziecięcym w Prokocimiu, ale to jest do ustalenia.
Robaczek M.

Post by Robaczek M. »

Jak dla mnie pomysł wspaniały!
Też jestem za wybraniem się większą Krakowską ekipą:)
Ktoś jeszcze chętny?:)
Michaelu <3
Uśmiechaj się do Nas z góry...[*]
heavencanwait

Post by heavencanwait »

Jeśli ja będę w tym czasie w Krakowie to również z miłą chęcią się dołączę, ale nie zgłaszam się jeszcze na 100%.
Sybirra

Post by Sybirra »

Więc tak: wysłałam do Nich wiadomość i z tego co mi odpisali to wynika, że jeszcze jakieś trzy osoby z Polski prowadzą z nimi korespondencje. I Oni pytają się czy w takim razie moglibyśmy się spotkać w jednym konkretnym miejscu w Polsce. Nie mam pojęcia kto wysłał jeszcze te wiadomości do Heal The World For Children. Ale skoro są osoby z Krk, które się deklarują na spotkanie i odwiedzenie Domu dziecka czy szpitala. To ja Im napiszę ile osób i gdzie idzemy.

Tutaj macie stronę akcji:
http://www.healtheworldforchildren.org/homepage.html
Image
Wercia

Post by Wercia »

Ja również dostałam taką wiadomość lecz z tego co widzę raczej nie damy rady się spotkać w Krakowie ponieważ mieszkam na drugim końcu Polski. Szczecinek to nie wielkie miasto, jest tu szpital ale myślałam o tym żeby pojechać do Koszlina lub Piły.
Jeśli jest ktoś z moich rejonów możemy się zgadać i pójść razem.

Ja najprawdopodobniej pojdę z koleżanką.
Zabawki i pieniądze postaram się zebrać również w szkole.
Image
Sybirra

Post by Sybirra »

Wercia wrote:Ja również dostałam taką wiadomość
To pewnie ty jesteś tą Weroniką:
"Heal The World For Children do Kelly, mnie, Weronika, dariakulikowska"

Co im odpisałaś?

Ps. Do grupy z Krk:
Pytają mnie o szpital, który chcemy odwiedzić?
To jaki wybieramy?
Image
Wercia

Post by Wercia »

Tak to ja :)
Napisałam do was wszystkich żeby dowiedzieć się które miasta preferujecie. Wiem że napewno Karaków, ale myślę że są osoby z innych miast.
Jeśli odpiszą mi będę się starała na bieżąco pisać na forum z jakich miast jeszcze są zgłoszenia.

Potem jak bede wiedziała dokłdnie to napisze do Heal the World for Children i ustalimy z nimi szczegóły.

Fajnie że znalazło się trochę osób z Polski..
Mam nadzieję że wszystko się uda bez problemów.
Image
Sylwia_18

Post by Sylwia_18 »

A czy jest ktoś chętny z Warszawy żeby wlączyć się do akcji? Ja bardzo chętnie pomogę. Osobiście bylabym za szpitalem przy ul. Litewskiej jako ze tam Michael pozostawil swój slad na zawsze:). Pracuje tam moja mama, wiec z dyrekcja latwo byloby wszystko ustalic.
Rozumiem ze fani organizują się w swoich miastach, gdyz z calej Polski w jednym miescie raczej sie nie uda? Tak się sklada ze moja ciocia na prezent slubny wolala dostac maskotki zamiast kwiatów i oddać je potrzebującym dzieciakom - już ja wiem co z nimi zrobię :D
invincible_girl ;)

Definitywnie: ja jadę 20 XI do ZOZ Lubin. Ktoś chętny się dołączyć- priv.
Image
Post Reply